TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Σεργκέι (Επιφάνιος) Ντουμένκο: Ανέχομαι προσωρινά τον Ονούφριο και την Εκκλησία του, αλλά θα έρθει η ώρα».

Σεργκέι (Επιφάνιος) Ντουμένκο: Ανέχομαι προσωρινά τον Ονούφριο 

και την Εκκλησία του, 

αλλά θα έρθει η ώρα». 

 

 O Ντουμένκο παραπονέθηκε: για το Μαυροβούνιο δεν είναι Μητροπολίτης Κιέβου  - ΕΟΔ - Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

 Ἀντί νά τρίζει ἡ ἄμαξα, τρίζει ὁ ἄμαξᾶς...

Καί ἡ δική σου ὥρα θά ἔλθει...

Ἀγαπᾶ ὁ Θεός τόν κλέφτη 

(τῆς Κανονικῆς Ἐπισκοπῆς Ὀνουφρίου),

ἀλλ' ἀγαπᾶ καί τόν νοικοκύρη
(τόν Ὀνούφριο καί Κανονικό Ἐπίσκοπο)!

ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ 

 


Ο Σεργκέι (Επιφάνιος) Ντουμένκο σε συνέντευξή του στο "Direct" εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Ουκρανία είναι το κανονικό έδαφος της «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» και ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Ονουφρίου γίνεται ανεκτή και παραμένει στη χώρα προσωρινά.

Είναι πρωτοφανές στα Πανορθόδοξα χρονικά ένας λαϊκός, ο οποίος, χωρίς κανονική χειροτονία, χωρίς την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας και που με μόνο με μία υπηρεσιακή Φαναριώτικη απόφαση ονομάστηκε Μητροπολίτης, έρχεται σήμερα με απύθμενο θράσος να δηλώνει ότι «ανέχεται» την αναγνωρισμένη παγκόσμια Κανονική Εκκλησία που έχει ιστορία αιώνων.

Τα περί «ανοχής» της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο έδαφος της Ουκρανίας, είναι υποβολιμαία καθώς αναφέρθηκαν πρώτα από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε επιστολή του προς την Ουκρανική «Tserkvarium». 

Ο Ντουμένκο ουσιαστικά επαναλαμβάνει αυτές τις ανιστόρητες εκφράσεις, οι οποίες όμως αποτελούν μέρος ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης των Ορθοδόξων της Ουκρανίας. Το επόμενο βήμα όπως έχει γράψει το oukraniko θα είναι το Φανάρι να καταδικάσει ως σφετεριστή της ονομασίας του Εκκλησιαστικού Θρόνου της Ουκρανίας άρα και ως σχισματικό, τον Μητροπολίτη Ονούφριο και τα εκατομμύρια πιστών της Εκκλησίας του.

Η μακραίωνη παρουσία και παράδοση της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριο, έχει αντέξει πολλούς και πολυποίκιλους διωγμούς. Τις τελευταίες δεκαετίες οι μεγάλοι διωγμοί που πραγματοποίησαν οι Ρωμαιοκαθολικοί Ουνίτες και οι Ορθόδοξοι σχισματικοί και αναθεματισμένοι, με την ανοχή και βοήθεια των αρχών, δεν κατάφεραν να κλονίσουν αυτό το οικοδόμημα και οι πραγματικοί Ορθόδοξοι παρέμειναν πιστοί στις πατρογονικές τους πνευματικές ρίζες.

Όμως εδώ και δύο χρόνια προελαύνει ο νέος μεγάλος διωγμός με κύριους ενορχηστρωτές τον Ποροσένκο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και υποκινητές, όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει, πολιτικούς της πέραν του Ατλαντικού δύναμης. Ναοί κτισμένοι με κόπο και έξοδα των Ορθοδόξων πιστών, βανδαλίζονται και καταπατώνται από περίεργα εθνικιστικά στοιχεία άσχετα με την Εκκλησία. Αρχιερείς καθυβρίζονται, ιερείς με τις οικογένειές τους διώκονται από τα εκκλησιαστικά πρεσβυτέρια, πιστοί ξυλοκοπούνται και τραυματίζονται.

Ο νέος πρωτοφανής διωγμός των Ουκρανών Ορθοδόξων έχει την υπογραφή του ηθικού αυτουργού. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι αρχιερείς που υπέγραψαν το χαρτί που ονόμασαν «Τόμο Αυτοκεφαλίας» και το οποίο  δεν έχει καμία ισχύ για την Ορθοδοξία και που είναι η σημαία των διωκτών, έχουν την απόλυτη ευθύνη για τον πόνο και τα δάκρυα που προκάλεσαν και προκαλούν στους αδελφούς μας Ορθοδόξους της Ουκρανίας.

Απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε ο σχισματικός Σεργκέι Ντουμένκο έδωσε ο πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλιέβιτς με δήλωσή του στο spzh.news με τίτλο "Θράσος, ψέμα και χειραγώγηση του Σεργκέι Ντουμένκο": «ο Ντουμένκο παραμόρφωσε εντελώς την πραγματικότητα. Ο Σεργκεί υπήρξε μέρος της διάσπασης και του σχίσματος επί δεκαετίες, ως μέλος του «Πατριαρχείου του Κιέβου» του Φιλαρέτου, εντός του κανονικού εδάγους της Ουτκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι, με άλλο όνομα ως «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με τη βοήθεια των εγκληματικών ενεργειών του Φαναρίου, «λειτουργούν» στο κανονικό έδαφος του νόμιμου Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία υπήρχε και υπάρχει εδώ στην Ουκρανία όλα αυτά τα χρόνια, επί δεκαετίες και αιώνες. Τα γυρίζουν όλα ανάποδα καιγνωρίζουν πολύ καλά πως να διαστρέφουν την αλήθεια με αλαζονεία και ψέματα».

 

Πηγή:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)