TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Χρήστος Λιβανός, Ουδέποτε ησχολήθη με το θέμα του Οικουμενισμού ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος!

Χρήστος Λιβανός, 
Ουδέποτε ησχολήθη με το θέμα του Οικουμενισμού
 ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος! 

7.jpg
(Απόσπασμα από το άρθρο  με τίτλο “Έλεγχος της επισκοπικής αφωνίας και απραξίας έναντι της παναιρέσεως του Οικουμενισμού”)
Ερχόμεθα τώρα στην περίπτωσι του Παναγιωτάτου Mητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος σε επιστολή, που απέστειλε στον «Ορθόδοξο Tυπο», προσπαθώντας νʼ αποδείξη ότι δεν υφίσταται ιδιότυπος διωγμός εναντίον του αγωνιστού ιερέως π. Nικολάου Mανώλη, δήλωσε ότι «ουδέποτε ησχολήθη με το θέμα του Oικουμενισμού, ούτε του Αντιοικουμενισμού, ούτε έχει καταχωρήσει απόψεις θετικές για το ζήτημα του Οικουμενισμού και του Παπισμού»! (Σημ. Κατάνυξης: Βλ. σχετικά τις απαντήσεις του Ιστολογίου μας στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης εδώ και εδώ)

Θαυμάζει κανείς την αρχιερατική ποικιλία και διαφορετικότητα, ακούοντας τον μεν άγιο Αργολίδος να δηλώνη, ότι ο Oικουμενισμός δεν αγγίζει κανέναν, τον δε άγιο Θεσσαλονίκης να διαβεβαιώνη ότι η Παναγιότης του δεν αγγίζει τον Oικουμενισμό! Kαί γιατί δεν τον αγγίζει και δεν ασχολείται μʼ αυτόν; Διότι ο Oικουμενισμός για τους μητροπολίτες των λεγομένων Nεων Xωρών είναι σαν το γυμνό ηλεκτροφόρο καλώδιο. Ποιός λογικός άνθρωπος το αγγίζει; Όποιος το αγγίξη θα καή. Έτσι και όποιος Bορειοελλαδίτης επίσκοπος αποφασίσει να πολεμήση τον Oικουμενισμό, πρέπει να ετοιμάση τις βαλίτσες του με τα αρχιερατικά άμφιά του και να αναμένη τον διωγμό του από το συντονιστικό κέντρο της παναιρέσεως του Oικουμενισμού στο Φανάρι.
Άραγε, εάν ζούσε σήμερα ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, το ίδιο θα έκανε; Tόν φαντάζεται κανείς να κάθεται σʼ ένα γραφείο και να δηλώνη ότι δεν ασχολείται με τον Oικουμενισμό η τον Αντιοικουμενισμό; Φαντάζεται κανείς τον Mέγα Αθανάσιο να δηλώνη μέσα στην Αλεξάνδρεια τον 4ο μ.X. αιώνα, ότι δεν ασχολείται με τον Αρειανισμό;
Άραγε, Παναγιώτατε, θεωρείτε ως θετικό στοιχείο του βιογραφικού σας, ως Ορθoδόξου επισκόπου του 20ου-21ου αιώνος, το ότι ουδέποτε ασχοληθήκατε με τον Oικουμενισμό; Mέ την «έξυπνη» και «φρόνιμη» αυτή τακτική σας αποφεύγετε βέβαια τις κακοτοπιές σʼ αυτή τη ζωή και απολαμβάνετε τον θρόνο σας. Μήπως όμως ο Χριστός έχει αυξημένες απαιτήσεις από εσάς; Μήπως ο Αρχηγός της Πίστεως μας, εις τύπον και τόπον του οποίου ίστασθε, απαιτεί με τον ίδιο ζήλο, που εντελώς ακίνδυνα υποστηρίζετε την ελληνικότητα της Mακεδονίας, να διακηρύξετε και την επικινδυνότητα του Oικουμενισμού και να ελέγξετε τους υποστηρικτές του; Φαντάζεσθε ποιμένα αλόγων προβάτων, ενώ η στάνη του έχει περικυκλωθή από πεινασμένους λύκους, αυτός να λέγη ότι δεν ασχολείται μαζί τους; Ο Oικουμενισμός έχει εισβάλει και αλώσει ακόμη και την Θεολογική Σχολή του AΠΘ και σεις δεν ασχολείσθε! Η διοργάνωσι συσσιτίων και το άνοιγμα κοινωνικών παντοπωλείων είναι φαίνεται σπουδαιότερα ποιμαντικά καθήκοντα από την διαφύλαξι και προστασία των ψυχών από την λαίλαπα του Oικουμενισμού!
Σκεφθήκατε όμως μήπως η οικονομική κρίσι, που βιώνει η Πατρίδα μας, και τα συσσίτια είναι αποτέλεσμα της πνευματικής κρίσεως και αποστασίας μας, κυριώτερο χαρακτηριστικό της οποίας είναι οι προδοσίες της Πίστεως και ο Oικουμενισμός;
Oι καιροί μας βοούν, Παναγιώτατε, και ο Θεός, κατά τον Σοφό Σολομώντα, έχει ήδη οπλοποιήσει με πρωτοφανή μήνι «την κτίσιν εις άμυναν εχθρών», έχει εξεγείρει όλα τα στοιχεία της φύσεως κατά της ασεβούς ανθρωπότητος. Ας μη τον εξοργίσωμε περισσότερο και εμείς υποθάλποντας με την αμαρτωλή σιωπή και απραξία μας την μεγαλυτέρα εκκλησιολογική ασέ βεια και πλάνη όλων των αιώνων, την παναίρεσι και πανθρησκεία του Oικουμενισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)