TRANSLATOR

Σελίδες

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΛΙΞΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ‘’ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΑ’’ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟ, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΛΙΞΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ‘’ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΑ’’ 
ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟ,
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

http://www.farmakeutikoskosmos.gr/UserFiles/alternative-med_mesa.jpg
 
(Όπως αυτοί τα προβάλλουν τον ‘’τρόπο’’ κατασκευής των)

Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
_____________________
Όταν  επισκέφτηκαν δύο μοναχοί τον Άγιο Παΐσιο, εκ των οποίων ο ένας κατέφυγε στην ομοιοπαθητική και θέλησε να μάθει αν είναι απάτη ή κάτι ακόμα χειρότερο, πήρε  την αποτρεπτική απάντηση του Αγίου  με τα εξής λόγια :  «Εδώ αυτοί χρησιμοποιούν τα φάρμακά τους, όπως εμείς χρησιμοποιούμε τον Αγιασμό».


Να αναφέρομε επίσης την  εναλλακτική  πλάνη των Divine Life Elements, των καλουμένων  ‘’θεϊκών στοιχεία ζωής’’ ή ‘’στοιχείων θεϊκής ζωής’’, που προβάλλεται σε κέντρα Νεοεποχίτικων εναλλακτικών θεραπειών, η οποία δυστυχώς ‘’ελκύει’’ ανυποψίαστους Χριστιανούς. 

Δεν χρειάζεται περισσότερη επεξήγηση για να αντιληφθεί κανείς, ότι άπτονται μεταφυσικών ορίων, οι νεοεποχίτικες εναλλακτικές πλάνες.   Οι ίδιοι που προβάλλουν τα στοιχεία αυτά ‘’θεϊκής’’ ζωής όπως τα καλούν, σε κέντρα νεοεποχίτικων εναλλακτικών θεραπειών, επεξηγούν και τον ‘’τρόπο’’ κατασκευής των.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι περιέχουν νερό, οινόπνευμα, αιθέρια άλατα και άλατα.  Ειδικότερα  για το νερό αναφέρει ότι είναι εμπλουτισμένο με δώδεκα ενεργειακές ‘’τεχνικές’’ , τη ρέϊκι/ζωτική ενέργεια, ενεργειακά σύμβολα και συντονισμούς, εστιασμένη πρόθεση, διαλογισμός και οραματισμός κλπ. Και αυτά φυσικά δεν είναι δική μας επινόηση, αλλά αυτοί τα προβάλλουν.

Τι επιχείρημα να προβάλομε για να προστατευτούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί από αυτά τα νεοεποχίτικα εναλλακτικά είδη; Τα ενεργειακά σύμβολα και συντονισμούς;  Την εστιασμένη πρόθεση;  Τον διαλογισμό και οραματισμό;   Και μόνο τον οραματισμό να αναφέρει κανείς, πιστεύω είναι αρκετό. 

Ο  Άγιος Παΐσιος απέτρεπε να καταφεύγουν στην ομοιοπαθητική και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα  οποία χρησιμοποιεί και η ολιστική ιατρική.  Ήταν χαρακτηριστική η προτροπή του Οσίου Γέροντος  «Να μην πάτε.  Είναι μπερδεμένο πράγμα».  Αλλού δήλωνε, «Να μην της έχετε εμπιστοσύνη».  

«Είναι μπερδεμένο το πράγμα» έλεγε ο Άγιος Πορφύριος, για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.  «Μπλέκονται διάφοροι, δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη.  Μετά απορρίπτουν όλα τα άλλα…. αυτό δεν είναι σωστό.   Αν ο άλλος έχει πυρετό 40 βαθμούς τι θα κάνεις;  Αφού το φάρμακο της ιατρικής κάνει τη δουλειά του, ρίχνει τον πυρετό.  Μου κάνει εντύπωση με τον Ιπποκράτη, που βρήκε τόσα πράγματα, τόσες παρατηρήσεις, τόσες θεραπείες.  Αυτό δεν ήταν τυχαίο,…είναι θείος φωτισμός.  Ο άλλος από τη μούχλα έφτιαξε την πενικιλίνη.  Ένα γεροντάκι στο μοναστήρι τό’χε παρατηρήσει αυτό και μού ’πε να τρώω μουχλιασμένο ψωμί, βοηθούσε, αλλά…πόσο ψωμί μπορείς να φας;   Ενώ ο άλλος (εννοεί τον Φλέμιγκ) έκανε το φάρμακο από τη μούχλα και έσωσε τόσους ανθρώπους.  Δεν είναι για πέταμα αυτό».

«Εδώ αυτοί χρησιμοποιούν τα φάρμακά τους, όπως εμείς χρησιμοποιούμε τον Αγιασμό» έλεγε ο Άγιος Παΐσιος.  Ο  Άγιος Πορφύριος, είπε για τα φάρμακα της ‘’εναλλακτικής’’ πλάνης, ότι αυτά που φέρνουν από την Ολλανδία, τα διαβάζουν σε ειδική τελετή

Η υπόδειξη – αντιπρόταση  που δυστυχώς προβάλλεται στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου αναφέρει : «Το άλλο είναι να μη δεχτούμε τα φάρμακα που μας προτείνουν» και στην ερώτηση του δημοσιογράφου «Και πως γιατρευόμαστε;» ανέφερε, «Άρα εμείς πρέπει να έχομε αντιπρόταση σε επίπεδο φαρμακευτικό.  Και υπάρχει αντιπρόταση, η ολιστική ιατρική, την οποία όμως την πολεμούν». 

Τα λόγια των δύο Αγίων Παϊσίου και Πορφυρίου, δεν αρκούν για να αποσύρουν την αντιπρόταση  που τόσο μας λυπεί;

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)