TRANSLATOR

Σελίδες

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Γεννιέται το Κίνημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»



Γεννιέται το Κίνημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» 


kinhmalogo



Στο αίμα αυτό που δεν πονείτε
για Πατρίδα για Θρησκειά
σας ορκίζω αγκαλισθείτε
σαν αδέλφια γκαρδιακά
Μην ειπούν στο στοχασμό τους
τα ξένα έθνη αληθινά
Εάν μισούνται ανάμεσό τους
δεν τους πρέπει ελευθεριά !
Διονύσιος Σολωμός

Για το Κίνημα Ελευθερίας
1. Νικόλαος Αγγελίδης
2. Βασιλική Αϊβατζίδου
3. Χρήστος Αλεξόπουλος
4. Ιωάννης Αντωνιάδης
5. Δημήτριος Βαλασίδης
6. Χρήστος Βενέτης
7. Νεκτάριος Δαπέργολας
8. Γεώργιος Κοκκέβης
9. Δημήτριος Μπαλάρης
10. Δημήτριος Νατσιός
11. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης
12. Βασίλειος Πορφυρίδης
13. Πέτρος Σαράντης
14. Αθανάσιος Σιδέρης
15. Δέσποινα Στεφανίδου
16. Γεώργιος Σύρπης
17. Δημήτριος Σωτηρόπουλος
18. Χρήστος Τσικούρας
19. Δημήτριος Φέσσας
20. Νίκος Χειλαδάκης
21. Πελάγιος Χρυσοβέργης

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

1. Τα κατωτέρω διακόσια (200) ιδρυτικά μέλη του «Κινήματος Ελευθερία», με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης και  έμβλημα το στην προμετωπίδα της παρούσας ιδρυτικής διακήρυξης αποτυπούμενο, αποδεχόμενα πλήρως το κατωτέρω κείμενό της,  προσυπογράφουν :
2. Διαδηλώνουμε την πίστη μας στο εν ισχύ  Σύνταγμα της Ελλάδος  «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος»  και διακατεχόμαστε από την πεποίθηση ότι η οργάνωση και η δράση του «Κινήματος Ελευθερία» εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος .
3. Πιστεύουμε στον Ελληνισμό υπό την διάσταση της μεγάλης Ρωμιοσύνης. Προερχόμαστε  από την «πηγή» του αρχαίου ελληνισμού και είμαστε η άρρηκτη συνέχεια της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Ρωμανία).
4. Η Ρωμιοσύνη έχει οικουμενικές διαστάσεις, διότι στηρίζεται σε πανανθρώπινα αποδεκτούς θεσμούς και αξίες, τις οποίες ευήυρε και για τις οποίες παγκοσμίως αναγνωρίζεται με θαυμασμό. Διακατέχεται από πνεύμα φιλόξενο, δεν έχει εθνικιστικές φοβίες και ανασφάλειες, και ως εκ τούτου αφομοιώνει αλλά και αφομοιώνεται από κάθε τι ειλικρινές και ανθρώπινο από όπου και εάν προέρχεται.. Η Ρωμιοσύνη επαγγέλεται και πρεσβεύει την αληθινή Οικουμενικότητα, την ειρήνη, ενότητα και αδελφοσύνη ανθρώπων και λαών,εν ονόματι της πνευματικής ελευθερίας και της μοναδικότητας του ανθρώπινου προσώπου, ως θείας εικόνας, σεβόμενη ειλικρινά και όχι υποκριτικά την ελευθερία και τη διαφορετικότητα του καθενός,
5. Επειδή ακριβώς η Ρωμιοσύνη πρεσβεύει την Οικουμενικότητα, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη λεγόμενη «παγκοσμιοποίηση»,  η οποία επιδιώκει με δόλια και απατηλά μέσα την ισοπέδωση των πάντων μέσω μιας αναγκαστικής και άνωθεν επιβεβλημένης ομοιογένειας, με αποκλειστικό, αν και επιμελώς κεκρυμμένο, σκοπό την πραγματική υποδούλωση ανθρώπων και λαών σε μία παγκόσμια οικονομική ελίτ.
6. Πιστεύουμε ότι η χώρα μας σήμερα τελεί υπό κατοχή στις μη θεσμικά ελεγχόμενες κεφαλές του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, και σε άμεσα ή έμμεσα υπηρέτες του, που είναι ορισμένες ξένες εθνικές κυβερνήσεις, αλλά και η ηγεσία της ΕΕ, της ευρωζώνης και η ΕΚΤ. Στην κατοχή αυτή παρέδωσαν την Ελλάδα οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, παραβιάζοντας το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, το Ελληνικό Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ένα πολιτικό σύστημα με τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ έδρασε υπονομευτικά, εκφόβισε και αποδόμησε την ελληνική κοινωνία και κατάφερε να αδρανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα υγιή αντανακλαστικά του λαού μας.
7. Πιστεύουμε ότι η σημερινή «Ευρωπαϊκή Ένωση» έχει παραβιάσει κατάφορα το Πνεύμα των Ιδρυτικών Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ως επί το πλείστον δεν συνέβαλε θετικά  στην ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρας. Διαχρονικά δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε όλους τους τομείς της εγχώριας παραγωγής με αποτέλεσμα την σημαντική υποβάθμιση της  ελληνικής οικονομίας. Συνυπεύθυνοι για το αποτέλεσμα αυτό ήταν αφενός το σαθρό, υποτελές και διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό κομματικό σύστημα της χώρας, αφετέρου οι ισοπεδωτικές και θεσμικά ανεξέλεγκτες παγκοσμιοποιητικές πρακτικές. Στη δε λεγόμενη «οικονονική κρίση» πιστεύουμε ότι η ΕΕ συμπεριφέρθηκε στην εταίρο Ελλάδα, με τρόπο ληστρικό, απαξιωτικό και απολύτως καταστροφικό. Είμαστε υπέρ μίας ενωμένης Ευρώπης της επί ίσοις όροις συνεργασίας των λαών, και όχι της Ευρώπης των εθνικών ηγεμονιών και της παντοκρατορίας των Τραπεζών, όπως δυστυχώς κατάντησε η σημερινή ΕΕ.
8. Το «Κίνημα Ελευθερία» θα αγωνιστεί για την πραγματική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μέσω της ανασυγκρότησης του παραγωγικού Ιστού της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας, της Αλιείας και της Βιοτεχνίας –  Βιομηχανίας  με στόχο και την επιστροφή  των δεκάδων χιλιάδων  νέων μορφωμένων Ελλήνων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό λόγω της καθόλα απαράδεκτης πολιτικής της Τρόικας και των Ελληνικών Κυβερνήσεων που την υπηρετούν από το 2010  έως σήμερα.
9. Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία στην Οικονομία με έμφαση στις ατομικές πρωτοβουλίες προερχόμενες κυρίως από την μικρομεσαία και μεσαία τάξη και όχι αυτές των πολυεθνικών και εθνικών ολιγοπωλείων και μονοπωλείων. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα –ιδιαίτερα των νέων, τη μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση, τον αγρότη, τον μικροέμπορο και μικροεπαγγελματία.  Στηρίζουμε την μικρο-ιδιοκτησία γης και στέγης που τόσο άδικα και ληστρικά βάλλεται σήμερα. Θέλουμε πολίτες κυρίους του επαγγέλματος και της ακίνητης περιουσίας τους, όχι υπαλλήλους πολυεθνικών και ενοικιαστές των σπιτιών τους.
10. Πιστεύουμε ότι σε όλα και πάντοτε πρώτα έρχεται ο άνθρωπος και μετά οι αριθμοί. Οι οικονομία φτιάχτηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, και όχι το αντίθετο.
11. Πιστεύουμε στην διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της Παιδείας μας αλλά και της παρεχομένης  από το ελληνικό κράτος υγείας, και την άμεση αναβάθμισή τους, με κατάργηση της μέχρι σήμερα ακολουθουμένης μνημονιακής πολιτικής εκ μέρους της Τρόικα και των συνεργαζομένων με αυτή Κυβερνήσεων.
12. Πιστεύουμε ότι τα εθνικά μας θέματα έχουν εγκαταλειφθεί με εγκληματικό τρόπο. Οι υποτιθέμενοι εταίροι και σύμμαχοι μας τις τελευταίες δεκαετίες έδρασαν επανειλημμένα κατά των συμφώνων με το διεθνές δίκαιο ελληνικών θέσεων επί των εθνικών μας θεμάτων. Ο μεγάλος ενεργειακός πλούτος της χώρας που θα μπορούσε να την βγάλει από την σημερινή κρίση, αποκεκρυμμένος και αναξιοποίητος για δεκαετίες, είναι σήμερα πιθανότατος στόχος ξεπουλήματος των μνημονιακών κυβερνήσεων, όπως είναι και η υπόλοιπη δημόσια περιουσία μέσω του επαίσχυντου ΤΑΪΠΕΔ.
13. Πιστεύουμε ότι η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να αλλάξει ριζικά. Οι μέχρι σήμερα μονόπλευρες επιλογές έβλαψαν στρατηγικά την χώρα και λειτούργησαν σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Η εξωτερική μας πολιτική θα πρέπει να είναι ευέλικτη με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και με επίγνωση της γεωστρατηγικής αξίας της χώρας μας.
14. Πιστεύουμε ότι ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια μια εγκληματική πολιτική στο δημογραφικό, το οποίο οξύνθηκε επικίνδυνα μετά την διαπιστωθείσα από την ΕΛΣΤΑΤ  κατά 17,5 % μείωση των γεννήσεων στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία χρόνια της Ελλάδας των μνημονίων. Θα πρέπει να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα που θα στηρίξουν την ελληνική οικογένεια και θα ανακόψουν την επικίνδυνη αυτή κατάσταση.
15. Το «Κίνημα Ελευθερία» θα αγωνιστεί για την κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνου Νο. 2, δεδομένου ότι  η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδος και παραμονή στην ελληνική επικράτεια μη νομίμων μεταναστών κατά εκατοντάδες χιλιάδες έχει αναχθεί σε μεγάλο πρόβλημα, το οποίο, ειδικότερα μετά τα διεθνώς τεκταινόμενα στην μέση Ανατολή, δύναται να εξελιχθεί σε άμεση απειλή από το εσωτερικό της χώρας. Δεν απαξιώνουμε, αντιθέτως, σεβόμαστε τον κάθε ανθρώπινο πόνο και ανάγκη από όποια χώρα και εάν προέρχεται, αλλά τον θέτουμε -με πνεύμα δικαιοσύνης και σεβασμού της νομιμότητας- τουλάχιστον στην ίδια προτεραιότητα με τον πόνο και τις ανάγκες των πολιτών της δικής μας χώρας.
16. Το Κίνημα Ελευθερία θα επιδιώξει όσες απομείναντες μετριοπαθείς πατριωτικές, αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις εξακολουθούν να πιστεύουν στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία, στη Δημοκρατία και στην Κοινωνική Δικαιοσύνη να συμπράξουν, είτε εκλογικά είτε με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί απαραίτητο, για τη σωτηρία της χώρας. Δεν διεκδικούμε καμία αποκλειστικότητα.
17. Το Κίνημα Ελευθερία σε καμία περίπτωση δεν θα εντάξει ώς μέλη του άτομα και δεν θα συνεργαστεί με πρόσωπα ή πολιτικές δυνάμεις που κατά το άμεσο παρελθόν ψήφισαν ή στήριξαν τα μνημόνια και τους από αυτά απορρέοντες εφαρμοστικούς νόμους είτε εξ ολοκλήρου είτε εν μέρει. Εξαίρεση μπορεί να γίνει για συγκεκριμένα πρόσωπα, μόνον εάν και εφόσον δημόσια αποκηρύξουν τις όποιες υπέρ μνημονίων θέσεις ή πράξεις τους και ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για αυτές, και με την προϋπόθεση ότι οι πράξεις τους αποδεδειγμένα δεν επισύρουν ποινικές ευθύνες για παραβίαση του Συντάγματος και για το αδίκημα της απιστίας ή της εσχάτης προδοσίας.
18. Η συνείδηση του καθενός θα μας οδηγήσει στην συνένωση  όλων μας για την κοινή μας προσπάθεια υπολογίζοντας τα υπέρ και τα κατά και με κύριο γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και με αίσθηση της ευθύνης μας έναντι των προγόνων μας αλλά και των μελλοντικών γενεών. «Η ισχύς εν τη ενώσει».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)