Σελίδες

Κυριακή 20 Ιουλίου 2025

Ο Προφήτης Ηλίας τροχάει τη μάχαιρά του. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς!

https://logospellas.gr/wp-content/uploads/2020/07/ilias-650x330.jpg 
 Τό κακό πού θά ἔλθει παγκοσμίως 
καί στήν Ἑλλάδα πού μᾶς ἀφορᾶ ἄμεσα
 (ἤδη ζοῦμε δραματικά γεγονότα)
θά εἶναι ἀπόρροια τῆς ἁμαρτίας μας,
τοῦ ἄσωτου βίου μας, 
τῆς ἀμετανοησίας μας
τῶν ἄνομων Νόμων
πού πέρασαν στήν Βουλή
(σοδομονόμος/γάμος-υἱοθεσία,
παλαιότερα ἀποποινικοποίηση μοιχείας, ἐκτρώσεων
κ.λ.π.)
καί τῶν δογματικῶν ἐκπτώσεων στά θέματα Πίστεως
(Κολυμπάρι, Οἰκουμενισμός, συμπροσευχές, 
Οὐκρανικό, μπόλια-κλείσιμο Ἐκκλησιῶν κ.λ.π.).
 
 
Στις 2 Μαρτίου του 1979 εμφανίστηκε ο Προφήτης Ηλίας σε έναν ταξιτζή και κήρυξε μετάνοια και επιστροφή του κόσμου στον δρόμο του Θεού.

Συγκεκριμένα, ο Προφήτης Ηλίας εμφανίστηκε ως καλόγηρος στον Πειραιά, όπου πήρε ένα ταξί για να πάει στην Καστέλλα. Εκεί υπάρχει μια Εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

Με το που φτάνουν στην Εκκλησία, κάνει ο ταξιτζής να δει το ποσό που του οφείλει ο καλόγηρος και βλέπει να μην υπάρχει καλόγηρος στο ταξί και την πόρτα του ταξί ανοιχτή! Χάθηκε εν ριπή οφθαλμού! Πουθενά ο καλόγηρος!

Κατεβαίνει ο ταξιτζής από το ταξί του για να κλείσει την πίσω πόρτα του αμαξιού και βλέπει στο κάθισμα όπου καθόταν ο καλόγηρος ένα χαρτί που έγραφε:

"Αὐτοί πού πῆραν ταυτότητα δέν ἔχουν μέρος μέ τόν Χριστό!", Γέρων Ἀμβρόσιος Λάζαρης

 
 https://i.ytimg.com/vi/WEA5aflyEXg/hq720.jpg?sqp=-oaymwE7CK4FEIIDSFryq4qpAy0IARUAAAAAGAElAADIQj0AgKJD8AEB-AH-CYAC0AWKAgwIABABGEsgUyhlMA8=&rs=AOn4CLDHIbYxE2CRQbHjtMHI991TQLzgWQ
 
 
 
 
 
«Οἱ πνευματικοί νά φροντίσουν ὥστε τά πνευματικά παιδιά τους νά μήν πάρουν τήν ταυτότητα»!
 
«Τότε θά εἶναι μερικοί Ἐπίσκοποι πού (σ.σ.: ἀκόμη) θά κρατοῦν... 
Μόνο σ' αὐτούς θά πειθαρχοῦμε! Ὅσοι δέν πάρουν ταυτότητα! Αὐτοί πού πῆραν ταυτότητα δέν ἔχουν μέρος μέ τόν Χριστό!
Δέν ἔχομε καμμία ἐπικοινωνία, καμμία σχέση μ' αὐτούς»!

«Ὁ Κύριος δέν θά μᾶς ἀφήσει. Νά εἶσθε βέβαιοι καί πιστοί»!

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ: Πῶς ἀποκτᾶμε μεγαλύτερα χαρίσματα;

https://files.saint.gr/filesnew/02/0701/photos/OsiosNikodimos04.jpg 

 

 

 

Πρίν ἀπό κάθε πράξη σου νά σκέφτεσαι:
α) τήν δική σου ἀδυναμία καί
β) τήν παντοδυναμία τοῦ Θεοῦ.
 
Καί ὅσα καλά ἔργα ἔχεις κατορθώσει, νά μήν τά σκέπτεσαι, γιατί ὑπάρχει κίνδυνος κρυφῆς κενοδοξίας καί ὑπερηφάνειας.
 
Ὅταν ἡ ἐνθύμηση τῶν καλῶν ἔργων καί ἀρετῶν πού κάνεις, σέ παρακινοῦν στήν ὑπερηφάνεια, ἀμέσως σκέψου, πώς τά ἔργα αὐτά εἶναι τοῦ Θεοῦ καί ὄχι δικά σου.
Κάνοντας ἔτσι καί ἀποδίδοντας στόν Θεό τό δικό σου,

ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ;

 

https://i.ytimg.com/vi/H1TP97RE5Uo/hqdefault.jpg



 

 

π. Δημητρίου Μπόκου 

 

Ο Χριστός έφυγε από τη χώρα των Γεργεσηνών, όπου θεράπευσε δύο δαιμονισμένους αλλά δεν έγινε δεκτός από τους κατοίκους, και ήλθε στη βάση του, την Καπερναούμ. Εκεί έφεραν μπροστά του έναν παραλυτικό για να τον θεραπεύσει. Βλέποντας την πίστη τους ο Χριστός, αυτών που τον έφεραν, αλλά και του παραλυτικού, τον θεράπευσε, αφού πρώτα συγχώρησε τις αμαρτίες του (Κυριακή ΣΤ΄ Ματθαίου).

Βάση για όλα ο Χριστός θέτει την πίστη. Μια πράξη ελευθερίας του ανθρώπου, χωρίς την οποία ακόμα και ο Θεός δυσκολεύεται να παρέμβει στη ζωή του. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι πάντα ελεύθερος στην επιλογή του να δεχτεί ή να απορρίψει τον Θεό. Η πίστη είναι άθλημα, ο άνθρωπος αναλαμβάνει ελεύθερα να επιδοθεί σ’ αυτό. Ο Θεός τού εξασφαλίζει τη δυνατότητα να έχει όποια επιλογή θέλει. Σαν πράξη λοιπόν ελευθερίας η πίστη, τυγχάνει πάντα επαίνου και επιβραβεύεται απ’ τον Θεό.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Μήν ἀποβάλλεις τήν ντροπή!

 
 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTB2-yAnDfJzGB9i2vlMmfyk5FvXOjQ9Mfh3Q&s
 Ὅπως τά φύλ­λα προ­στα­τεύ­ουν τόν καρ­πό, 
ἔτσι καί ἡ ντρο­πή προ­στα­τεύ­ει τήν ἀγνό­τη­τα.
Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος
https://img1.picmix.com/output/stamp/normal/4/8/5/5/1045584_40fd1.gif 

 

Γιά τό διαδίκτυο:
Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ https://kaiomenivatos.blogspot.com/