Σελίδες

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ἰδού τό πρῶτο ἑλληνικό μή ἐπανδρωμένο drone! Ἔ μά πῶς θά μᾶς παρακολουθοῦνε στενότερα στίς ἀπολυταρχικότερες ἡμέρες τοῦ Ἀντιχρίστου πού θά μᾶς ἐπιβάλλουν;...

Ἰδού τό πρῶτο ἑλληνικό 
μή ἐπανδρωμένο drone!
Ἔ μά πῶς θά μᾶς παρακολουθοῦνε
στενότερα στίς ἀπολυταρχικότερες ἡμέρες
τοῦ Ἀντιχρίστου
πού θά μᾶς ἐπιβάλλουν;... 

Ιδού το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο drone 

 

Ονομάζεται Πολιτικό Μη-επανδρωμένο Αερόχημα HCUAV RX-1

και πρόκειται να παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. α πτητικά χαρακτηριστικά του HCUAV, οι επιχειρησιακές του δυνατότητες, καθώς και ο ηλεκτρονικός του εξοπλισμός, επιλέχθηκαν με βάση τις απαιτήσεις της Ελλάδας για την επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων εκτάσεων, σε μεγάλη ακτίνα, με έμφαση κυρίως στις φυσικές καταστροφές, τα περιβαλλοντικά ατυχήματα (φωτιές, θαλάσσια μόλυνση κ.α.) και στις επιχειρήσεις διάσωσης, με διεθνείς προδιαγραφές.

Το πρώτο αμιγώς ελληνικό drone χει μήκος 4 μέτρα, απογειώνεται με ταχύτητα 2,8 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Με εμβέλεια 150 χιλιομέτρων και αυτονομία 11 ωρών, μπορεί από ύψος 2 χιλιομέτρων, πετώντας μέρα και νύχτα, να μεταδώσει σε πραγματικό χρόνο κρίσιμες και λεπτομερείς πληροφορίες για την υποστήριξη υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και δημόσιας ασφάλειας: την παρακολούθηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, την προστασία κρίσιμων υποδομών, την υποστήριξη ερευνών διάσωσης, την εποπτεία δασικών εκτάσεων για την έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών, τη δειγματοληψία εδάφους, θαλάσσιων και αέριων ρύπων, την εποπτεία οδικών αξόνων, την αεροφωτογράφηση περιοχών ενδιαφέροντος.
Η παρθενική του πτήση, στις 4 Αυγούστου 2016, διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και στέφθηκε από επιτυχία, ενώ κατασκευάστηκε στα Τρίκαλα, στα πλαίσια συνεργατικού έργου της δράσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011», της ΕΥΔΕ - ΕΤΑΚ, στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, με επικεφαλής και συντονιστή τον αν. καθηγητή Κύρο Υάκινθο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.
Μια εταιρεία από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων, η Spacesonic, ανέλαβε την κατασκευή του αεροχήματος, η Intracom Defense Electronics την ανάπτυξη και εγκατάσταση των συστημάτων επικοινωνιών, κινητούς σταθμούς εδάφους και συστήματα ευφυούς λογισμικού και η εδρεύουσα στη Θεσσαλονίκη MLS την εγκατάσταση συστήματος GPS, την προμήθεια χαρτών και δράσεις διάχυσης αποτελεσμάτων του έργου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του ερευνητικού προγράμματος ήταν 2 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ για τους πέντε εταίρους 1,3 εκατ. ευρώ.
 
Πηγή: 
http://www.el.gr/index.php/top-news/117-top-news/20151-idoy-to-prwto-ellhniko-mh-epandrwmeno-drone