TRANSLATOR

Σελίδες

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ, ιατρός: “Σαν χριστιανοί ορθόδοξοι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί όταν σφαγιάζεται το δίκαιο και φιμώνονται οι ελεύθερες και ασυμβίβαστες φωνές!”

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ, ιατρός:
 “Σαν χριστιανοί ορθόδοξοι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί όταν σφαγιάζεται το δίκαιο και φιμώνονται οι ελεύθερες και ασυμβίβαστες φωνές!”

Περιφρονώντας τις εκκλήσεις του πιστού λαού, άνευ πραγματικού λόγου και αιτίας, η μητρόπολη Θεσσαλονίκης αποφάσισε την κλιμάκωση της διώξεως του π.Νικολάου, Προς τούτο προέβη στην απαγόρευση του λειτουργείν και κηρύττειν από την πλευρά του ειρημένου κληρικού στερώντας από τους πιστούς της ενορίας στην οποία θεοφιλώς και επί σειράν ετών δραστηριοποιείται ποιμαντικά το θείο κήρυγμα.
Ποίο το έγκλημα του πατρός Νικολάου; Μήπως είναι ανήθικος, κλέπτης και καταχραστής του ιερού χρήματος;
Μήπως διδάσκει "έτερον ευαγγέλιον" παρασύροντας στην απώλεια ψυχές υπέρ ων Χριστός απέθανε; Μήπως το ποίμνιό του αιτήθηκε απ την προισταμένη του αρχή την απομάκρυνσή του;
Τίποτε απ όλα αυτά!
Απλώς, επειδή, κατά ποιμαντικό χρέος ενεργών και εμφορούμενος από αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, καυτηρίασε τον παναιρετικό οικουμενισμό που λυμαίνεται τον εκκλησιατικό βίο και τους θεράποντες του τελευταίου εκκλησιαστικούς αξιωματούχους!
Κάτι τέτοιο, καθώς φαίνεται, στη γέμουσα συγχύσεως εποχή μας θεωρείται έγκλημα! Αν είναι δυνατόν!
Και επί τη βάσει επιεικέστατα γελοίων, ανεπέρειστων, κατασκευασμένων, εμπαθών και οζουσών μεσαιωνισμού και δεσποτισμού κατηγοριών διώκεται!
Στο πρόσωπό του ποινικοποιείται διώκεται, και φιμώνεται ο αντιοικουμενιστικός λόγος! Επιπροσθέτως με τη δίωξη του θριαμβεύει ο δεσποτισμός και η παπίζουσα εξουσιαστική νοοτροπία απ τη μεριά των επισκόπων!

Ο δεσποτισμός, το μεγάλο αυτό καρκίνωμα της εκκλησιαστικής ζωής, παίρνει "σάρκα και οστά" στην περίπτωση του άδικου διωγμού π.Νικολάου Μανώλη!
Το ποίμνιό του "πίνει νερό στο όνομά του" όπως διαφαίνεται από την πληθώρα των αντιδράσεων που ξέσπασαν απ την πλευρά του επί τω ακούσματι της ενάρξεως και μετά ταύτα κλιμακώσεως των διώξεών του!
Η μητρόπολη, ενεργούσα ως ενεργεί, έρχεται σε καταφανή αντίθεση προς αυτό! Περιφρονεί χιλιάδες φωνών διαμαρτυρίας πυροδοτώντας την αγανάκτηση των ορθοφρονούντων πιστών! Αντί να αφουγκρασθεί την αγωνιώδη κραυγή του και την έμπονη διαμαρτυρία του εξ αιτίας του γεγονότος ότι κινδυνεύει να στερηθεί τον πνευματικό του πατέρα και διδάσκαλο αυτή επέλεξε την αδιαλλαξία!
Αναλογίζονται, άραγε, οι της μητροπόλεως πού οδηγεί αυτή η επιεικώς άφρων τακτική τους; Σκέπτονται άραγε σοβαρά τον αντίκτυπο των βεβιασμένων και επιπόλαιων ενεργειών τους;
Επιτρέπεται να ενεργούν κατά τρόπο άκριτο και επιπόλαιο;
Τις ψυχές που έχουν βρει πνευματικό καταφύγιο κάτω απ το πετραχήλι του σεβαστού πατρός δεν τις σκέπτονται;
Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων;
Τους ακροατές του κηρύγματος;
Τους συνεργάτες του πατρός στα πλαίσια του πολυποίκιλου και πολυσχιδούς ενοριακού-ποιμαντικού έργου της ενορίας του προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης;
Άνοιξαν μέτωπο οι της μητροπόλεως! Άνοιξαν μέτωπο με τον πιστό λαό που όταν διακυβεύεται το δίκαιο και η ηθική δε μένει με σταυρωμένα τα χέρια αλλά με τρόπο δυναμικό εκφράζει τη διαμαρτυρία του!
Τι κρίμα να υφίσταται ψυχικό χάσμα μεταξύ ποιμνίου και ποιμένων! Εκεί οδηγεί η αλαζονική και εξουσιαστική νοοτροπία απ τη μεριά των τελευταίων!
Δε φθάνουν όμως οι φωνές της διαμαρτυρίας μονάχα απ την πλευρά του ποιμνίου! Απαιτείται συστράτευση όλων των εν προκειμένω ορθώς φρονούντων πιστών στο πλευρό του π.Νικολάου και του δεινώς αλγούντος ποιμνίου! Το όλο πρόβλημα δεν εξαντλείται στο επίπεδο μιας ενορίας αλλά έχει γενικότερες προεκτάσεις! Η επιχειρούμενη φίμωση του αντιοικουμενιστικού λόγου θα πρέπει όχι μόνο να προβληματίσει αλλά και να συνεγείρει τους πάντες σε δυναμικό αγώνα διαμαρτυρίας!
Ουσιώδη πτυχή του εν λόγω αγώνα αποτελεί και η όσο το δυνατό μαζικότερη συμμετοχή του εντίμου κλήρου και του πιστού λαού στην εκδήλωση διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή [σ.σ. Βογατσικού 7 στις 12:00 μμ] έξω από το κτίριο της μητροπόλεως όπου και θα απολογηθεί επί τη βάσει του προαναφερθέντος γελοίου και κατασκευασμένου κατηγορητηρίου ο π.Νικόλαος!
Σαν χριστιανοί ορθόδοξοι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί όταν σφαγιάζεται το δίκαιο και φιμώνονται οι ελεύθερες και ασυμβίβαστες φωνές!
Λ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)