Σελίδες

TRANSLATOR

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση Τσίπρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Φωτογραφίες από τον Πανάγιο Τάφο

Συνάντηση Τσίπρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Φωτογραφίες 
από τον Πανάγιο Τάφο 


Ντουγρού μέ τόν Οἰκουμενισμό τήν Πανθρησκεία 
τῆς Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων τοῦ Ἀντιχρίστου
ὁ κ. Τσίπρας.
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἔχει ἐξαγγείλει ὅτι θέλει
Παγκόσμια Διακυβέρνηση!
Διατί νά μήν θέλει καί τό συνονθύλευμα ὅλων τῶν κακοδοξιῶν;
Ἄραγε στούς Ἁγίους Τόπους πῶς προσκύνησε
ὡς δηλωμένος ἄθεος, κοροϊδεύει τόν κόσμο;
Ἐπίσης πῶς γίνεται νά τόν τίμησαν
μέ τόν Μεγαλόσταυρο τοῦ Παναγίου Τάφου;
Τό ἔχουμε ἀπωλέσει τελείως;... 


Ο πρωθυπουργός εξήρε τη συμβολή του Πατριαρχείου στον διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή.


Τη συμβολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο Πατριάρχης τόνισε ότι η επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι χριστιανοί στην περιοχή.

Ο κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στον ιστορικό ρόλο του Πατριαρχείου και στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει διαχρονικά για την διαφύλαξη της ορθοδοξίας και την αρμονική συμβίωση διαφορετικών θρησκειών στην ιστορική πόλη.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην αξία του διαθρησκευτικού διαλόγου για την ειρήνη και τη συνύπαρξη, καταδίκασε για μια ακόμη φορά τις εκδηλώσεις θρησκευτικού μίσους και βίας και κάλεσε τον Πατριάρχη να συνεχίσει την προσπάθεια για την ενίσχυση του διαλόγου και την ειρηνική συνύπαρξη των τριών διαφορετικών, μονοθεϊστικών θρησκειών, των Χριστιανών, των Μουσουλμάνων και των Ιουδαίων. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τα έργα αναστήλωσης του Πατριαρχείου.

«Θέλω να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, αισθάνομαι μεγάλη τιμή και χαρά, που βρίσκομαι στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, σε αυτή την ιστορική και ιερή πόλη, μία πόλη που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θέατρο βιαιοτήτων, ενώ αποτελεί ένα σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης τριών διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών», είπε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στον πατριάρχη και πρόσθεσε: «Και το γεγονός και μόνον ότι είναι ιερή πόλη και για τις τρεις αυτές θρησκείες και για τον Χριστιανισμό και ιδιαίτερα για την Ορθοδοξία αλλά βεβαίως και για τους Μουσουλμάνους και τους Ιουδαίους, είναι μία σημαντική πόλη, μία ιερή πόλη, μία πόλη με μεγάλη ιστορία που μπορεί να μας αναδείξει την ανάγκη, οι διαφορές να επιλύονται μέσα από τον διάλογο. Για αυτόν τον λόγο πήραμε την πρωτοβουλία, και πριν από ένα περίπου μήνα διεξήγαμε στην Αθήνα, το Συνέδριο για τον διάλογο και την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης. Και ιδιαίτερα την ανάγκη να διευθετηθούν όλες οι διενέξεις και οι συγκρούσεις προκειμένου να πρυτανεύσει η ειρήνη».

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων απένειμε στον Πρωθυπουργό τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου και στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Πατριαρχείο, ενώ επισκέφθηκε και τον Πανάγιο Τάφο.








LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)