TRANSLATOR

Σελίδες

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ὁ σύγχρονος Vicarius Christi εἶναι ὁ εἰδήμονας ("εἰδικός"...)! Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς

Ὁ σύγχρονος Vicarius Christi 

εἶναι ὁ εἰδήμονας ("εἰδικός"...)!

Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς

 

 

Σήμερα γιορτάζει ο Θεός ο πλουραλιστικός της Τριάδας συνώνυμος, σήμερα το θέσφατο «μέτρον πάντων άνθρωπος» καταρρίπτεται.. Το «μέτρον πάντων ο Θεάνθρωπος» αντιπροβάλλεται.. Αφού ”Εκτός του Θεανθρώπου δεν υπάρχει άνθρωπος, αλλά πάντοτε υπάνθρωπος ή ημιάνθρωπος ή μη άνθρωπος” κι αυτή η εκδοχή σήμερα πλεονάζει με τα γνωστά οικτρά αποτελέσματα.

Η εποχή των ειδημόνων είναι απόρροια του δυτικού ανθρωποκεντρισμού που εξοβελίζει στο επέκεινα ανεπιστρεπτί το θείο δηλ. την αγάπη. Κι όπου το πλήρωμα του νόμου παύει να είναι η αγάπη ο δικανισμός η Υπέρτατη Πειθαρχία το Απόλυτο Καθηκοντολόγιο ο Νόμος ως αποκομμένος Μωσαϊκός επιστρέφουν τυραννικά. Άλλωστε ”Εις το ουμανιστικόν πάνθεον της Ευρώπης όλοι οι θεοί είναι νεκροί”.Το γράμμα άνευ του Λόγου είναι νεκρό γράμμα ( αυτός είναι ο Σύγχρονος Νόμος) όπως ο Λόγος άνευ του Πνεύματος είναι νεκρός λόγος..

Είναι αυτή η ζοφερή στυγνή τυραννία αποτυχία που περιγράφει ο Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς στο βιβλίο του ‘Ανθρωπος και Θεάνθρωπος : ”Όλοι οι ευρωπαϊκοί ανθρωπισμοί, από του πλέον πρωτογόνου μέχρι του πλέον λεπτού, από του φετιχιστικού μέχρι του παπικού, βασίζονται επί της πίστεως εις τον άνθρωπον (σσ. πίστη στην επιστήμη ως κι η Εκκλησία γονάτισε υποκλίθηκε δογμάτισε προσκύνησε σε αυτή τη νέα όσο και παλιά πίστη), όπως είναι αυτός μέσα εις την δεδομένην ψυχοφυσικήν του εμπειρικήν κατάστασιν και ιστορικότητα. Πράγματι, όλη η ουσία του κάθε ουμανισμού είναι ο άνθρωπος = homo. Συνοψιζόμενος εις την οντολογίαν του κάθε ουμανισμός δεν είναι άλλο τι παρά χομινισμός (homo – hominis). Ο άνθρωπος είναι η ανωτάτη αξία, η παναξία.( σσ.κι ούτε καν ο άνθρωπος μια επιμέρους ανθρώπινη/φυσική κατάσταση που είναι η Υγεία-προχωρημένος χομινισμός) ο άνθρωπος είναι το ύψιστον κριτήριον, το παγκριτήριον ( σσ. η Υγεία του ανθρώπου είναι το ύψιστον κριτήριον, το παγκριτήριον. Τίποτα πιο νοσηρό κι ανθυγιεινό): «μέτρον πάντων άνθρωπος». Αυτό είναι, in nuce, κάθε ουμανισμός, κάθε χομινισμός. Εντεύθεν όλοι οι ουμανισμοί, όλοι οι χομινισμοί, εν τελευταία αναλύσει, είναι ειδωλολατρικής, πολυθεϊστικής προελεύσεως. Όλοι οι ευρωπαϊκοί ουμανισμοί, από τους προ της Αναγεννήσεως, της Αναγεννήσεως και περαιτέρω, οι προτεσταντικοί, φιλοσοφικοί, θρησκευτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί, πολιτιστικοί και πολιτικοί, επεδίωκον εν γνώσει ή εν αγνοία και αδιακόπως επιδιώκουν, ένα πράγμα: να αντικαταστήσουν την πίστιν εις τον Θεάνθρωπον με την πίστιν εις τον άνθρωπον( σσ στον ειδήμονα), να αντικαταστήσουν το Ευαγγέλιον του Θεανθρώπου με το ευαγγέλιον κατ’ άνθρωπον( σσ αγγέλιον της επιστήμης), την φιλοσοφίαν κατά Θεάνθρωπον με την φιλοσοφίαν κατ’ άνθρωπον, την κουλτούραν κατά Θεάνθρωπον με την κουλτούραν κατ’ άνθρωπον. με μίαν λέξιν, να αντικαταστήσουν την ζωήν κατά Θεάνθρωπον με την ζωήν κατ’ άνθρωπον.” 

Ο σύγχρονος Vicarius Christi είναι ο ειδήμονας

”’Ο άνθρωπος εδημιουργήθη από τον φιλάνθρωπον Θεόν ως δυνάμει θεάνθρωπος” Θεός κατά χάριν αυτή τη δυνατότητα την απέρριψε ο γνωστικός άνθρωπος επέλεξε να παραμείνει πεισματικά άνθρωπος και μόνον άνθρωπος. Αρνείται τη μετάβαση την μόνη πλέον οντολογική μεταβολή κι εξέλιξη….”Απομακρυνόμενος από τον Θεάνθρωπον, ο κάθε ουμανισμός βαθμηδόν μετατρέπεται εις μηδενισμόν. Αυτό δεικνύει η σύγχρονος χρεωκοπία όλων των ουμανισμών, με επί κεφαλής τον παπισμόν, έμμεσον ή άμεσον, εκούσιον ή ακούσιον πατέρα όλων των ευρωπαϊκών ουμανισμών””Ο τοποτηρητής του Χριστού — Vicarius Christi — τον αντικαθιστά πλήρως. Εις την πραγματικότητα από αυτό το δόγμα ζη, το ακολουθεί και επιμόνως το ομολογεί, ο κάθε ευρωπαϊκός ουμανισμός.Ο σύγχρονος Vicarius Christi είναι ο ειδήμονας..”Καθ’ όλους τους δυνατούς τρόπους συντελείται Umwertung aller Werie (η ανατροπή όλων των αξιών). ο Θεάνθρωπος παντού αντικαθίσταται υπό του ανθρώπου. εις όλους τους ευρωπαϊκούς θρόνους ενθρονίζεται ο άνθρωπος του ευρωπαϊκού ουμανισμού. Εντεύθεν και δεν υπάρχει ένας vicarius Christi, αλλά αναρίθμητοι, μόνον με διαφορετικάς στολάς”.

”Το δόγμα της αυταρκείας του ευρωπαίου ανθρώπου και ούτω τελικώς εφανέρωσεν ότι δεν του χρειάζεται ο Θεάνθρωπος και εις την γην δεν υπάρχει θέσις δια τον Θεάνθρωπον” αποδείχθηκε περίτρανα το Πάσχα του 2020 όπου ομόφωνα Πολιτεία Εκκλησία απαγόρευσαν την Ανάσταση σφράγισαν τον Τάφο και τους Ναούς τους θεώρησαν περιττούς ως και μιασματικούς μολερούς βδελύγματα άντρο της ασθένειας από ”ιατρείο”.Εις το ουμανιστικόν πάνθεον της Ευρώπης όλοι οι θεοί είναι νεκροί” κι έτσι αποφάσισαν να θάψουν και το Χριστό καλά την δε Τριάδα την αποσιώπησαν παντελώς εδώ και δεκαετίες….Η επιστήμη έχει τη θέση της αλλά όχι στο πάνθεον…γιατί αν αναχθεί εκεί τότε παύει να είναι επιστήμη αρχίζει ο σεκταρισμός και η ιδεολογικοποίηση της.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την ήττα των ειδημόνων ”αγραμμάτους σοφίαν εδίδαξεν, αλιείς θεολόγους ανέδειξε” στην θεολογία και κατ΄επέκταση στην Κοινωνική Θεολογία δεν υπάρχει δικτατορία ειδημόνων Πολιτεία Αρίστων αυθεντία ειδικών, επιστημονικό αλάθητο ή θεολογικό αλάθητο….Τα άδολα πνεύματα υπερισχύουν.. Οι άδολοι αδαείς προάγονται… « Τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός ίνα καταισχύνει τα ισχυρά … ».  ( Α’ Κορινθ. 1,27 ). ..”ἀπέκρυψας ταῦτα ἀπὸ σοφῶν καὶ συνετῶν, καὶ ἀπεκάλυψας αὐτὰ νηπίοις· (Ματθ. 11,25).”Χαῖρε, φιλοσόφους ἀσόφους δεικνύουσα· χαῖρε, τεχνολόγους ἀλόγους ἐλέγχουσα.Χαῖρε, ὅτι ἐμωράνθησαν οἱ δεινοὶ συζητηταί· χαῖρε, ὅτι ἐμαράνθησαν οἱ τῶν μύθων ποιηταί.”

Το Άγιο Πνεύμα είναι το Τρίτο Πρόσωπο ο Άλλος της Τριάδας…Η συνδυαστική δύναμη και συνεκτική δομή, η Σύνθεση, η Αρμονία του Λόγου, ο ενδιάθετος Λόγος, η εγγυήτρια Δύναμη. Η Τριαδικότητα καθιστά την κοινωνία υπερέχουσα του Ατόμου του ατομικίστικου μονοσήμαντου μονισμού του στείρου μοναδισμού και της αντιθετικής διχαστικής δυαδικότητας. Η μεταμορφωτική Δύναμη του θείου εκφράζεται στην εναλλαγή του Τριπρόσωπου της Τρισυπόστατης Τριάδας. Ο πλουραλιστικός Θεός της Τριάδας δεν είναι μια πληκτική δύναμη αλλά μια αενάως αυτοεναλλασόμενη Ισχύς…μια ξένη απόκοσμη ομορφιά. 

 

 

Πηγή:

https://dimpenews.com/2021/06/21/%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%82-vicamus-christi-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%82/ 

 

2 σχόλια:

  1. Παρακαλώ διορθώσατε προς το ορθό: Vicarius.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστοῦμε γιά τήν παρατήρηση. Τό ἀντιγράψαμε ὅπως ἦταν στήν πηγή καί δέν γνωρίζαμε τόν ὀρθό λατινικό ὅρο. Ἔγινε ἡ διόρθωση.

      Διαγραφή

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)