Σελίδες

TRANSLATOR

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Από την τηλεόραση ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος για τα νέα μέτρα στους ναούς

Από την τηλεόραση 

ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος 

για τα νέα μέτρα στους ναούς

 

 
Ἀπό τήν ἑπόμενη φορά 
νά ἐνημερώνεσθε ἀπό τό Ἅγιο Πνεῦμα
καί τήν Ἱερά Παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας,
Ἅγιοι Πατέρες
καί ὄχι ἀπό τήν τηλεόραση-διαβολοκούτι!
Πῶς νά Σᾶς πιστέψουμε;
Δέν γνωρίζατε πρίν γίνετε συνεργοί τοῦ Καίσαρος,
συμφωνοῦντες μέ μέτρα 
πού βλασφημοῦν τήν πίστη μας
καί τήν ὑποσκάπτουν
καί πρίν γράψετε τήν Ἐγκύκλιο:
ὅτι βάζετε τούς πιστούς
καί τήν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ
σέ νέες ἀντίχριστες περιπέτειες;
Πῶς γίνεται νά μήν ἔχετε καταλάβει
πώς ὁ Καίσαρ καί οἱ "εἰδικοί"-δικοί του
πολεμοῦν τόν Χριστό;
Ποιός νά Σᾶς πιστέψει;
Ἄντε τώρα νά δοῦμε
τί θά κάνετε ὅταν θά ἔλθουμε νά ἐκκλησιαστοῦμε.
Θά μᾶς σκανάρετε
ἤ θά μετατρέψετε τούς Ναούς
ἐκτός ἀπό ἐμβολιαστικά κέντρα
καί σέ ἀστυνομικά κέντρα;
Ἀπό τίς παρακάτω ἐνέργειές Σας, 
ἔστω καί πολύ ἀργά...
θά ἀποδείξετε ποιόν  πραγματικά 
θέλετε νά ὑπηρετεῖτε καί μέ ποιόν εἶσθε;
Μέ τόν Χριστό ἤ μέ τόν Καίσαρα;
Ὅλα τά ὑπόλοιπα εἶναι ἐκ τοῦ πονηροῦ.
Δέν ὑπάρχει ἄλλη διορία
γιά νά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

 

Έντονο προβληματισμό προκάλεσε στις τάξεις των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της χώρας, σχετικά με την υποχρέωση των μη εμβολιασμένων πιστών να φέρουν μαζί τους πρόσφατο μοριακό τέστ, ώστε να τους επιτρέπεται η είσοδος στους ναούς. (Βλέπε ἐδῶ:

Βlack Friday….. για τη χώρα. Έκπτωση αρχών: Έβαλε εισιτήριο για λειτουργίες! Αφού μόνο οι έχοντες και κατέχοντες τη δυνατότητα να πληρώνουν rapid θα εισέρχονται στους ναούς! Ιδιωτικοποίηση της Εκκλησίας. ”Λειτουργίες” πριβέ. Αναστολή θρησκευτικών ελευθεριών άσκησης λατρείας. Μόνο με Αριθμό QR στους ναούς!!! Απαγόρευση λατρείας για μεγάλο μέρος πληθυσμού! Γκέτο για ανεμβολίαστους στα αυστριακά πρότυπα με αποκλεισμό τους από παντού πλην εστίασης με rapid! Mετά τον 7ο μήνα εκπίπτει του εμβολιακού στάτους όποιος δεν κάνει γ’ δόση!)

Σύμφωνα με αρκετούς μητροπολίτες με τους οποίους επικοινώνησε το orthodoxia.info μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα ίδια τα τεστ για τα οποία ούτως ή άλλως πρώτη προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν η Ιερά  Σύνοδος, αλλά με την υποχρεωτικότητα. Κι αυτό όχι ιδεολογικά, αλλά πρακτικά.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος που να θεωρεί πως αυτό το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί σε πανελλαδική μάλιστα κλίμακα, για τον απλό λόγο πως η Εκκλησία και κατ’ επέκταση οι ενορίες δεν έχουν ελεγκτικούς μηχανισμούς ή προσωπικό ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν την κυβερνητική απόφαση.

«Ποιος θα κάνει τους ελέγχους;» είναι το πρώτο ερώτημα των μητροπολιτών αλλά και των προϊσταμένων των ναών. Οι επίτροποι είναι εθελοντές με εντελώς διαφορετικά καθήκοντα και η εικόνα που έχουν για τις προθέσεις τους δεν είναι διόλου θετική. Ήδη καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημικής διετίας υπήρξαν πολλές αρνήσεις και  παραιτήσεις  ακόμη, επιτρόπων που δεν επιθυμούσαν να μπουν στη διαδικασία ελεγκτή του εκκλησιάσματος ακόμη για την τήρηση του μέτρου της μάσκας, για μια σειρά από διαφορετικούς λόγους.

Το δεύτερο ερώτημα που τίθεται από την πλευρά της Εκκλησίας είναι «ακόμη κι αν γίνει ο έλεγχος από πλευράς επιτρόπων στις περιπτώσεις που υπάρξουν προστριβές και άρνηση συμμόρφωσης ποιος θα επιβάλει τον νόμο; Στις περιπτώσεις των βαριά αρνητών που δεν θα δεχθούν τον παραμικρό έλεγχο τι θα γίνεται; Θα καλείται η ΕΛ.ΑΣ για να προσάγει των ατίθασο πιστό μέσα από τον ναό την ώρα της Θ. Λειτουργίας ή των Μυστηρίων;

Οι παραπάνω λόγοι ήταν αυτοί που εξαρχής οδήγησαν την Σύνοδο να μιλήσει παραινετικά και όχι απαιτητικά αφού η Εκκλησία γνώριζε εξ’ αρχής πως δεν έχει ούτε τον μηχανισμό ούτε την γνώση για να επιβάλλει μια τέτοια απόφαση.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

Καλά ενημερωμένες πηγές της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποκάλυψαν στο orthodoxia.info πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την απόφαση της Κυβέρνησης προ του πρωθυπουργικού μηνύματος, με αποτέλεσμα τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και οι μητροπολίτες να ενημερωθούν για την νέα αυτή εξέλιξη από την τηλεόραση.

Η μη ύπαρξη ενημέρωσης από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου θεωρείται πως δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα αφού αυτή τη στιγμή εκτός από το σοκ που έχει προκαλέσει η ανακοίνωση, υπάρχουν και μια σειρά από πρακτικές παραμέτρους οι οποίες παραμένουν άγνωστες στην Εκκλησία.

Για παράδειγμα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους ναούς που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός πως θα γίνονται; Θα μπαίνουν ένοπλοι αστυνομικοί στους ναούς την ώρα της Θ. Λειτουργίας για να εξετάσουν τα πιστοποιητικά των πιστών; Θα τους περιμένουν στην έξοδο μετά το τέλος των ακολουθιών για να τους ελέγξουν;

Πρόκειται για ερωτήματα που κυκλοφορούν με ταχύτητα μεταξύ των κληρικών όλων των βαθμίδων που πλέον έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο συνοδικό μέγαρο της Μονής Πετράκη για τις σχετικές οδηγίες.

orthodoxia.info

 

Συναφές ἄρθρο:

Γιά τόν μαγειρεμένο "plandemic" ἔμμεσο ἀποκλεισμό τῶν ἀνεμβολίαστων πιστῶν ἀπό τούς Ἱερούς Ναούς!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)