TRANSLATOR

Σελίδες

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΥΛΟΥ! Η ΝΕΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ!

 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 
ΓΙΑ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΥΛΟΥ!
Η ΝΕΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ!

η αφίσα του Συνεδρίου με πλήθος κρατικών χορηγών 
Η αφίσα του Συνεδρίου με πλήθος κρατικών χορηγών

Ένα διεθνές Συνέδριο οργανώνεται από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών  (ULB) στις 15 και 16 Μαίου στο οποίο θα συμμετάσχουν οι οπαδοί της ιδεολογίας του είδους/φύλου από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ο ίδιος ο τίτλος του συνεδρίου είναι ενδεικτικός: « Habemus Gender ! Déconstruction d’une riposte religieuse” δηλαδή “Έχουμε φύλο! Η αποδόμηση ενός θρησκευτικού κατεστημένου”. Το  δημόσιο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, που ιδρύθηκε από τον ελευθεροτέκτονα Theodor Verhaegen και που ιστορικά οφείλει τη διεθνή του φήμη ως αντιμαχόμενο τον χριστιανισμό, με τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου φιλοδοξεί και πάλι να αντιπαρατεθεί με το χριστιανικό αξιακό κώδικα. Οι διοργανωτές δεν κρύβουν ότι υπερθεματίζουν όχι μόνο τις φεμινιστικές διεκδικήσεις αλλά και τους αγώνες τους για την εμπέδωση και δικαίωση της ομοφυλοφιλίας ενάντια στις αντιλήψεις της Εκκλησίας. Αυτό το συνέδριο συνδιοργανώνεται και από την Ομοσπονδία Φίλων της Κοσμικής Ηθικής που επίσης αντιτίθεται σε κάθε μορφή θρησκευτικής παιδείας.

Η στρατηγική για την αξιοπιστία τέτοιου είδους συνεδρίων είναι πάγια: οι εισηγητές θα είναι στρατευμένοι πανεπιστημιακοί της θεωρίας του είδους οι οποίοι με το ακαδημαικό τους κύρος θα επιχειρήσουν να πείσουν και να εντυπωσιάσουν το κοινό.
Το βιογραφικό των ομιλητών είναι ενδεικτικό.Ο David Paternotte είναι υπεύθυνος  του Εργαστηρίου των Φύλων και της Σεξουαλικότητας στο Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Ελεύθερου Παεπιστημίου Βρυξελλών (Atelier Genre(s) et Sexualité(s) de l’Institut de Sociologie de l’ULB). Έχει εργασθεί για τη Διεθνή Ένωση Ομοφυλοφίλων και Λεσβιών  (International Gay and Lesbian Association /ILGA) και για τη φλαμανδική κοινότητα του Βελγίου ως μέλος του δικτύου των ειδημόνων για τη λεσβιακή θεματική.
arton1031Η  Joke Swiebel, διετέλεσε ευρωβουλευτής  της Ολλανδίας ( 1999 έως το 2004). Kατά τη θητεία της , προήδρευσε της διακομματικής ομάδας του Ευρωπαικού Κινοβουλίου για τα δικαιώματα των LGBT (Lesbian Gay Bysexual Transexual). Aπό τη δεκαετία του 1960 υποστηρίχθηκε από το lobby των ομοφυλοφίλων και εργάσθηκε στην αντιπροσωπεία της Ολλανδίας στον ΟΗΕ από το 1988 έως το 1995, μια περίοδος πολύ κρίσιμη για την εμπέδωση της θεωρίας των φύλων /είδους και των διεκδικήσεων των LGBT από τον ΟΗΕ. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Αρχείων και Πληροφόρησης Ομοφυλοφίλων και Λεσβιών (IHLIA) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος του Μουσείου Gay.
Η Mary-Anne Case, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του  Chicago, είναι μια ακτιβίστρια των  LGBT που συμμετέχει σε πολυάριθμα συνέδρια και δημοσιεύσεις υπερ-LGBT σε όλον τον κόσμο.
Η Camille Robois θα εισηγηθεί εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο της Maryland στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών  LGBT.
Ο Γάλλος ακαδημαικός Eric Fassin, κοινωνιολόγος και καθηγητής στην Ecole Normale Supérieure.Προλόγισε την μετάφραση του βιβλίου   “Διαταραχή του φύλου ” Trouble dans le genre, το μανιφέστο της   Judith Butler. Ο ίδιος είναι ο εμπνευστής μιας περιώνυμης δήλωσης  : « Το πρόβλημα είναι η ετεροσεξουαλικότητα ως κανόνας.Πρέπει να δοκιμάσουμε ν΄αντιληφθούμε έναν κόσμο όπου η ετεροσεξουαλικότητα δεν θα είναι  νορμάλ.”
Eκείνο που ανησυχεί τον μικρόκοσμο αυτής της ελίτ είναι η κινητοποίηση που υπάρχει στην Γαλλία εναντίον της θεωρίας του είδους.Μια κινητοποίηση απροσδόκητη που δημιουργεί προσκόμματα στο σχεδιασμό και την επιβολή του όλου εγχειρήματος μέσα από την παιδεία και τον πολιτισμό.Όσο ενδυναμώνεται η αντίδραση της γαλλικής κοινής γνώμης τόσο παρτηρείται και σε άλλες χώρες η άρνηση της αποδοχής της νέας παγκόσμιας σεξουαλικής τάξης πραγμάτων.Λόγω αυτής της αντίδρασης έχουν επιστρατευθεί για την επιβολή της παγκόσμιοι οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο ΟΗΕ.
Le-nouvel-ordre-sexuel
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της γαλλόφωνης Ομοσπονδίας Wallonie-Bruxelles,της COCOF και του Δήμου των Βρυξελλών αλλά και επίσημων θεσμών οι οποίοι όπως στην Γαλλία είναι υπέρμαχοι της θεωρίας του είδους /φύλων αλλά και θιασώτες του αντιχριστιανικού πνεύματος γενικότερα.
Η θεωρία του είδους υποστηρίζει ότι το βιολογικό φύλο δεν αποτελεί γεννετικό πεπρωμένο αλλά αποτέλεσμα επιλογής.Πρεσβεύει  τον αυτοκαθορισμό και αυτοπροσδιορισμό του φύλου ακόμη και δια της χειρουργικής επέμβασης.

Πηγή:  http://www.pentapostagma.gr/2014/05/%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD.html?utm_source=newletter&utm_medium=email&utm_campaign=%CE%94%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5+%CE%BC%CE%B5+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CF%83%CE%B1%CF%82+%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%B7......#.U2jbQaIxhgg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)