TRANSLATOR

Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Το διακύβευμα.

Αγία και Μεγάλη Σύνοδος.
Το διακύβευμα. 


 
Γράφει ὁ : Γεώργιος Μηλιώτης, Εκπαιδευτικός
Μετά από 100 περίπου χρόνια προετοιμασιών, κοντεύει η ώρα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί – εκτός απροόπτου – τον προσεχή Ιούνιο στην Κρήτη. Πέρα από όσα κατά καιρούς επεσήμαναν οι θιασώτες της σύγκλησης της Συνόδου για την αναγκαιότητά της, ας μας επιτραπεί να εκθέσουμε εν συντομία κάποιες σκέψεις για το ποιο είναι ακριβώς το διακύβευμά της.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΑΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 
ΤΩΝ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΩΝ 
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΑΝΩΝ,
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ,
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

http://ekklisiaonline.gr/media/k2/items/cache/4d6b003541c97cc860ca02f0303b6c38_XL.jpg 

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
__________________
H  καταδικαστική στάση της Θ΄ Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια «θέματα Αιρέσεων και Πανθρησκείας», που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο, στην Εύβοια από 8-13 Οκτωβρίου 1997, πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Τά λόγια μας νά ὠφελοῦν καί νά μή θίγουν τήν τιμή τοῦ πλησίον


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:
Τά λόγια μας νά ὠφελοῦν
καί νά μή θίγουν τήν τιμή τοῦ πλησίον
Συμβουλές Γέροντος

 https://mountathostoday.files.wordpress.com/2013/07/621631.jpg
Μή θίγετε μέ τά λόγια σας τήν τιμή τοῦ πλησίον.
Νά χρησιμοποιεῖτε τή γλώσσα μόνο γιά νά δοξάζετε τόν Θεό
καί γιά νά λέτε λόγους φψυχωφελεῖς.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiS620vmgrbhDewuEClrYUMC2BeaD7HhBzWqnp7kDFXs087LG_eiWpP4U00eNqjNL95G4fz5Ev0UdzHoJJhuFNglpe3oN10XBD_FiuGpuQLK_SmHwTs8ILu_EEdRc-EIYc73WcOZgCz00bv/s1600/150084_325260750918666_1909554277_n%255B1%255D.jpg

  

Ἐπιτέλους διακοπές μνημοσύνων τῶν Οἰκουμενιστῶν! (Ἐμεῖς τί κάνουμε;...) Διακοπή μνημοσύνου καί στήν ἐκκλησία τῆς Ουκρανίας! (βίντεο)

Ἐπιτέλους διακοπές μνημοσύνων
τῶν Οἰκουμενιστῶν!
(Ἐμεῖς τί κάνουμε;...)
Διακοπή μνημοσύνου 
καί στήν κκλησία τς Ουκρανίας! 
(βίντεο)


Ο Επίσκοπος Λογγίνος απὀ Μπαντσένι (Banceni), περιοχή Τσερναούτσι (Cernauti), ο οποίος έχει ως Μητροπολίτη τον Σεβασμιώτατο Ονούφριο του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας, διέκοψε το μνημὀσυνο του Πατριάρχη Κύριλλου.

Ἐπιτέλους διακοπές μνημοσύνων τῶν Οἰκουμενιστῶν! (Ἐμεῖς τί κάνουμε;...) Οἱ ὑπογραφές καί τό ἐπίσημο κείμενο τῆς διακοπῆς τοῦ Μνημοσύνου!

  Ἐπιτέλους
διακοπές μνημοσύνων τῶν Οἰκουμενιστῶν!
(Ἐμεῖς τί κάνουμε;...)
Οἱ ὑπογραφές καί τό ἐπίσημο κείμενο 
τῆς διακοπῆς τοῦ Μνημοσύνου!

Πρόκειται για το επίσημο κείμενο κληρικών και μοναχών της Εκκλησίας της Μολδαβίας, που αποφάσισαν τη διακοπή του μνημοσύνου του τοπικού επισκόπου και του Πατριάρχη Ρωσίας. (Δείτε σχετικά στην ανάρτησή μας:
Ἐπιτέλους διακοπές μνημοσύνων τῶν Οἰκουμενιστῶν! Μολδαβία: "Η απολογία της διακοπής του μνημόσυνου στη Θεία Λειτουργία και σε όλες τις άλλες ακολουθίες της Εκκλησίας.."
του τοπικού Επισκόπου, του Μητροπολίτη Κισινέφ και πάσης Μολδαβίας, κ.κ. Βλαδίμηρο, και του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας, κ.κ. Κυρίλλου)

Πατῆστε ἐδῶ: 

Ἐπιτέλους διακοπές μνημοσύνων τῶν Οἰκουμενιστῶν! (Ἐμεῖς τί κάνουμε;...) Μολδαβία: "Η απολογία της διακοπής του μνημόσυνου στη Θεία Λειτουργία και σε όλες τις άλλες ακολουθίες της Εκκλησίας.."

Ἐπιτέλους διακοπές μνημοσύνων
τῶν Οἰκουμενιστῶν! (Ἐμεῖς τί κάνουμε;...)
Μολδαβία:
 "Η απολογία της διακοπής του μνημόσυνου στη Θεία Λειτουργία 
και σε όλες τις άλλες ακολουθίες 
της Εκκλησίας.."
".. του τοπικού Επισκόπου, του Μητροπολίτη Κισινέφ και πάσης Μολδαβίας, κ.κ. Βλαδίμηρο, και του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας, κ.κ. Κυρίλλου"
Τις 20 Φεβρουαρίου 2016, στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μολδαβίας, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τίτλο «Η δήλωση της κανονικής ανυπακοής» [1], το οποίο αποτελεί απάντηση στη δήλωση, που απεύθυναν στον Σεβασμιώτατο Βλαδίμηρο οι κάτωθι υπογράψαντες κληρικοί της Μητρόπολης Μολδαβίας, όπου ανακοινώσαμε ότι διακόπτουμε το μνημόσυνο στις θείες ακολουθίες του τοπικού επισκόπου, του Μητροπολίτη Κισινέφ και πάσης Μολδαβίας, Βλαδιμήρου, και του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας, κ.κ. Κυρίλλου, λόγω των τελευταίων εκκλησιαστικών γεγονότων, που σχετίζονται με την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου, αλλά και με τη συνάντηση στη Κούβα του Πάπα Ρώμης, Φραγκίσκου, και του Πατριάρχη Μόσχας, κ. Κυρίλλου, και με το κείμενο της κοινής τους δήλωσης.

Γιατί Σεβασμιότατε κ.κ. Ἱερώνυμε "ἀποκαθηλώσατε" τόν Σταυρό ἀπό πάνω σας; Γιά νά μή θιγοῦν οἱ ἀντίχριστοι Μουσουλμάνοι; Ἀγαπᾶτε τήν Ἑλλάδα καί τόν Χριστό; (Φωτό)

Γιατί Σεβασμιότατε κ.κ. Ἱερώνυμε "ἀποκαθηλώσατε"
τόν Σταυρό ἀπό πάνω σας;
Γιά νά μή θιγοῦν οἱ ἀντίχριστοι Μουσουλμάνοι;
Ἀγαπᾶτε τήν Ἑλλάδα καί τόν Χριστό;
(Φωτό)




Ποῦ νά ἐπισημοποιηθεῖ καί ὁ Οἰκουμενισμός...





ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ γιά τόν Οἰκουμενισμό-Πανθρησκεία τοῦ Ἀντιχρίστου!

ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
 ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ
 Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ
γιά τόν Οἰκουμενισμό-Πανθρησκεία 
τοῦ Ἀντιχρίστου!  
https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/02/cf80ceb1cebdceb8cf81ceb7cf83cebaceb5ceb9ceb1-cf84cebfcf85-ceb1cebdcf84ceb9cf87cf81ceb9cf83cf84cebfcf85.jpg?w=750
 
Νά ξέ­ρε­τε ὅ­μως, ὅ­τι ὁ Οἰ­κου­με­νι­σμός εἶ­ναι ὁ τε­λευ­ταῖ­ος πρό­δρο­μος τοῦ Ἀν­τι­χρί­στου· δι­ό­τι ὅ­ταν θά γί­νη μιά ἰ­σο­πέ­δω­σις θρη­σκευ­τι­κή καί πο­λι­τι­κή, κυ­βερ­νη­τι­κή, καί θά ὑ­πάρ­ξη ἕ­νας μό­νον πού θά κυ­βερ­νή­ση τόν κό­σμον, αὐ­τός ὁ ἕ­νας κα­τά τήν Ἁ­γί­αν Γρα­φήν καί τούς Πα­τέ­ρες, (ἔρ­χον­ται δέ τά Πρω­τό­κολ­λα τῶν Σο­φῶν τῆς Σι­ών πλά­ϊ νά μᾶς τό ποῦν, πού εἶ­ναι τε­λεί­ως ἀ­νε­ξάρ­τη­ρα ἀ­πό τήν Ἁ­γί­αν Γρα­φήν, εἶ­ναι προ­ϊ­όν­τα τῶν Ἑ­βραί­ων), αὐ­τός θά εἶ­ναι ὁ Ἀν­τί­χρι­στος.

Διατί ἐσιωπήσατε Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς διά τά Θρησκευτικά; Ἱερομόναχος Δαμασκηνός

Διατί ἐσιωπήσατε Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς
διά τά Θρησκευτικά;
 Ἱερομόναχος Δαμασκηνός


Γράφει ο Ιερομόναχος Δαμασκηνός του Ιερού Κελλίου του Φιλαδέλφου

Συνεχίζοντες το σχόλιόν μας εις την εισήγησιν του Αγ. Ναυπάκτου (Ο.Τ. φ. 2102/ 29.01.2016) προς την Ιεράν Σύνοδον και την εν συνεχεία υιοθέτησιν της προτάσεώς του υπό της Ιεράς Συνόδου, την οποίαν παρέδωσε Συνοδική Επιτροπή προς τον Υπουργόν Παιδείας, λέγομεν τα κάτωθι:
Κατά το προοίμιον και τας συνδεδυασμένας διατάξεις του Συντάγματος (άρθρ. 3 παρ. εδ. α και β και άρθρον 16, παρ. 2) και την παγίαν νομολογίαν των διοικητικών δικαστηρίων (Συμβούλιον Επικρατείας 2176/1998, 3358/1995, 3.353/1986 και διοικητικού Εφετείου Χανίων 116/2012), προκύπτει αβίαστα ότι το μάθημα των Θρησκευτικών κατά το ισχύον Ελληνικόν δίκαιον, επιβάλλεται να είναι αμιγώς ορθόδοξον χριστιανικόν, μη επιτρεπομένης οιασδήποτε μετατροπής σε πολυθρησκευτικόν και πάντως οποιασδήποτε νοθεύσεώς του, με ξένην προς το αμιγώς ορθόδοξον περιεχόμενόν του.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)