Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

ΙΟΧΡΟΥΣ ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ (Η διαλογιστική πλάνη που προσφέρεται από νεοεποχίτικα κέντρα ‘’ολιστικής θεραπείας’’), Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΙΟΧΡΟΥΣ ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ
(Η διαλογιστική πλάνη που προσφέρεται
 από νεοεποχίτικα κέντρα
 ‘’ολιστικής θεραπείας’’),
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

http://www.holisticfitness.gr/wp-content/uploads/2014/04/energeiakes-therapeies.jpg 

Του  Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
_____________________
Από κέντρα ολιστικής θεραπείας και ιατρικής (Holistic therapy & medication centers), στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προβάλλεται η νεοεποχίτικη πλάνη την οποία καλούν ‘’διαλογισμός στην ιόχρου φλόγα’’


Στο φετινό φεστιβάλ ‘’ολιστική ζωή & φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης υγείας και πρόληψης’’, συμμετείχε και η καλούμενη ‘’Ακαδημία πνευματικής ανέλιξης’’ και καλούσαν τους συμμετέχοντες να ‘’βιώσουν όλοι μαζί τα οφέλη του διαλογισμού στην ιόχρου φλόγα’’.  Ακόμα μια ολιστική ‘’προσφορά’’ σε νεοεποχίτικη απώλεια.

Αν κάποιοι ανυποψίαστοι Χριστιανοί εντυπωσιαστούν, όπως τούτο συνέβη από τα διαφημιζόμενα απατηλά ‘’πλεονεκτήματα’’ της εναλλακτικής ολιστικής πλάνης, η προσπάθεια για μη συμμετοχή σε τέτοιο ‘’φεστιβάλ’’, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.  Ως ταξίδι προβάλλεται η ενασχόληση με το ‘’διαλογισμό στην ιόχρου φλόγα’’. 

Χαρακτηριστικά η ‘’ολιστική’’ ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο διαλογισμός στην ιόχρου φλόγα είναι ένα ταξίδι στην ενέργεια της μετουσίωσης», των ‘’όντως ανταλλαγής’’ για να χρησιμοποίησουμε δικό τους σκόπιμο χαρακτηρισμό.  Ακόμα μια οδός απωλείας της μεταφυσικής διαλογιστικής αθεΐας.

Υπάρχει έστω και η παραμικρή αμφιβολία ότι σε ολιστικά κέντρα καραδοκεί πέραν της ολιστικής πλάνης και η πλάνη του διαλογισμού, όπως και άλλων νεοεποχίτικων πλανών;  Μέσα από το σκότος του διαλογισμού, ισχυρίζονται ότι θα επέλθει ο ‘’φωτισμός’’ (σκοτισμός) και η ‘’κάθαρση’’ (ρυπαρότητα ) της ψυχής.  Το προβαλλόμενο ‘’ελάτε να νοιώσουμε την καρδιά μας να ανοίγει’’, αλλοτρόπως ομοηχεί με την καραδοκούσα πλάνη ‘’διαλογισμός στην ιόχρου φλόγα’’.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός ακολουθώντας ανυποψίαστος τις διαλογιστικές αθεϊστικές πλάνες, οδηγείται στον ‘’φωτισμό’’ (σκοτισμό) και τη ‘’κάθαρση’’ (ρυπαρότητα) της ψυχής και όχι στην κάθαρση το φωτισμό και τη θέωση.

Ως γνωστό ο Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ, είχε περιπέσει για οκτώ χρόνια στην πλάνη του υπερβατικού διαλογισμού.  Η εκζήτηση του καλουμένου από τις ινδουϊστικές πλάνες ‘’υπερπροσωπικού απολύτου’’, του αθεϊστικού τούτου αποκυήματος των ανατολικών θρησκειών, είχε καταστεί η αιτία της επί οκτώ έτη πνεματικής αυτοκτονίας.

Όπως αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας (Ζάχαρου) στο σύγγραμμα του ‘’Αναφορά στη Θεολογία του Γέροντος Σωφρονίου - Έκδοση Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ’’,  «Την πλάνη του στο απρόσωπο και φανταζόμενο Απόλυτο του ινδικού τύπου θρήνησε με πένθος ακραίας εντάσεως επί δεκάδες χρόνια, θεωρώντας την ως πτώση όμοια με εκείνη του Αδάμ, και ως αυτοκτονία σε μεταφυσικό επίπεδο».

«Την ενασχόληση του Γέροντος Σωφρονίου στην απρόσωπη θεωρία των ανατολικών θρησκειών, κατά τη  νεότητά του», ορθά το έχει καλέσει ως «ως αυτοκτονία σε μεταφυσικό επίπεδο».

Με όλα τούτα αντιλαμβάνεται κανείς το κίνδυνο που διατρέχει ο ανυποψίαστος Ορθόδοξος Χριστιανός που επισκέπτεται τέτοια κέντρα ‘’ολιστικής θεραπείας’’, κάποτε και με τη συνένοχη αδιαφορία κάποιων ιερωμένων μας.  Ο κίνδυνος καθίσταται ακόμα πιο μεγάλος όταν κάποιος ιερωμένος αντιπροτείνει τούτη έναντι της ιατρικής που όλοι γνωρίζουμε.

Δυστυχώς η νεοποχίτικη αντιπρόταση της ολιστικής ιατρικής και των φαρμάκων της, εξακολουθεί να είναι αναρτημένη στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου.  

Τελικά στην  ‘’αντιπρόταση’’  της εναλλακτικής ολιστικής πλάνης,  θα πρέπει με η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, να δώσει την απάντηση, για να προληφθεί και η ενασχόληση και με τις άλλες νεοεποχίτικες εναλλακτικές πλάνες, από αυτούς που θα επιλέγουν να ακολουθήσουν την ‘’ολιστική θεραπεία’’.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)