TRANSLATOR

Σελίδες

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ! Νίκος Χειλαδάκης



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ!
Νίκος Χειλαδάκης

Εμφάνιση Τουρκικό δημοσίευμα.jpg


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ενώ έχει ανάψει για τα καλά η συζήτηση για την ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η προκλητική δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και ενώ στην Αθήνα περιμένουν την άφιξη του Νταβούτογλου επικεφαλής τουρκικού μίνι υπουργικού συμβουλίου, οι Τούρκοι φαίνεται πως προετοιμάζουν κλίμα για κάποια πιθανή προβοκάτσια με επίκεντρο το προξενείο της οδού Αποστόλου Παύλου, του δήθεν δηλαδή «πατρικού» του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.


Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, στις 30 Νοεμβρίου, πριν δηλαδή από λίγες μέρες, σημειώθηκε «βομβιστική» επίθεση στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, η οποία πήρε έκταση στον τουρκικό τύπο ενώ από ελληνικής πλευράς δεν υπήρξε καμία πληροφορία. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά, (προβοκατόρικα), δημοσιεύματα, έξω από το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης άγνωστοι μασκοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ με στόχο το κτίριο του προξενείου, το οποίο σημειωτέον φυλάσσεται από μόνιμη παρουσία αστυνομικής κλούβας ενώ υπάρχει και το φυλάκιο στην γωνία των οδών Αποστόλου Παύλου και Αγίου Δημητρίου. Οι άγνωστοι μασκοφόροι, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, αφού πέταξαν 5 μολότοφ στον χώρο του προξενείου, στη συνέχεια έτρεξαν να καταφύγουν στον κοντινό χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων για να παρεμποδίσουν τις δυνάμεις ασφαλείας που τους καταδίωκαν. Στην καταδίωξη αυτή υπέστησαν κάποιες ζημιές κάποια παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην οδό του Αγίου Δημητρίου αυτοκίνητα.

Το τουρκικό προξενείο, όπως αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες, Milliyet, Vatan, Yeni Şafak, διαμαρτυρήθηκε έντονα στις ελληνικές αρχές ότι υπάρχει ελλιπής φύλαξη του παρά του ότι, όπως οι ίδιες οι τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν, υπάρχει σε μόνιμη βάση αστυνομική δύναμη και φυλάκιο για την φύλαξη του. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες εκεί έγινε δημόσια τελετή παρουσία εκατοντάδων Τούρκων για την επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ, χωρίς να υπάρξει κανένα απρόοπτο παρά του ότι η περιοχή κατοικείτε από απογόνους προσφύγων από την Μικρά Ασία που υπέστη την φρικτή γενοκτονία των Ελληνορθόδοξων της Ανατολής.

Όλη αυτή η ιστορία που σίγουρα σχετίζεται με τις φοιτητικές διαδηλώσεις για τα προβλήματα της Παιδείας, βγήκε με τον τρόπο που βγήκε στην δημοσιότητα από τους Τούρκους με προφανείς προβοκατόρικους σκοπούς. Η τουρκική τακτική είναι γνωστή και μάλιστα έχει γράψει μελανή ιστορία στο παρελθόν πάλι με επίκεντρο το «πατρικό» του Μουσταφά Κεμάλ το 1955, με την γνωστή προβοκάτσια της δήθεν πυρπόλησης του που προκάλεσε το γνωστό οργανωμένο ανθελληνικό πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης που ήταν η αρχή της εξολόθρευσης της ελληνικής ομογένειας της Πόλης

Φαίνεται πως οι Τούρκοι συνεχίζουν την ίδια προβοκατόρικη τακτική, ρίχνοντας άδεια για να πιάσουν γεμάτα και με την ανοχή της δικής μας πλευράς. Προχωρούν αδίστακτα με καλοστημένα σχέδια στο να δημιουργήσουν καινούργια προβλήματα όχι μόνο στη Ελληνική Θράκη, αλλά και μέσα στην Θεσσαλονίκη των ισλαμολάγνων και τουρκολάγνων δημοτικών αρχών.

Εμείς θα κάτσουμε έτσι να τους παρακολουθούμε ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)