Σελίδες

TRANSLATOR

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ο λαός της Θεσσαλονίκης δεν επιθυμεί την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ!!! (Tο κείμενο που μοιράζεται στις Εκκλησίες και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, από τους πολίτες)



Ο λαός της Θεσσαλονίκης 
δεν επιθυμεί 
την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών
 στο ΑΠΘ!!!
(Δεύτερο κείμενο Θεσσαλονικέων)


    
Δεῖτε καί τό πρῶτο κείμενο
πού μοιράστηκε σέ Ἐκκλησίες καί δρόμους
τῆς Θεσσαλονίκης.
(Δημοσιεύθηκε στόν ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ στίς 14-11-15):

Ἀνησυχητικές διαρροές πώς ἡ Κυβέρνηση μέ κατεπεῖγον νομοσχέδιο, περνᾶ τήν ἵδρυση Τμήματος Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν στό Α.Π.Θ.!!! & Ἐνημερωτικό κείμενο τοῦ λαοῦ τῆς Θεσσαλονίκης!


 Με βαθιά λύπη, παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται στην πόλη μας, την Συμβασιλεύουσα. 


Είμαστε οι Θεσσαλονικείς, τα γνήσια παιδιά του Αποστόλου Παύλου. Είμαστε άντρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, κληρικοί και λαϊκοί, Καθηγητές αλλά και απλοί μεροκαματιάρηδες, φοιτητές και μαθητές.

Αγαπάμε την Ορθόδοξη Πίστη μας και την Πατρίδα μας.  «Αδελφούς αγαπημένους από τον Θεό» μάς αποκαλεί ο Απόστολος των εθνών, και τονίζει στην Α΄ προς Θεσσαλονικείς, επιστολή του, ότι γίναμε μιμητές όχι μόνο αυτού αλλά και του Κυρίου, διότι, κάτω από σκληρό διωγμό,  αποδεχτήκαμε το κήρυγμα του Ευαγγελίου με την χαρά που δίνει το Άγιο Πνεύμα.

Εμείς λοιπόν, οι αδελφοί του πρωτοκορυφαίου Αποστόλου, τα αγαπημένα παιδιά του Θεού, πώς να δεχτούμε να βλασφημείται το άγιο όνομα του Κυρίου μας από το Ισλάμ, που τον θεωρεί ως έναν απλό προφήτη, κατώτερο μάλιστα του Μωάμεθ;

Πώς να ξαναφορτωθούμε τόσο εύκολα και απλά αυτήν την κατάρα και την σκλαβιά, που τόσους αιώνες μας ταλαιπώρησε και χρειάστηκαν ποταμοί αίματος για την ελευθερία;

Πώς να φέρουμε στο ίδιο μας το σπίτι το βιβλίο που γεννά και ανατρέφει τη βία;

Έχουμε όμως και άλλη μια βαριά παρακαταθήκη, ως Θεσσαλονικείς: την αγία βιοτή ενός νεαρού παλικαριού, του πολιούχου της πόλης μας αγίου Δημητρίου. Ο μεγαλομάρτυρας Άγιος, υπέστη τα πάνδεινα για τον ηγαπημένο του Χριστό! Στο τέλος θυσίασε και την ίδια του τη ζωή για να μην Τον αρνηθεί!

Πώς λοιπόν, θα ξανα-αντικρύσουμε  και πάλι το σεπτό πρόσωπο του μυροβλήτου αγίου μας;

Πώς θα ξανακοιτάξουμε το φωτεινό αλλά ελεγκτικό του βλέμμα; Άλλωστε, εμείς σήμερα δεν καλούμαστε να θυσιάσουμε τη ζωή μας, αλλά να πούμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στην διδασκαλία που αρνείται τον Θεάνθρωπο Χριστό!

Ας κλίνουμε όλοι μαζί το γόνυ, ας στρέψουμε τη ματιά μας στον Ουρανό θερμοπαρακαλώντας τον γλυκύτατο Χριστό μας να μας απαλλάξει από τούτη την μάστιγα!  Ο Κύριός μας μάς διαβεβαίωσε, ότι εάν δύο από εμάς συμφωνήσουν πάνω στη γη για κάθε πράγμα που θα ζητήσουν, θα τους γίνει από τον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς. Πόσο μάλλον, θα πραγματοποιήσει το δικό μας αιτούμενο, όλων ημών των αγαπημένων Του Θεσσαλονικέων;

Γένοιτο Κύριε!  

Μᾶς ἐστάλη μέ μέηλ, ἀπό ἀντιπρόσωπο τῆς ἰδιωτικῆς πρωτοβουλίας πολιτῶν τῆς Θεσσαλονίκης κατά τοῦ Ἰσλάμ στό Α.Π.Θ.





  

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)