Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Πρόεδρος Π.Ε.Θ Κωνσταντίνος Σπαλιώρας: “Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές μιας μεθοδευμένης και συγκροτημένης επίθεσης σε βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών”

Πρόεδρος Π.Ε.Θ Κωνσταντίνος Σπαλιώρας:
 “Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές μιας μεθοδευμένης και συγκροτημένης επίθεσης σε βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών” 

spalioras.jpg
Η επιστολή «δώρο» που έστειλε ο ΚΑΙΡΟΣ στον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, η σκληρή απάντηση της ΠΕΘ και τα σχέδια για αλλαγές στη διδασκαλία των θρησκευτικών, που προκαλούν κύμα σφοδρών αντιδράσεων. Υπονοούμενα και για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
....... Ο πρόεδρος της ΠΕΘ Κωνσταντίνος Σπαλιώρας υπήρξε καυστικός όσον αφορά τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας. Έκανε λόγο για μεθοδευμένη και συγκροτημένη επίθεση εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Αναρωτιέται κανείς αν το όνομα και το πρόσωπο του Χριστού έχουν τεθεί υπό διωγμόν. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές μιας μεθοδευμένης και συγκροτημένης επίθεσης σε βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών, έτσι όπως διδάσκεται σήμερα στο ελληνικό σχολείο. Τόσο από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όσο και από μια μικρή μερίδα συναδέλφων θεολόγων απαξιώνεται ο υφιστάμενος χαρακτήρας του μαθήματος με το πρόσχημα ότι είναι ομολογιακός - κατηχητικός».
Ο ΦΙΛΗΣ
Ο κ. Σπαλιώρας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το εξής: «Το Δ.Σ. των θεολόγων είχε πρόσφατα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Μέσα από τη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε η πρόθεση για γόνιμο διάλογο και συνεργασία σε θέματα που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών. Μάλιστα, υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι το υπουργείο δεν θα προχωρήσει σε καμία μονομερή νομοθετική ρύθμιση εάν δεν προηγηθεί αυτός ο διάλογος» ανέφερε. «Τώρα ο υπουργός έθεσε νέο θέμα σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος, το οποίο χαρακτήρισε αναχρονιστικό, επειδή είναι ορθόδοξο, τονίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του στη βάση μιας θρησκειολογικής κατεύθυνσης. Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι "τι είναι αναχρονισμός;" Είναι αναχρονισμός η διδασκαλία του μαθήματος στη βάση της ορθόδοξης παράδοσης, όταν η πλειονότητα των μαθητών είναι βαπτισμένοι χριστιανοί ορθόδοξοι;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Μήπως είναι αναχρονιστική η αναφορά στο πρόσωπο του Χριστού, που αποτέλεσε τον μεγαλύτερο επαναστάτη όλων των εποχών, αλλάζοντας κυριολεκτικά τη ροή της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού;»
Αιχμές για συμφέροντα και χρηματοδοτήσεις που δίνονται μέσω του ΕΣΠΑ
Ο Κ. ΣΠΑΛΙΩΡΑΣ τοποθετήθηκε με αιχμηρό τρόπο για τις θέσεις που εξέφρασε επί του θέματος ο ΚΑΙΡΟΣ, αναφέροντας τα εξής.· «Δυστυχώς, κάποιοι θεολόγοι -που λυπούμαστε διότι ο υπουργός έσπευσε να ταυτιστεί μαζί τους και να τους ονομάσει "προοδευτικούς" θεολόγους- διέσυραν και κατασυκοφάντησαν το μάθημα μας από το 2011 και έπειτα, προκειμένου να το υποτιμήσουν ως δήθεν συντηρητικό, ώστε να μπορούν να προβάλουν έτσι την ανάγκη μεταρρύθμισης του σε "προοδευτικό". Με τον διασυρμό και την απαξίωση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια το μάθημα μας από τους δήθεν προοδευτικούς θεολόγους αποκαλύπτεται η αδιαφορία τους για το σύγχρονο Ελληνόπουλο και τη θρησκευτική ανάπτυξη του, αφού αυτό θα είναι υποχρεωμένο να διδάσκεται ένα συνονθύλευμα θρησκευτικών αντιλήψεων και δοξασιών και να διαμορφώνει μόνο του τη δική του ατομική θρησκεία. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι διδάσκουμε το μάθημα των Θρησκευτικών έτσι όπως ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα, σε ορθόδοξους Έλληνες αλλά και σε αλλόθρησκους ή αλλόδοξους μαθητές, η πλειονότητα των οποίων δεν κάνει χρήση των απαλλαγών».
Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει άκρως επικίνδυνα τα πιλοτικά αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα για την ίδια την ψυχοπνευματική ανάπτυξη των μαθητών, δηλώνοντας.· «Γι΄ αυτό και απορρίπτουμε τα αποτυχημένα στην πράξη πολυθρησκειακά προγράμματα σπουδών, τα χρηματοδοτούμενα αδρά με κονδύλια ΕΣΠΑ, του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου -νυν ΙΕΠ-, που εφαρμόστηκαν πιλοτικά, ως ακατάλληλα και άκρως επικίνδυνα για την ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας, αφού αποτελούν έναν αχταρμά των θρησκειών. Αναρωτιέται κάποιος, αλήθεια, σε τι κατατείνουν όλα αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ήδη έχουν χρηματοδοτηθεί ή θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ; Η ΠΕΘ από τη δεκαετία του '50 που ιδρύθηκε ως σωματείο ξέρει να αγωνίζεται απέναντι στις φωνασκίες των δήθεν προοδευτικών θεολόγων, που προπαγανδίζουν ένα δήθεν σύγχρονο μάθημα Θρησκευτικών, ενώ στην πραγματικότητα οδηγούν τα παιδιά μας με τη διδασκαλία της πολυθρησκείας σε έναν θρησκευτικό συγκρητισμό, παρόμοιο με εκείνο των ρωμαϊκών χρόνων».
Ο πρόεδρος της ΠΕΘ, αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν αντιτίθεται στην πληροφόρηση των μαθητών για τις θρησκείες του κόσμου, σημειώνει την ανάγκη αυτό να γίνει με έναν παιδαγωγικό τρόπο που δεν θα λειτουργεί συγχυτικά για τους μαθητές, ενώ αναφέρει: «Η πληροφοριακή διδασκαλία για τις άλλες θρησκείες θα πρέπει να γίνεται στην ηλικία εκείνη κατά την οποία ο μαθητής θα έχει αναπτυγμένη κριτική ικανότητα και δεκτικότητα, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως γνώση προσθετικά και δημιουργικά και όχι αφαιρετικά, συγχυτικά και μηδενιστικά».
«ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ»
Ο κ. Σπαλιώρας δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τις επιδιώξεις του «ψευδοπροοδευτισμού», όπως τον ονομάζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας: «Αρνούμαστε να γυρίσουμε τη ζωή μας και την κοινωνία μας πίσω, στην πραγματική οπισθοδρόμηση και στον αληθινό αναχρονισμό που προβάλλουν στις μέρες μας με το προσωπείο του ψευδοηροοδευτισμού». Συμπλήρωσε ακόμα ότι «ο λόγος του Ευαγγελίου και ο λόγος της πατερικής παράδοσης είναι πάντα νέοι, διαχρονικοί. Άλλωστε, κατά τον ίδιο τρόπο διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ. και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Από τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΠΑ
Από την εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια», Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015


Πηγή: www.petheol.gr

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)