Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Τελικός Χαιρετισμός τῶν Φοιτητῶν στήν Ἡμερίδα τῶν Φοιτητῶν Α.Π.Θ. "Ὁ Ὅσιος Πορφύριος καί οἱ νέοι", πού ἔγινε στίς 12-1-2016 στήν Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Τελικός Χαιρετισμός τῶν Φοιτητῶν
    στήν Ἡμερίδα τῶν Φοιτητῶν Α.Π.Θ.
  "Ὁ Ὅσιος Πορφύριος καί οἱ νέοι",
πού ἔγινε στίς 12-1-2016
στήν Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

http://www.dogma.gr/wp-content/uploads/2016/01/agios-porfyrios2-650x399.jpg 


Ο Άγιος Πορφύριος μας μίλησε

Μετά τη συγκλονιστική Ημερίδα, προς  δόξαν και τιμήν του προστάτου μας Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, θεωρήσαμε ταπεινά χρέος μας να αναφερθούμε σε κάποια γεγονότα, που είναι πράγματι συνταρακτικά, ουράνια.

Το πρώτο από αυτά είναι η δήλωση του Παναγιότατου μας κ.κ.Ανθίμου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής εισήγησης της κ.Αθηνάς Σιδέρη στην Ημερίδα με τίτλο: «ο Όσιος Πορφύριος και οι Νέοι», ζήτησε το λόγο και είπε τα εξής φοβερά λόγια: «Εφ’ όσον κάνατε προστάτη σας τον Άγιο Πορφύριο…κάντε όλοι προσευχή και ποτέ δεν θα διδαχτεί διδασκαλία ισλαμικών σπουδών μέσα εις την Θεολογική Σχολή».

Ο λόγος αυτός του ποιμενάρχη μας, σχολιάστηκε από τα περισσότερα σάιτ και πράγματι είναι πέρα για πέρα αληθινός διότι ως νέοι και νέες πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Άγιος Πορφύριος τον έκανε να τον πει. Ο Άγιος Πορφύριος εκείνη την ημέρα μίλησε και μας υποσχέθηκε, σε εμάς που τόσο τον αγαπάμε ότι ΠΟΤΕ δεν θα δημιουργηθεί τμήμα ισλαμικών σπουδών εις την ηρωική Θεολογική μας Σχολή.
Πολλοί υποστηρικτές αυτής της ολέθριας ίδρυσης διαβάζοντας αυτά τα λόγια θα γελάνε, δεν μας πειράζει όμως, θα το δούνε στην πράξη! Ο Άγιος Πορφύριος μίλησε! Είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα τους εμποδίσει! Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωράει το όλο θέμα, μπορεί οι 4 Μητροπολίτες Θράκης να παραμένουν αμετανόητοι, μπορεί οι καθηγητές μας να μη θέλουν να καταλάβουν τα εμπόδια που τους βάζει ο Θεός, ήρθε η ώρα όμως να μιλήσει ο Προστάτης μας, ο Άγιος Πορφύριος. Το μόνο που ευχόμαστε με πολύ αγάπη σε όλα τα παραπάνω προαναφερθέντα πρόσωπα, είναι να μην τα βάζουν με τον Άγιο μας και  να αναθεωρήσουν το συντομότερο, διότι αλλιώς θα δουν τόσο θαυμαστά γεγονότα που θα γκρεμίζουν αυτό το ανοσιούργημα, που κυριολεκτικά θα τρίβουν τα μάτια τους!
Για αυτό αγαπημένε μας λαέ, όσοι γενναία αντιστέκεστε μην χάνετε την ελπίδα σας, θα νικήσουμε να είστε σίγουροι για αυτό! ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΤΟΚΟ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Συνεχίστε τον αγώνα σας, συνεχίστε να αντιδράτε και ο Πολιούχος μας Άγιος Δημήτριος, μαζί με τον συμπολιούχο μας Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και τον Άγιο Πορφύριο θα επέμβουν! Αμήν.
Το δεύτερο και τελευταίο συνταρακτικό γεγονός είναι ότι αυτές τις μέρες έπεσε στα χέρια μας ένα εξαιρετικό βιβλίο της κ.Σωτηρίας Νούση με τίτλο «Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ Τίκας (1913-1998). Όταν το διαβάσαμε συγκινηθήκαμε βαθύτατα, διότι σύμφωνα με το βιβλίο ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος τα τελευταία έτη της ζωής του εξομολογούνταν με μεγάλη μετάνοια εις τον προστάτη μας, Άγιο Πορφύριο, ο οποίος τον υπεραγαπούσε! Μάλιστα αυτή η συνταρακτική ομολογία της κ.Νούση είχε αρχικά πρωτοδημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» αρ.φ.1733, της 25 Απριλίου 2008, σελ 6.
Μέσα στο εξαίρετο βιβλίο αναφέρετε και η μαρτυρία του Αγίου Επισκόπου, πρώην Σιατίστης, Αντωνίου Κόμπου, ο οποίος είδε σε  ενύπνιο τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο με μία εξαστράπτουσα αρχιερατική στολή να υπερίπταται στον ουρανό και ξαφνιασμένος τον ρώτησε: «Μακαριότατε πώς έγινε αυτό;» και ο Αρχιεπίσκοπος του απάντησε «Παιδί μου εγώ δεν ήμουν άξιος, αλλά επειδή αγαπούσα υπερβολικά την Εκκλησία και ήμουν πάντα κατά του Πάπα και έκαμα ότι μπορούσα για να προστατεύσω την Εκκλησία μας, γι’ αυτό παιδί μου».
Τέλος μέσα στο βιβλίο της κ.Νούση καταγράφετε ένα άρθρο του πατρός Γεωργίου Μεταλληνού, το οποίο επίσης είχε δημοσιευθεί στον Ορθ.Τύπο (αρ.φ.1735 στις 16-5-2008), με τίτλο «Πως έζησα τον Μακαριστόν Αρχιεπίσκοπον Σεραφείμ». Μέσα στα όμορφα λόγια του που αναφέρει για τον άξιο Αρχιεπίσκοπο ξεχωρίζουν τα εξής: «Λίγες μέρες προ της κοιμήσεως του, διηγείται ο πατέρας Γεώργιος, τον επισκέφθηκα στο Νοσοκομείο «Λαϊκό» για να πάρω την ευχή του…
Έβαλα μετάνοια και φίλησα το χέρι του Μακαριότατου. Εκείνος ψέλλιζε κάτι, επαναλαμβάνοντας συνεχώς με δάκρυα τη λέξη «συγγνώμη». Η νοσοκόμος μου λέγει: «σας ζητά συγγνώμη διότι δεν μπορεί να σηκωθεί». Εγώ όμως είχα καταλάβει! Έκλαυσα και εγώ μαζί του και μετά από λίγο έφυγα. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα ζωντανό. Αυτή τη σκηνή δεν πρόκειται ποτέ να την ξεχάσω. Ναι, ο Σεραφείμ ήταν ειλικρινής ως Έλλην-Καραγκούνης. Μόνο οι λεβέντες και οι Άγιοι ζητούν συγγνώμη.
Απίστευτα λόγια, απίστευτη αλλοίωση της δεξιάς του Υψίστου. Τα λόγια περιττεύουν, ο καθένας ας καταλάβει ότι τον φωτίσει ο Θεός. Εμείς ως νέοι και νέες ένα πράγμα θέλουμε να υπογραμμίσουμε: Η παρουσία, η μορφή του προστάτου μας Αγίου Πορφυρίου έκανε έναν Αρχιεπίσκοπο από άγριο να γίνει Άγιος. Έκανε έναν Αρχιεπίσκοπο στις τελευταίες στιγμές του να ζητάει συγγνώμη κλαίγοντας από έναν παπά του, που τον είχε αδικήσει. Αυτός λοιπόν είναι ο αγαπημένος μας Άγιος Πορφύριος. Ας τον επικαλούμαστε όλοι και τότε όλα θα πάνε καλά. Χαίρετε


                                                      Μετά τιμής
                                                      Φοιτητές Θεολ.Σχολής 
                                                      Α.Π.Θ.
Τέκνα των Αγίων Πορφυρίου και Δημητρίου

  Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)