Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Επίτιμος Διδάκτωρ Θεολογίας ο Πατριάρχης των Αρμενίων! Τι άλλο θα ζήσουμε;...


 Επίτιμος Διδάκτωρ Θεολογίας ο Πατριάρχης των Αρμενίων!  Τι άλλο θα ζήσουμε;...   

[Σχόλιο Κατάνυξης: Σε αυτό το ρεζίλεμα (ζητούμε συγγνώμη για την έκφραση) ευθύνονται με τις οικουμενιστικές πράξεις τους (δείτε αυτές αφού κάνετε "κλικ" στις λέξεις που ακολουθούν) απέναντι στον αιρετικό μονοφυσίτη Πατριάρχη των Αρμενίων, πρωτίστως ο Οικ. Πατριάρχης, ο Μακαριώτατος Αρχ. Αθηνών και ο Παναγιώτατος Θεσσαλονίκης! Που ακούστηκε!!!! Αιρετικός Πατριάρχης να αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ στα θεολογικά γράμματα της Ορθόδοξης Πίστης μας!!! Ευθύνεστε ποιμένες· με τις πρόσφατες οικουμενιστικές σας πρακτικές δίνεται το έναυσμα στους κ. καθηγητές να ενεργήσουν αλλόφρονα!!! Ντροπή!] 
29092014_armen_1.jpg

Γιατί δέν κάνετε Ἐπίτιμο Διδάκτορα τῆς Θεολογίας τόν Διάβολο κατ' εὐθείαν;
Μέ ἕναν ἕναν αἱρετικό ἀντιπρόσωπό του,
 χάνετε πολύτιμο χρόνο (σωτηρίας...) γιά ἐσᾶς
καί νομίζετε τζάμπα ὅτι κοροϊδεύετε ἐμᾶς!

Επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύθηκε σήμερα ο Πατριάρχης των Αρμενίων του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ. Αράμ Α΄.
Η εκδήλωση αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Πατριάρχη υποδέχτηκε ο Πρύτανης κ. Θεόδωρος Φορτσάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, οι Μητροπολίτες Μαραθώνος κ Μελίτων, ως εκπρόσωπος της Συνόδου, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και λαϊκοί.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Πατριάρχη των Αρμενίων λέγοντας πως "διακρίνεται για την πιστότητά του στην παράδοση της Εκκλησίας ανοικτότητά του προς τον εκάστοτε και εκασταχού "άλλον", είτε ετερόδοξο, είτε αλλόθρησκο, είτε άθεο. Ο διάλογος είναι το πρώτιστο άθλημά του στο οποίο έχει πρωταγωνιστήσει διεθνώς επί σειρά δεκαετιών και γι' αυτό έχει καταξιωθεί ως ηγετική φυσιογνωμία του χριστιανισμού στην Μέση Ανατολή, καθώς και στην Οικουμενική Κίνηση, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και τον Διαχριστιανικό διάλογο".
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ως Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας παρουσίασε το έργο του τιμωμένου. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας χαρακτήρισε την αναγόρευση του Πατριάρχη των Αρμενίων σε Επίτιμο Διδάκτορα, ιδιαίτερη τιμή για το τμήμα Θεολογίας, διότι πρόκειται για "ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο, όπου συναντώνται η πίστη στο Χριστό, η αγάπη στο Γένος, ο αγώνας για την επιβίωση του Αρμενικού λαού και ο διάλογος για τη συνύπαρξη των λαών, των πολιτισμών και των θρησκειών". Μίλησε για τη ζωή του, τις σπουδές του, το έργο του λέγοντας πως "αναδιοργάνωσε το έργο της Εκκλησίας, ιδίως στους τομείς της θεολογικής κατάρτισης και της Χριστιανικής παιδείας, των δημοσιεύσεων, ανακοινώσεων, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, της νεολαίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης, καθώς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Αναφέρθηκε, επίσης, στην ποιμαντική, κοινωνική και εθνική του δράση, υπογραμμίζοντας πως "προσπάθησε να ενισχύσει και τις οικουμενικές σχέσεις και συνεργασίες της Εκκλησίας του με όλους τους Διεθνείς Διεκκλησιαστικούς, Διαχριστιανικούς και Διαθρησκειακούς Οργανισμούς, με την διοργάνωση διεθνών διαχριστιανικών και διαθρησκειακών συναντήσεων και με τις συναντήσεις του με τους Προκαθημένους Εκκλησιών και Αρχηγών Κρατών και Διεθνών Οργανισμών".
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έκανε αναφορά και στις θέσεις του Πατριάρχη των Αρμενίων για τη Μέση Ανατολή και την παρουσία των Χριστιανών.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέγνωσε τα κείμενα του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος. Ακολούθησε η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, καθηγητή κύριο Μάριο Μπέγζο και στη συνέχεια η ομιλία του Πατριάρχη με θέμα "Προκλήσεις για τις Εκκλησίες στη Μέση Ανατολή".
Ο Πατριάρχης μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέφερε: "Η Χριστιανική παρουσία στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια διαρκή έγνοια για τις Εκκλησίες. Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή της ιστορίας της Μέσης Ανατολής, το μέλλον του Χριστιανισμού έχει γίνει καθημερινή και υπαρξιακή αγωνία για τις Εκκλησίες. Αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της περιοχής, οι Εκκλησίες καλούνται να πάρουν θέση στο αναδυόμενο κοινωνικοπολιτικό τοπίο και να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους". Παρουσίασε με συντομία τις σημαντικότερες πλευρές του διπλού καθήκοντος, το οποίο οι Εκκλησίες καλούνται να λάβουν υπόψη πολύ σοβαρά, όπως είπε, και ανέφερε ότι "οι Χριστιανοί θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην πορεία μετασχηματισμού. Να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους". Εξήγησε, μάλιστα πως "στις μουσουλμανικές χώρες τα δικαιώματα των χριστιανών δεν είναι πλήρως σεβαστά. Μολονότι οι χριστιανοί έχουν συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία της Αραβικής αναγέννησης και της εθνικής αυτοσυνειδησίας, δεν έγιναν πλήρως αποδεκτοί στην πολιτική ζωή της χώρας, με μόνη εξαίρεση στο Λίβανο, όπου το πολιτικό σύστημα έχει κοινοτική βάση". Προσέθεσε, επίσης, πως "οι χριστιανοί θα πρέπει να διευρύνουν τη συνεργασία τους με τον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ, ενώ επεσήμανε πως προτεραιότητα των Εκκλησιών στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εντάσεων και συγκρούσεων που αντιμετωπίζει η Μέση Ανατολή είναι ότι "οι χριστιανοί καλούνται να παραμείνουν στη Μέση Ανατολή. Η χριστιανική ενότητα να γίνει πιο ορατή, οι Εκκλησίες να ξεκινήσουν μια πορεία ανανέωσης και η χριστιανική εκπαίδευση να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα".
"Οπωσδήποτε, όλα αυτά δεν είναι εύκολα ζητήματα, για να αντιμετωπίσει κανείς", είπε ο Πατριάρχης και συνέχισε: "ζούμε σε έκτακτες και ιδιόμορφες συνθήκες που απαιτούν άμεση και σοβαρή αντίδραση από τις Εκκλησίες". Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά: "Χωρίς τους χριστιανούς, η Μέση Ανατολή θα χάσει το μοναδικό χαρακτήρα της ως τόπος συμβίωσης θρησκειών, παραδόσεων και πολιτισμών. Το μέλλον του Χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή διασφαλίζεται όταν τα κράτη και οι κοινωνίες της περιοχής οικοδομούνται στη βάση του πλουραλισμού, της ισότητας και της ελευθερίας και όταν η συνύπαρξη των θρησκευτικών, ομολογιακών, εθνοτικών και πολιτιστικών διαφοροποιήσεων μετασχηματίζεται σε κοινωνίες στις οποίες αυτές οι διαφοροποιήσεις ενσωματώνονται στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, του σεβασμού και της ανεκτικότητας".


http://katanixis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_266.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)