Σελίδες

TRANSLATOR

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Απότομη αύξηση προβλημάτων υγείας σε κατοίκους απο τις κεραίες 5G: Πώς να δράσετε σε τοπικό επίπεδο.

Απότομη αύξηση προβλημάτων υγείας σε κατοίκους απο τις κεραίες 5G: 

Πώς να δράσετε σε τοπικό επίπεδο.

 

 

Απότομη αύξηση προβλημάτων υγείας σε κατοίκους απο τις κεραίες 5G: Πως να δράσετε σε τοπικό επίπεδο.

 

 

Εκτός από την εκπομπή σημάτων 5G, τα μικρά κύτταρα εκπέμπουν επίσης σήματα 3G και 4G. που και αυτά  αποδεικνύονται επιβλαβή . Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι εκτίθενται σε όλο πυκνότερη και ισχυρότερη ασύρματη ακτινοβολία, αυξάνοντας τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

Πολυάριθμα έγγραφα έχουν τεκμηριώσει τις δυσμενείς επιπτώσεις αυτών των σημάτων στην υγεία των κατοίκων σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ.

Ο συνταξιούχος ογκολόγος Δρ. Lennart Hardell από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Orebro στη Σουηδία δημοσίευσε τρεις περιπτωσιολογικές μελέτες ( pdf ) που αφορούν κατοίκους που ζουν κοντά σε νεοεγκατεστημένες κεραίες 5G ή σταθμούς βάσης.

Μία από τις μελέτες δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο. Δύο προηγουμένως υγιείς άνθρωποι, ένας άνδρας 63 ετών και μια γυναίκα 62 ετών, εμφάνισαν συμπτώματα κόπωσης, αϋπνίας, εμβοών, αγωνίας, δερματικών διαταραχών και ακανόνιστης αρτηριακής πίεσης μετά την εγκατάσταση ενός μικρού κυττάρου 5G στην οροφή του διαμερίσματός τους.

Ο Δρ Χάρντελ διαπίστωσε ότι μετά την εγκατάσταση του νέου σταθμού βάσης, η ισχύς των σημάτων ραδιοσυχνοτήτων αυξήθηκε.

«Λόγω της σοβαρότητας των συμπτωμάτων, το ζευγάρι εγκατέλειψε την κατοικία του και μετακόμισε σε ένα μικρό δωμάτιο γραφείου [με χαμηλότερη ισχύ ακτινοβολίας]. Μέσα σε λίγες μέρες, τα περισσότερα από τα συμπτώματά τους ανακουφίστηκαν ή εξαφανίστηκαν εντελώς», έγραψε ο Δρ Χάρντελ.

Αναξέλεγκτες οι εκαταστάσεις νέων κεραίων

Όπως αποδεικνύεται, ο νόμος περί τηλεπικοινωνιών του 1996 (TCA) έδωσε στις τοπικές κυβερνήσεις σημαντική εξουσία να ελέγχουν την τοποθέτηση νέων ασύρματων εγκαταστάσεων. Απλώς πρέπει να ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν αυτή τη δύναμη προς όφελός τους.

«Το μόνο πραγματικά αποτελεσματικό μέσο για τον έλεγχο του αριθμού και της τοποθέτησης των ασύρματων εγκαταστάσεων σε μια δικαιοδοσία είναι ένα καλά συνταγμένο τοπικό διάταγμα χωροταξίας», είπε στους The Epoch Times ο Andrew Campanelli, δικηγόρος με εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων αντιπολίτευσης πύργων κινητής τηλεφωνίας και αγωγών που βασίζονται σε TCA. .

Ένα καλά συνταγμένο διάταγμα για τον καθορισμό των ζωνών θα περιγράφει λεπτομερώς τα κατάλληλα σημεία για την τοποθέτηση των πύργων κυττάρων. Αυτές οι τοποθεσίες γενικά συνιστάται να είναι δυσδιάκριτες και όσο το δυνατόν πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Το πιο σημαντικό, οι διατάξεις για τη χωροθέτηση θα περιλαμβάνουν επίσης διαδικαστικές κατευθυντήριες γραμμές που επιτρέπουν στο συμβούλιο σχεδιασμού να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να παραβιάζει την TCA.

Οι τηλεπικοινωνίες «γνωρίζουν το νόμο και δυστυχώς γνωρίζουν επίσης ότι οι περισσότερες τοπικές κυβερνήσεις δεν έχουν ιδέα», είπε ο κ. Campanelli, «και το εκμεταλλεύονται».

Ένα καλογραμμένο διάταγμα για τον καθορισμό των ζωνών θα καθόριζε κανονισμούς για την τοποθέτηση ασύρματων εγκαταστάσεων, αποτρέποντας παράλληλα τις περιττές εγκαταστάσεις.

Μία από τις διαδικαστικές απαιτήσεις του TCA είναι ότι οι τοπικές κυβερνήσεις πρέπει να ζητήσουν από τις τηλεπικοινωνίες να αποδείξει ότι υπάρχει κενό στην υπηρεσία κλήσεων και ότι οι νέες εγκαταστάσεις για τις οποίες υποβάλλει αίτηση είναι το λιγότερο παρεμβατικό μέσο για την κάλυψη αυτού του κενού.

Τα περισσότερα χωροταξικά διατάγματα δεν έχουν διαδικαστική κατευθυντήρια γραμμή που μπορεί να ακολουθήσει το συμβούλιο σχεδιασμού, έτσι πολλοί απορρίπτουν κατά λάθος μια αίτηση χωρίς να ανταποκρίνονται σε αυτήν τη διαδικαστική απαίτηση, με αποτέλεσμα η τηλεπικοινωνία να υποβάλλει αγωγή εντός 30 ημερών από την απόφαση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το δικαστήριο αποφαίνεται πάντα υπέρ των τηλεπικοινωνιών λόγω λάθους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξήγησε ο κ. Campanelli.

Αρκετοί οργανισμοί βάσης παρέχουν δωρεάν παραδείγματα τοπικών διατάξεων στους ιστότοπούς τους. Ωστόσο, ο κ.Campanelli τόνισε ότι οι χωροταξικές διατάξεις δεν μπορούν να αντιγραφούν απευθείας γιατί οι διατάξεις ενδέχεται να διαφέρουν ουσιαστικά ανάλογα με το είδος της γης και τον δήμο.

Ενώ κάποιοι ζητούν μορατόριουμ ή ψηφίσματα παύσης και παραίτησης, ο κ. Campanelli εξήγησε ότι κανένα από τα δύο δεν θα ήταν αποτελεσματικό για τον έλεγχο της τοποθέτησης πύργων κυψελών.

Οι αιτήσεις για άδεια πρέπει να διεκπεραιώνονται εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος από την ημέρα κατάθεσής τους, ανεξάρτητα από το αν η αίτηση είναι πλήρης. Αυτή η χρονική περίοδος που είναι αφιερωμένη στην επεξεργασία της εφαρμογής ονομάζεται “shot clock”. Τόσο τα ψηφίσματα για το μορατόριουμ όσο και τα ψηφίσματα παύσης και παραίτησης δεν έχουν νομική εξουσία να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν το ρολόι.

Πως να δράσετε σε τοπικό επίπεδο

Ένα ζευγάρι που απέκτεισε τα συμπτώματα, κύριος και η κυρία Molnar, ζήτησαν από την τοπική τους κυβέρνηση να ενημερώσει το διάταγμά της για τις ασύρματες εγκαταστάσεις.

«Συχνά λέω στους ανθρώπους: Αν είσαι πραγματικά σοβαρός για να αλλάξεις πράγματα στην πόλη σου, πρέπει να είσαι το πιο μορφωμένο άτομο», είπε ο κ. Μόλναρ. Εάν εκπαιδευτείς στα ζητήματα, ένας συνήγορος δεν θα θεωρείται ως «θεωρητικός συνωμοσίας».

Την άνοιξη του 2020, οι Μόλναρ άρχισαν να προσεγγίζουν τους δημοτικούς συμβούλους και να τους συναντούν μεμονωμένα.

Μερικά από τα 500 άτομα που υπέγραψαν την αναφορά σχημάτισαν την Ithacans for Responsible Technology, μια ομάδα εργασίας που ηγήθηκαν από κοινού οι Molnars και τέσσερα άλλα ενεργά μέλη. Εκατοντάδες άνθρωποι ήταν μέρος της λίστας αλληλογραφίας και έστελναν μαρτυρίες, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους στους τοπικούς αξιωματούχους.

Στην αρχή κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους δεν τους πίστεψε. Ο κύριος και η κυρία Μόλναρ προσπάθησαν να λάβουν την υποστήριξη των τοπικών μέσων ενημέρωσης χωρίς αποτέλεσμα. Ένας καθηγητής του Cornell έστειλε επίσης email στην κυβέρνηση εναντιούμενος στις προσπάθειες των Molnars, βλάπτοντας περαιτέρω την αξιοπιστία του ζευγαριού.

Οι Molnars απάντησαν στον καθηγητή μέσω email, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του, αλλά φαινόταν σαν “να είχαν χτυπήσει”χτυπούσαν” σε τοίχο.

Τέσσερις μήνες μετά, οι δυο τους είχαν σχεδόν αποφασίσει να τα παρατήσουν. Αλλά την επόμενη μέρα, ο κ. Μόλναρ είχε την πρώτη του επιτυχημένη συνομιλία με ένα μέλος του συμβουλίου.

Το μέλος του συμβουλίου του τηλεφώνησε και είπε ο κ. Μόλναρ. Μέσα στους επόμενους τέσσερις ή πέντε μήνες, «έβγαλαν άκρη». Ωστόσο κάτι τέτοιο στην Ελλάδα μοιάζει πολύ πιο δύσκολο.

Ο κ. Molnar είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια, αυτός και η σύζυγός του έχουν κάνει φίλους με τους δημοτικούς συμβούλους και το προσωπικό τους, γεγονός που έχει κάνει πολύ πιο εύκολη την παρακολούθηση των νέων ασύρματων εγκαταστάσεων. Παρόλα αυτά, οι δυο τους θα ελέγξουν τις ατζέντες των συναντήσεων για να εξετάσουν τις νέες αιτήσεις.

«Ξέρω πολλές πόλεις που προσπάθησαν και δεν έχουν καταφέρει πράγματα. Οπότε δεν είναι όλα ρόδινα», πρόσθεσε. «Αλλά ξέρω επίσης ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου πολίτες όπως εμείς συνέχισαν να πιέζουν και να επιμένουν, και τελικά έκαναν τουλάχιστον κάποια καλά πράγματα».

Ωστόσο, νέα νομοσχέδια μπορεί να εξαλείψουν την επίπονη πρόοδο που έχουν σημειώσει οι Molnars τα τελευταία τρία χρόνια.

Περίπου 50 νομοσχέδια βρίσκονται επί του παρόντος στο Κογκρέσο και στη Γερουσία. Μεταξύ αυτών, το HR3557 — ο Αμερικανικός νόμος για την ανάπτυξη ευρυζωνικότητας του 2023 — είναι ο πιο διαβόητος.

Καταργεί τον τοπικό έλεγχο για την τοποθέτηση πύργων κινητής τηλεφωνίας, είπε η δικηγόρος Odette Wilkins στους The Epoch Times μέσω email. Η κ. Wilkins ηγείται της δράσης κατά των μικρών κυττάρων 5G στη Νέα Υόρκη.

Το νομοσχέδιο παρακάμπτει τη νομολογία που απαιτεί από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να αποδεικνύουν ένα κενό υπηρεσιών και να χρησιμοποιούν τα λιγότερο παρεμβατικά μέσα για να καλύψουν αυτό το κενό για τις ασύρματες εγκαταστάσεις τους.

Όταν εγκρίθηκε το TCA, το Κογκρέσο καθιέρωσε «μια εξισορρόπηση συμφερόντων» της ασύρματης βιομηχανίας και την προστασία των κατοίκων από την τοπική κυβέρνηση, είπε ο κ. Campanelli. Αυτή η ισορροπία θα «καταστραφεί πλήρως» με το νέο νομοσχέδιο.

«Εάν αυτό περάσει, οι ασύρματες εγκαταστάσεις θα αρχίσουν να εμφανίζονται στους μπροστινούς χλοοτάπητες των σπιτιών Παντού», συνέχισε, «παρά τη θέλησή τους και χωρίς να τους πληρώσουν τίποτα».

 

 
 
Πηγή:
https://anazitiseis.gr/apotomi-afxisi-provlimaton-ygeias-se-katoikous-apo-tis-keraies-5g-pos-na-drasete-se-topiko-epipedo/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)