Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Ψήφισμα Ἱερέων Ἱ.Μ. Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας γιά τό "σύμφωνο συμβίωσης" ὁμοφυλόφιλων!

Ψήφισμα Ἱερέων 
Ἱ.Μ. Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας 
γιά τό "σύμφωνο συμβίωσης" ὁμοφυλόφιλων!

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1b/Greece,_Kalavrita_-_Holy_Cathedral_of_the_Assumption_of_Virgin_Mary.jpg/250px-Greece,_Kalavrita_-_Holy_Cathedral_of_the_Assumption_of_Virgin_Mary.jpgΣήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Φλωρίνης Ιερατικό Συνέδριο των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου.Μεταξύ των άλλων, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους κληρικούς για το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση της χώρας μας σχετικά με το«Σύμφωνο Συμβίωσης», το οποίο θα επεκτείνεται και στους ομοφυλοφίλους.


Μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου, το Συνέδριο αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του εν λόγω νομοσχεδίου και να ζητήσει από την Κυβέρνηση να το αποσύρει για τους εξής λόγους:1) Η ομοφυλοφιλία είναι κορυφαίο αμάρτημα το οποίο καταδικάζει απερίφραστα ο νόμος του Θεού. Η Αγία Γραφή το αποκαλεί «βδέλυγμα», δηλαδή σιχαμερή και αηδιαστική πράξι (Λευϊτ. 18,22). Ο απόστολος Παύλος χαρακτηρίζει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις «πάθη ατιμίας» και παρά «φύσιν πράξεις» (Ρωμ. 1,26). Απόδειξη της απέχθειας του Θεού για τις πράξεις αυτές αποτελεί και το ότι κατέστρεψε με φωτιά και θειάφι δύο αρχαίες πόλεις, τα Σόδομα και τα Γόμορρα, οι οποίες είχαν παραδοθεί στην αρσενοκοιτία.

Συνεπώς, ένας που πιστεύει στον Θεό και θέλει να ονομάζεται ορθόδοξος Χριστιανός, δεν μπορεί να δεχτεί η να ψηφίσει έναν τέτοιο τρόπο συμβιώσεως.


2) Η ομοφυλοφιλία αποτελεί εκτροπή από την ανθρώπινη φυσιολογία και οντολογία. Δεν είναι μια «εναλλακτική πρόταση σεξουαλικού προσανατολισμού», η μια «νόμιμη διαφορετικότητα», εξ ίσου καλή και νόμιμη με τη φυσιολογική. Σύμφωνα και με το «Διαγωνιστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο» (το γνωστό ως DSM) της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, η ομοφυλοφιλία θεωρείται παρέκκλιση και διαστροφή. Έτσι την χαρακτηρίζουν ακόμη και οι Φρόυντ, Γιουνγκ, και Βίλχελμ Ράιχ.

3) Από τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις προέρχονται πολλές ψυχικές και σωματικές ασθένειες, όπως το ΑIDS.

4) Η ομοφυλοφιλική συμβίωση αντιστρατεύεται στον νόμο της διαιωνίσεως του ανθρωπίνου είδους, εφ’ όσον είναι στείρα και δεν δημιουργεί απογόνους. Επομένως, η ψήφιση του νόμου αυτού, που πιστεύουμε ότι θα ενθαρρύνει και θα αυξήσει το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας, θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των γάμων και των γεννήσεων, με σοβαρές κοινωνικές και εθνικές συνέπειες.

5) Η νομιμοποίηση της συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων δημιουργεί ένα νέο είδος κοινωνικής μονάδος, μια «εναλλακτική μορφή οικογένειας», που πλήττει άμεσα τον καθιερωμένο από τον Θεό, την φύσι και την κοινωνία θεσμό της οικογένειας, η οποία αποτελεί το φυσιολογικό κύτταρο της κοινωνίας. Μόνο μέσα στην οικογένεια μπορεί το παιδί να ζήσει και να αναπτυχθεί ομαλά. Για να είναι ψυχικά ισορροπημένο, έχει την ανάγκη πατέρα και μητέρας· όχι «γονέα Α» και «γονέα Β». Το παιδί που μεγαλώνει σ’ ένα τέτοιο μόρφωμα θα έχει ψυχοπαθολογικές διαταραχές, θα είναι ψυχικά ανάπηρο. Συνεπώς με την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου εγκληματούμε σε ο,τι πιο αγνό και ιερό έχει η κοινωνία, το παιδί. Τέτοια παιδιά, παραμορφωμένα ψυχικά, θα γίνουν αύριο αντικοινωνικά και εγκληματικά στοιχεία.

6) Ο υπό ψήφιση θεσμός είναι αντισυνταγματικός, διότι έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 21 παρ. 1 του Συντάγματος που λέει ότι: «η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους».

7) Όπως έχουν αποδείξει έρευνες, η προώθηση της ομοφυλοφιλίας και άλλων σεξουαλικών παρεκκλίσεων εντάσσεται στους στόχους και τον τρόπο δράσεως τήςλεγομένης Νέας Εποχής, που θέλει να απονευρώσει ηθικά την κοινωνία, με σκοπό τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κράτους με μια παγκόσμια δικτατορία.

8) Η νομιμοποίηση και η θεσμική αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας σήμερα, θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για την αναγνώριση της παιδοφιλίας αύριο (όπως στην Ολλανδία) και της κτηνοβασίας μεθαύριο (όπως στην Γερμανία).

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι η Εκκλησία πολεμά την αμαρτία, όχι όμως τον αμαρτωλό. Αποστρέφεται την ομοφυλοφιλία, όχι όμως τον ομοφυλόφιλο. Τον θεωρεί κι αυτόν πλάσμα του Θεού που χρειάζεται βοήθεια και ψυχική θεραπεία.

Η ομοφυλοφιλία είναι ιάσιμη. Οι ομοφυλοφιλικές τάσεις δεν είναι γενετικά προκαθορισμένες, όπως ισχυρίζονται μερικοί για να τις δικαιολογήσουν. Αυτό αποδεικνύουν σύγχρονες έρευνες, όπως αυτές που έγιναν σε μονοζυγωτικούς διδύμους. Οφείλονται κυρίως σε περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και προσωπικούς παράγοντες. Αλλά και αν υπάρχει κάποια γενετική προδιάθεση, αυτή δεν είναι προκαθοριστική, ούτε δικαιολογεί την άσκηση η την προβολή της ομοφυλοφιλίας. Η φύση πολλές φορές κάνει λάθη και προκαλεί ανωμαλίες και εκ γενετής ασθένειες. Π.χ. υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιθετική συμπεριφορά και ο αλκοολισμός έχουν γενετικές καταβολές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέπαμε ποτέ η θα αμνηστεύαμε την εγκληματικότητα η τον αλκοολισμό, επειδή γεννήθηκαν κάποιοι έτσι.

Αυτό που χρειάζεται είναι η προσπάθεια εκ μέρους του πάσχοντος, η κατάλληλη αγωγή και συμπαράσταση από την κοινωνία και τους φορείς της, και ασφαλώς η βοήθεια του Θεού που είναι πάντα δεδομένη.


Κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης, κύριοι Βουλευτές της Ελληνικής μας πατρίδος. Την στιγμή αυτή καλείστε να πάρετε απόφαση για ένα θέμα όχι οικονομικό, όχι πολιτικό η στρατιωτικό. Καλείστε καθορίσετε την ηθική ταυτότητα αυτού του τόπου. Αυτού του τόπου που προς τιμή της ηθικής ύψωσε το λαμπρότερο μνημείο της ανθρωπότητος· τον Παρθενώνα, για να τιμήσει την ανώτερη μορφή ηθικής κατακτήσεως, την παρθενία. Την απόφασή σας θα την γράψει η ιστορία. Θα την κρίνουν, όπως λέει ο Παλαμάς, «οι αγέννητοι, οι νεκροί». Αναλογιστείτε το βάρος της ιστορικής σας ευθύνης, την παράδοση αυτού του λαού που εκπροσωπείτε και πέστε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην επιταγή της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης» Ευρώπης.  
Δια τους ιερείς της Ι. Μητροπόλεως
                      Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
                                                                 Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ

                                                              Aρχιμ. Νικηφόρος Μανάδης
 
Πηγή:  http://mkka.blogspot.gr/2015/12/blog-post_16.html                                            

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)