Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙΟΜΕΝΗΣ ΒΑΤΟΥ.

TRANSLATOR


" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)
Σχόλια υβριστικά, κακεντρεχή, αγενή, ασεβή, προσβλητικά, αναπόδεικτα, χωρίς χριστιανικό ήθος ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ!

Σελίδες

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Και «Καίσαρας» και «Πάπας» Βίντεο

Και «Καίσαρας» και «Πάπας»

Βίντεοhttps://www.youtube.com/watch?v=0xoYtAQf_bg&t=16s

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Και «Καίσαρας» και «Πάπας» – Απαίτησε από Μητροπολίτη να λέει στο κήρυγμά του πως «δε θέλει κανέναν ανεμβολίαστο»!
 
 κ. Μητσοτάκη
κι ἐμεῖς στήν Πατρίδα μας
καί στήν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ μας
δέν θέλουμε κανέναν
ἀνθέλληνα, ἀντίχριστο, μασῶνο,
μπιλντερμπεργκερά, νεοταξίτη, σιωνιστή!
Σεβασθεῖτε ἐπιτέλους τήν δημοκρατία
καί κόψτε τό ἀκατατάσχετο δημόσιο bullying!
Πάρτε τά μπόλια σας κι ἀδειάστε μας τήν γωνιά,
μαζί καί μέ τό ὑπόλοιπο πολιτικό σινάφι 
τοῦ ἰδίου φυράματος κι ἀντισυνταγματικότητας!

 

 

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάμεσα σε πολλά πρωτοφανή που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, ζήσαμε για να δούμε και αυτό: Έλληνα Πρωθυπουργό να ορίζει επιτακτικά σε Μητροπολίτη το τι θα πει προς το εκκλησίασμα, στο «επόμενο του κήρυγμα».

O Καισαροπαπισμός σε ολόκληρο το μεγαλείο του. Απροκάλυπτος, γυμνός, αποκρουστικός, εξοργιστικός. Ένας υπερφίαλος πολιτικός, που ενώ αγνόησε, ενέπαιξε, προσέβαλλε, ακόμα και εκδίωξε τους χριστιανούς και την Εκκλησία τους, τώρα έχει το πολιτικό θράσος να ΑΠΑΙΤΕΙ να περάσει η εμβολιαστική καμπάνια του, ακόμα και μέσα απ’ εκκλησιάσματα.

Εκκλησιάσματα, απέναντι στα οποία ασέβησε και ασεβεί ποικιλοτρόπως, εδώ και 16 μήνες.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόμενος σε μία περιοδεία του στην Ήπειρο, κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ πρώτα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο για την έως τώρα συνεισφορά του, του ζήτησε να… πιέσει τους πιστούς να εμβολιαστούν, λέγοντας με έμφαση:

«Παρακαλώ Σεβασμιώτατε να πείτε στο επόμενο κήρυγμα σας, ότι δεν θέλετε κανέναν ανεμβολίαστο. Να το πείτε ανοιχτά, καθαρά, προστατεύετε το ποίμνιο σας, τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας πρωτίστως».

Πώς να μην φρίξει κανείς, με αυτήν την εντελώς αδιάκριτη, ψυχρή, ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της τάξης της Εκκλησίας;

Τι δουλειά έχει ένας πολιτικός παντελώς άσχετος με την Ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία να παρεμβαίνει στα εκκλησιαστικά θέματα και να ορίζει το τι θα ακουστεί στο κήρυγμα; Ήρθε ποτέ κανένας Μητροπολίτης να του ορίσει τι απόφαση θα πάρει για το τάδε νομοσχέδιο;

Και για να έχουμε καλό ερώτημα, πως και τον πήρε ο πόνος τον κ. Μητσοτάκη για να «προστατευθεί το ποίμνιο», όταν επί έναν χρόνο άφηνε τα κανάλια να οργιάζουν με βρώμικο πόλεμο κατά της Θείας Κοινωνίας, όταν έδινε εντολές για συλλήψεις και ποινικές διώξεις χριστιανών, όταν σφράγιζε ναούς και απέκλειε χριστιανούς έξω από εκκλησίες, ενώ αυτός έκανε εκδρομές στην Πάρνηθα και φαγοπότια στην Ικαρία;

Έχει τύχει να ακούσει ποτέ στη ζωή του, έστω και ένα κήρυγμα ο κ. Μητσοτάκης; Έχει έστω μια αμυδρή ιδέα από το περιεχόμενο των λόγων που ακούγονται κάθε Κυριακή στους Ιερούς Ναούς; Τι σχέση έχουν τα εμβόλια και οι εμβολιασμοί με τον σωτήριο Λόγο του Θεού;

Ο ιερός σκοπός του κηρύγματος, το οποίο είναι αναπόσπαστο τμήμα της Θείας Λατρείας, είναι η αναγέννηση του ανθρώπου εν Χριστώ. Είναι η κατήχηση του Ευαγγελίου και των λόγων των Αγίων Πατέρων. Είναι η κατάρτιση των χριστιανών για σωτηριολογικά θέματα και οι νουθεσίες για τους πνευματικούς σκοπέλους που παρουσιάζονται στις ζωές τους.

Το κήρυγμα αναφέρεται βεβαίως και σε επίκαιρα θέματα, πάντα όμως σε όσα επαφίενται στον ένα και μοναδικό στόχο των πιστών, τη σωτηρία της ψυχής. Ο εμβολιασμός ή ο μη εμβολιασμός δεν έχει καμία σχέση με τη σωτηρία της ψυχής. Δεν είναι πνευματικό θέμα. Είναι μια προαιρετική ιατρική πράξη, που αποτελεί -αυστηρά- προσωπικό θέμα κάθε πολίτη και δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το σωτηριολογικό έργο της Εκκλησίας.

Άλλωστε, ο λόγος που οι χριστιανοί πηγαίνουν στους ναούς, είναι για να μάθουν αν πρέπει να εμβολιαστούν; Δεν έχουν οικείους γιατρούς να ρωτήσουν γι’ αυτό το θέμα; Δεν έχουν προσωπική γνώμη και αντίληψη; Τι θέση να πάρει ένας κληρικός πάνω σε ένα καθαρά επιστημονικό θέμα; Και γιατί να ΠΡΕΠΕΙ να πάρει θέση;

Κάθε φορά που Επίσκοποι ή Αρχιεπίσκοποι έχουν πάρει θέση για εθνικά ή κοινωνικά θέματα ( και πολύ καλά κάνουν), οι κυβερνητικοί πολιτικοί βγάζουν αμέσως δόντια και απαντούν πως «δεν σας αφορούν αυτά τα θέματα, ασχοληθείτε με τα δικά σας». Και τώρα, ο Πρωθυπουργός απαιτεί να χώσει τη μύτη του στα ενδότερα της Εκκλησίας; Που το είδε γραμμένο αυτό;

Και τι εξωφρενική απαίτηση είναι αυτή από τον Μητροπολίτη, να μην θέλει κανέναν ανεμβολίαστο;

Ο Χριστός συναναστράφηκε και θεράπευσε σώματα και ψυχές λεπρών, παράλυτων, τυφλών, δίδαξε την τέλεια αγάπη και την αποδοχή όλων των ανθρώπων, προς την μετάνοια και τη σωτηρία.

Ο Ιερός Χρυσόστομος λέει πως ο ιεροκήρυκας είναι «ταχυδρόμος του Θεού». Δεν λέει πως είναι ταχυδρόμος του «Καίσαρα» ή του εκάστοτε πολιτικού που συμπεριφέρεται σαν Καισαρόπαπας.

Απολύτως κανείς, δεν έχει δικαίωμα να πει : δεν θέλω ανεμβολίαστους στον Οίκο του Θεού, όπως και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να πει: δεν θέλω εδώ μέσα όσους έχουν γρίπη, δεν θέλω όσους έχουν AIDS, δεν θέλω τυφλούς, δεν θέλω παράλυτους, δεν θέλω αλκοολικούς, δεν θέλω χαρτοπαίκτες, δεν θέλω μοιχούς.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παρεκτροπή αισχίστου είδους, από το πνεύμα της Ορθόδοξης διδασκαλίας που παρέδωσε ο Χριστός, στο ανθρώπινο γένος. Η Εκκλησία είναι πνευματική Μάνα που προθύμως δέχεται όλα τα παιδιά της κάτω από τις φτερούγες της. Πάντα. Όπως και αν είναι. Ό,τι και αν έχουν. Αυτός είναι ο ρόλος της. Γι’ αυτό υπάρχει στον κόσμο εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια.

«Ειρήνη πάσι» λέει στη Θεία Λειτουργία ο Ιερέας, ευλογώντας το εκκλησίασμα. Ειρήνη σε όλους. Ευλογία ουράνια, χωρίς διακρίσεις, χωρίς απαιτήσεις. Δεν λέει Ειρήνη σε όλους, εκτός από τους… ανεμβολίαστους.

Κάθε Ιερός Ναός ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον Θεό και ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποίμνιο του (Κλήρο ΚΑΙ Λαό). Δεν είναι τσιφλίκι κανενός μεμονωμένου προσώπου, πόσο μάλλον κάποιου φαντασμένου πολιτικού.

Η Εκκλησία είναι πνευματικό νοσοκομείο ψυχών και σωμάτων, και οι «συνταγές» της θεραπείας των ασθενούντων, βρίσκονται ΜΟΝΟ στα Ιερά Μυστήρια της, και στον Λόγο του Θεού.

Τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα θεραπευτικά σκευάσματα, είναι αποκλειστικό θέμα των επιστημόνων.

Ο Οίκος του Θεού δεν είναι ούτε δημόσια υπηρεσία, ούτε… ταβέρνα, που θα αποκλείσει ανθρώπους ανάλογα με την… πιστοποίηση της υγείας τους.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την Εκκλησία με τέτοιον τρόπο, τότε θα τον διαψεύσει ο ίδιος ο λαός.

sportime.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)