Σελίδες

TRANSLATOR

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Σοβαρές ανησυχίες για το σύνδρομο μικροκυμάτων από το 5G






Σοβαρές ανησυχίες για το σύνδρομο μικροκυμάτων από το 5G

16/11/2023

Η κυβέρνηση θα μας ζητούσε να πιστέψουμε ότι «μπορεί να υπάρξει μια μικρή αύξηση στη συνολική έκθεση σε ραδιοκύματα όταν προστεθεί το 5G σε ένα υπάρχον δίκτυο ή σε μια νέα περιοχή», αλλά ότι «δεν θα υπάρξει καμία επίδραση στη δημόσια υγεία».
Είναι αλήθεια αυτό; Με ποια στοιχεία έγινε αυτή η δήλωση;

Μόλις διάβασα τις τέσσερις περιπτωσιολογικές μελέτες 5G που πραγματοποιήθηκαν φέτος από τον καθηγητή Lennart Hardell και τη Mona Nilsson, στις οποίες οκτώ άτομα εμφάνισαν εξουθενωτικά συμπτώματα μετά την εγκατάσταση αντένας 5G δίπλα στο κατάλυμά τους, όπου έγιναν ακριβείς μετρήσεις ακτινοβολίας. Τα αποτελέσματα θέτουν ένα μεγάλο ερωτηματικό στη δήλωση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Gilliam Jamieson.

Αγνόησε η κυβέρνησή μας παγκόσμιες εκκλήσεις και δηλώσεις συναίνεσης από ανεξάρτητους επιστήμονες και γιατρούς που ζητούν αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών για την ασφάλεια και διακοπή της εξάπλωσης του 5G με βάση την έρευνα για τα πολύ χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών πριν από το 5G; Αυτό περιλαμβάνει 433 επιστήμονες που υπέγραψαν την πρόσκληση 5G της ΕΕ, 259 επιστήμονες από 44 χώρες που υπέγραψαν τη διεθνή πρόσκληση EMF για επιστήμονες και 164 επιστήμονες και γιατρούς, καθώς και 95 μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπέγραψαν την πρόσκληση EMF.

Υπάρχει επίσης η επιτακτική δήλωση συναίνεσης για το 2020 από βρετανικούς και διεθνείς ιατρικούς και επιστημονικούς εμπειρογνώμονες σχετικά με τις επιπτώσεις της μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας στην υγεία, που υπογράφηκε από οργανισμούς που εκπροσωπούν 3.500 γιατρούς σε όλο τον κόσμο, που ξεκίνησε από την Πρωτοβουλία Physicians’ Health Initiative for Radiation and Environment (PHIRE). .

Ο κύριος συγγραφέας των τεσσάρων περιπτώσεων 5G είναι ο καθηγητής Hardell, ογκολόγος και κορυφαίος ερευνητής από το Σουηδικό Ίδρυμα Ερευνών για το Περιβάλλον και τον Καρκίνο. Ήταν ο πρώτος στον κόσμο που δημοσίευσε αποτελέσματα για αυξημένους κινδύνους καρκίνου που σχετίζονται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων. Η συν-συγγραφέας του, Mona Nilsson, είναι διευθύντρια του Σουηδικού Ιδρύματος Ακτινοπροστασίας, το οποίο, ελλείψει πληροφοριών από την κυβέρνηση ή τα μέσα ενημέρωσης, στοχεύει να ενημερώσει τον κόσμο για τους κινδύνους.

Αλλά προτού εξετάσουμε τις περιπτωσιολογικές μελέτες 5G, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά σε όσα είναι ήδη γνωστά σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία της παλαιότερης τεχνολογίας κινητών επικοινωνιών. Η ενημερωμένη Έκθεση Βιοπρωτοβουλίας περιέχει χιλιάδες μελέτες σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις της τεχνολογίας προ-5G στην υγεία.

Μια σαφής πλειοψηφία μελετών δείχνει ένα σαφές και σταθερό μοτίβο ανεπιθύμητων ενεργειών που βασίζεται στους μηχανισμούς με τους οποίους η RFR [ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων] μπορεί να προκαλέσει τους καρκίνους που εμφανίζονται σε ανθρώπινους πληθυσμούς. Από τις 261 μελέτες που εξέτασαν τις οξειδωτικές επιδράσεις της έκθεσης σε ραδιοσυχνότητες, οι 240 (91%) έδειξαν βλάβη. Από τις 346 μελέτες που εξέτασαν τις επιδράσεις του RFR στα γονίδια, 224 (65%) ανέφεραν γενετική βλάβη. Το οξειδωτικό στρες και η γενετική βλάβη είναι οι κύριοι μηχανισμοί που οδηγούν στον καρκίνο. Επιπλέον, η έκθεση σε RFR προκαλεί επιπτώσεις στον εγκέφαλο και στη συμπεριφορά. Από τις 336 δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με τις νευρολογικές επιδράσεις RFR, το 73% ανέφερε επιδράσεις και μόνο το 27% δεν έδειξε καμία επίδραση.

Προχωρώντας στο ίδιο το 5G, τι διαφορετικό έχει; Δεν χρησιμοποιεί ακόμη ζώνες κυμάτων χιλιοστών, καθώς αυτές δεν θα διατεθούν για χρήση σε 70 πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2025 περίπου. Οι τρέχουσες πληροφορίες για την έρευνα για την υγεία των κυμάτων χιλιοστών βρίσκονται σε αυτήν την ιστοσελίδα, που παράγεται από τον Joel M. Moskowitz, Ph.D. από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Επί του παρόντος, το 5G λειτουργεί στις χαμηλότερες συχνότητες των 3,4 έως 3,8 GHz στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτό που είναι πολύ νέο είναι η προσθήκη σύνθετης νέας τεχνολογίας, όπως η διαμόρφωση δέσμης, το τεράστιο MIMO και οι συστοιχίες φάσης. Ο καθηγητής Hardell λέει:

Τα αποτελέσματα της έκθεσης εξαρτώνται όχι μόνο από τη συχνότητα του φορέα, για παράδειγμα 3,5 GHz όπως για το 5G, αλλά επίσης, και ίσως το πιο σημαντικό, από τη διαμόρφωση και τον παλμό του σήματος και την κορυφή και τη μέση έντασή του. Τα παλμικά σήματα και η ταυτόχρονη έκθεση σε πολλαπλές συχνότητες… θεωρήθηκαν πιο επικίνδυνα. Τα παρατηρούμενα αποτελέσματα αυξήθηκαν με τη διάρκεια της έκθεσης.

Οι περιπτωσιολογικές μελέτες της Hardell-Nilsson είναι πρωτοποριακές γιατί, απίστευτα, είναι οι πρώτοι που μελετούν τους ανθρώπους σε ένα πραγματικό περιβάλλον 5G.

Οι τέσσερις περιπτωσιολογικές μελέτες για το ίδιο το 5G, που δημοσιεύθηκαν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, επικεντρώνονται σε οξείες επιπτώσεις στην υγεία, δηλαδή συμπτώματα που εμφανίζονται πολύ γρήγορα μετά την έκθεση, ενώ ορισμένες από τις πληροφορίες στην αρχή αυτού του άρθρου αναφέρονται σε χρόνιες επιπτώσεις, δηλαδή ασθένειες που αναπτύσσονται με την πάροδο των ετών, όπως ο καρκίνος ή η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Και οι τέσσερις μελέτες περιγράφουν πώς οι προηγουμένως υγιείς άνθρωποι ανέπτυξαν συμπτώματα του συνδρόμου μικροκυμάτων πολύ γρήγορα μετά την εγκατάσταση τηλεφωνικών ιστών 5G πάνω ή απέναντι από το κατάλυμά τους σε απόσταση μεταξύ πέντε και εξήντα μέτρων. Τα περισσότερα συμπτώματα υποχώρησαν εντός ημερών από τη μετάβαση σε λιγότερο ακτινοβολημένο κατάλυμα, αλλά επανεμφανίστηκαν όταν επέστρεψαν στο κατάλυμα με υψηλή ακτινοβολία.

Τα συμπτώματά τους περιλαμβάνουν νευρολογικά συμπτώματα, πονοκεφάλους, εμβοές, κόπωση, αϋπνία, συναισθηματικό στρες, δερματικές διαταραχές, πόνο στις αρθρώσεις και τους μυς, καρδιαγγειακές ανωμαλίες και διακύμανση της αρτηριακής πίεσης. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την υγεία τους πριν από την εγκατάσταση των ιστών 5G, μετά την εγκατάσταση και μετά τη μετακόμισή τους σε καταλύματα με λιγότερο ακτινοβολία. Τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους, με 10 να είναι αφόρητο. Τα αποτελέσματα καταγράφονται στις μελέτες και δείχνουν ότι ορισμένα συμπτώματα ήταν αφόρητα κοντά στον ιστό 5G και ακόμη περισσότερο για τις συμμετέχουσες γυναίκες.

Οι τέσσερις μελέτες είναι πολύ ευανάγνωστες και παρέχεται πλήρες πλαίσιο. Ωστόσο, θα αναφέρω επιμέρους χαρακτηριστικά που έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Δίνονται ακριβείς μετρήσεις ακτινοβολίας για διαφορετικά σημεία των διαμερισμάτων σε σχέση με την απόσταση από τους σχετικούς ιστούς. Στην πρώτη μελέτη, είναι αξιοσημείωτο ότι υπήρχαν διαθέσιμες μετρήσεις των επιπέδων ακτινοβολίας πριν από την ανάπτυξη του ιστού 5G. Το ζευγάρι ζούσε σε αυτό το διαμέρισμα κάτω από ιστό 3G και 4G για δέκα χρόνια χωρίς εμφανή προβλήματα υγείας και, όταν άκουσαν ότι ο ιστός έπρεπε να αντικατασταθεί, έκαναν μετρήσεις εκ των προτέρων. Η μέγιστη (αιχμή) μέτρηση ήταν 9.000 μW/m 2 . Ωστόσο, μετά την εγκατάσταση του ιστού 5G, μετρήθηκε τρεις φορές πολύ υψηλή ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων με μέγιστα επίπεδα 354.000, 1.690.000 και πάνω από 2.500.000 μW/m 2 στην κρεβατοκάμαρα, που είναι μόλις πέντε μέτρα κάτω από τον νέο σταθμό βάσης 5G. Τα επίπεδα στις άλλες τρεις μελέτες ήταν συγκριτικά υψηλά μετά την εγκατάσταση των ιστών 5G.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η ανάπτυξη του 5G θα οδηγήσει σε μαζική αύξηση των επιπέδων ακτινοβολίας, σε αντίθεση με όσα μας είπε η κυβέρνησή μας. Η αύξηση από 9.000 σε 2.500.000 µW/m 2 δύσκολα μπορεί να περιγραφεί ως μικρή αύξηση και τα παράπονα που προκύπτουν δεν μπορούν να διαγραφούν με τη φράση «καμία συνέπεια για τη δημόσια υγεία».

Ωστόσο, ακόμη και αυτά τα υψηλά επίπεδα είναι πολύ κάτω από τα όρια που θα έπρεπε να είναι «ασφαλή» σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή για τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP). Οι κατευθυντήριες γραμμές του ICNIRP είναι αποδεκτές στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και σε μέρη της Ευρώπης, αλλά λαμβάνουν υπόψη μόνο τις θερμικές επιδράσεις (δηλαδή υποθέστε ότι η υγεία βλάπτεται μόνο εάν θερμανθεί ο ιστός του σώματος). Επιτρέπουν έκθεση έως και 10.000.000 μW/m2 κατά μέσο όρο σε 30 λεπτά και 40.000.000 μW/m2 τοπικής έκθεσης κατά μέσο όρο σε έξι λεπτά.

Αυτά τα όρια δεν επιτρέπουν μεγαλύτερη έκθεση ή χρόνιες επιπτώσεις και αγνοούν μελέτες που δείχνουν βλάβη στην υγεία κάτω από το θερμικό όριο. Η Διεθνής Επιτροπή για τις Βιολογικές Επιδράσεις των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι υποθέσεις στις οποίες βασίζονται τα όρια έκθεσης του ICNIRP είναι άκυρες και εξακολουθούν να είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία». Επιπλέον, η ICNIRP έχει επικριθεί έντονα για τους δεσμούς της με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

 
 
 
Πηγή:
https://korakas-news.gr/2023/11/sovares-anisychies-gia-to-syndromo-mikrokymaton-apo-to-5g.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)