Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;; Ὁ Πάπας Φραγκίσκος φιλάει τό χέρι του Ντέιβιντ Ροκφέλερ καί ἄλλων Ἑβραίων!!! (Φωτό)

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;; 
Ὁ Πάπας Φραγκίσκος φιλάει τό χέρι του Ντέιβιντ Ροκφέλερ καί ἄλλων Ἑβραίων!!! 
(Φωτό)


 
    Ο Πάπας Φραγκίσκος φιλάει το χέρι του Ντέιβιντ Ροκφέλερ και, φυσικά μαζί η υπόλοιπη παρέα:
ο Χένρι Κίσινγκερ και ο John Rothschild...

    Με μια συμβολική κίνηση ο Πάπας Φραγκίσκος έδειξε την συμπάθεια του σε έξι επιζώντες του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.
    Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του και προσευχής στο μνημείων των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ πλησίασε έξι από τους επιζώντες του ολοκαυτώματος που βρίσκονταν στην τελετή και τους φίλησε τα χέρια.
    Ως ένδειξη ανθρωπιάς και τιμής προς αυτούς που επέζησαν ο Πάπας φίλησε τα χέρια επιζώντων αναφέρουν τα πρακτορεία ειδήσεων ενώ ο ίδιος άκουσε την ιστορία που του διηγήθηκε ένας από τους επιζώντες για το αγαπημένο του πρόσωπο που σκοτώθηκε από του ναζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
     «Ποτέ ξανά, Κύριε, ποτέ ξανά!» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.
    Και επανέλαβε τη φράση αυτή γράφοντας στο βιβλίο των επισκεπτών του μνημείου προσθέτοντας: «Με ντροπή για το γεγονός ότι ο άνθρωπος έκανε τον εαυτό του ιδιοκτήτη του κακού. Με ντροπή για το ότι ο ίδιος ο άνθρωπος μετατρέπεται σε Θεό και θυσιάζει τα αδέλφια του. Ποτέ ξανά!!! Ποτέ ξανά!!! Φραγκίσκος 26.5.2014.»
    Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την “ανείπωτη τραγωδία” του Ολοκαυτώματος και την “άβυσσο” που αποτέλεσε για την ανθρωπότητα, κατά την επίσκεψή του στο μνημείο του Γιαντ Βασέμ που έχει αναγερθεί για να θυμίζει την εξόντωση έξι εκατομμυρίων εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
    “Αδάμ, πού είσαι; Δεν σε αναγνωρίζω πλέον…Όχι, αυτή η άβυσσος δεν μπορεί να είναι μόνο δικό σου έργο, το έργο των χεριών σου, της καρδιάς σου…Ποιος σε διέφθειρε; Ποιος σε παραμόρφωσε…Ω Κύριε, ποτέ πια, ποτέ πια!”.
    O Κύριοςγνώριζε τον κίνδυνο της ελευθερίας: ήξερε ότι ο γιος του θα μπορούσε να χαθεί…Αλλά ίσως, ούτε ο Πατέρας δεν μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια πτώση, μια τέτοια άβυσσο!”, δήλωσε ο Φραγκίσκος μέσα στην “Αίθουσα Μνήμης” παρουσία του προέδρου Σιμόν Πέρες , του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και των ραβίνων του μνημείου.
    Ο Πάπας Φραγκίσκος άναψε τη φλόγα του μνημείου, κατέθεσε ένα στεφάνι με λουλούδια και χαιρέτησε επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.
    Αυτή η “κραυγή” του Θεούεδώ, απέναντι στην ανείπωτη τραγωδία του Ολοκαυτώματος, ηχεί σαν μια φωνή που χάνεται σε μια άβυσσο χωρίς τέλος”, πρόσθεσε.
    “Άνθρωπε, ποιος είσαι; Δεν σε αναγνωρίζω πλέον. Τι απέγινες; Για ποια φρίκη υπήρξες ικανός; Τι σε έκανε να πέσεις τόσο χαμηλά; Δεν είναι το χώμα απ’ όπου προήλθες. Το χώμα είναι καλό πράγμα, έργο των δικών μου χεριών”, πρόσθεσε.
    Μετά την άφιξή του στο Ισραήλ χθες το απόγευμα, ο ποντίφικας κατήγγειλε απερίφραστα το Ολοκαύτωμα και τον αντισημιτισμό και απηύθυνε έκκληση για μια εκπαίδευση που υπερνικά τις προκαταλήψεις και διδάσκει το διάλογο.
    Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν δεκτές με μεγάλη ικανοποίηση στο Ισραήλ, όπου η μνήμη του χριστιανικού αντι-ιουδαϊσμού της Εκκλησίας, η οποία πριν από τη Β’ Σύνοδο του Βατικανού (1962-1965) αποκαλούσε τους “εβραίους δόλιους” παραμένει νωπή.
    Ο Πάπας Φραγκίσκος στηρίζεται στη συνοδική δήλωση “Nostra Aetate” που εκφράζει το μεγάλο σεβασμό των καθολικών για τους εβραίους. Ο προκάτοχός του Ιωάννης Παύλος Β΄αποκαλούσε τους εβραίους “μεγαλύτερους αδελφούς” και ο Βενέδικτος ΙΣΤ’πατέρες στην πίστη”.
    Παράλληλα σήμερα κατά την επίσκεψή του στους αρχιραβίνους της Ιερουσαλήμ, ο Πάπας ευχήθηκε να δει να αυξάνεται το “ενδιαφέρον” των εβραίων και κυρίως των νεότερων “για τη γνώση του χριστιανισμού” στο Ισραήλ και αλλού στον κόσμο.
    “Από πλευράς της Καθολικής Εκκλησίας, υπάρχει σίγουρα η πρόθεση να εξεταστεί πλήρως η έννοια των εβραϊκών ριζών στη δική της πίστη. Πιστεύω, με τη βοήθειά σας, να διατηρηθεί και από εβραϊκής πλευράς και αν είναι δυνατόν να αυξηθεί, το ενδιαφέρον για τη γνώση του χριστιανισμού (…) και κυρίως μεταξύ των νέων γενιών”, δήλωσε ο ποντίφικας.
    “Η αμοιβαία γνώση της πνευματικής μας κληρονομιάς, η εκτίμηση για όσο έχουμε κοινά και ο σεβασμός ενώπιον αυτών που μας χωρίζουν, θα μπορέσουν να χρησιμεύσουν ως οδηγός στη μελλοντική ανάπτυξη των σχέσεών μας”, δήλωσε ενώπιον των ραβίνων Νταβίντ Λάου και Γιτζάκ Γιόζεφ.
    Η άγνοια, η αδιαφορία και μερικές φορές η εχθρότητα ορισμένων νεαρών εβραίων απέναντι στο χριστιανισμό —κυρίως λόγω αιώνων “διδασκαλίας της περιφρόνησης” από την Εκκλησία εναντίον των εβραίων και το Ολοκαύτωμα στη χριστιανική Ευρώπη υπογραμμίστηκαν με οδυνηρό τρόπο από ορισμένους χριστιανικούς κύκλους.
    Αντίθετα, πολλοί χριστιανοί θεολόγοι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ιουδαϊσμό και πολλοί έχουν δεσμευτεί στο διαθρησκευτικό διάλογο.
    Ο Πάπας χαιρέτισε “τη δέσμευση πάμπολλων θαρραλέων και γενναιόδωρων προσώπων, τόσο εβραίων όσο και χριστιανών” κυρίως στο διάλογο μεταξύ του Μεγάλου Ραβινάτου και της Επιτροπής της Αγίας Έδρας για τις σχέσεις με τον Ιουδαϊσμό.


Πηγή: http://roykoymoykoy.blogspot.gr/2015/10/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)