TRANSLATOR

Σελίδες

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κάρτα από τα ΕΛΤΑ για να καταργήσουν τα μετρητά από τους συνταξιούχους!

Κάρτα από τα ΕΛΤΑ για να καταργήσουν
 τα μετρητά από τους συνταξιούχους! 

«Ηλεκτρονικό τεφτέρι» για ψώνια σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους από τα ΕΛΤΑ


Η εποχή της ηλεκτρονικής απάτης, με λογιστικό χρήμα, με λογιστικό χρέος, με πλαστικές ηλεκτρονικές κάρτες που θέλουν να μας πείσουν ότι είναι χρήμα, τώρα και στους συνταξιούχους από τα ΕΛΤΑ.
Η διαστροφή της ηλεκτρονικής εποχής απλώνει τα πλοκάμια της και σε αυτούς που δεν ξέρουν τι σημαίνει pin. Η νέα «πιστωτική» κάρτα των ΕΛΤΑ μόνο γέλια μπορεί να φέρει σε εμάς που γνωρίζουμε αλλά και κλάματα σε όσους δεν γνωρίζουν επειδή είναι περισσότερο επικίνδυνη από όποια άλλη κάρτα, αφού τα γεροντάκια δεν θα μπορούν να ελέγχουν τι ψωνίζουν, και πάντα θα είναι χρεωμένοι, ενώ ταυτόχρονα  στοχεύουν στην εξαφάνιση των μετρητών.
Μήπως τελικά θέλουν μέρος της σύνταξης να το δίνουν με ψεύτικες πλαστικές κάρτες και σταδιακά να τις μονιμοποιήσουν;

«Ηλεκτρονικό τεφτέρι» για ψώνια σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους από τα ΕΛΤΑ

«Ηλεκτρονικό τεφτέρι» για ψώνια από το σούπερ μάρκετ δίνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) σε περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Πρόκειται για τους συνταξιούχους αγρότες που εξακολουθούν να παραλαμβάνουν τη σύνταξή τους - μετρητοίς, στο σπίτι - από τους ταχυδρόμους των ΕΛΤΑ, οι οποίοι θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να αποκτήσουν την κάρτα αγορών ELTA Club.
Η νέα κάρτα ELTA Club δεν είναι πιστωτική, ενώ για την έκδοσή της δεν απαιτείται κανένα άλλο στοιχείο (οικονομικό ή φορολογικό), παρά μόνο τα στοιχεία της σύνταξης του κάθε συνταξιούχου.
Μέσω της συγκεκριμένης κάρτας θα παρέχεται άτοκα πίστωση για αγορές αποκλειστικά από το δίκτυο των σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος. Η παρεχόμενη πίστωση θα φτάνει κατ' ανώτατο όριο στο 50% της μηνιαίας σύνταξης και θα παρακρατείται, άτοκα, από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.
Η έκδοση της κάρτας θα γίνεται με μια απλή αίτηση στο πλησιέστερο κατάστημα ΕΛΤΑ ή ακόμα και στον ταχυδρόμο που φέρνει τη σύνταξη.
Με τη χρήση της κάρτας οι συνταξιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express και Carrefour, καθημερινά, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν άμεσα. Οι εγγραφές των ενδιαφερομένων συνταξιούχων να αποκτήσουν την κάρτα αγορών ELTA Club, ξεκίνησαν ήδη ενώ όλοι οι συμβεβλημένοι με τα ΕΛΤΑ συνταξιούχοι παραλαμβάνουν από τον ταχυδρόμο τους το πληροφοριακό υλικό.

Η διαδικασία

Όσοι συνταξιούχοι επιθυμούν, με μία πάγια εντολή προς τα ΕΛΤΑ, ορίζουν ένα ποσό (κατ' ανώτατο όριο το 50% της μηνιαίας σύνταξής τους), για ισόποσες αγορές από τα σουπερμάρκετ του ομίλου Μαρινόπουλος. Τα ΕΛΤΑ εκδίδουν και παραδίδουν στον συνταξιούχο την κάρτα άτοκων αγορών «ΕΛΤΑ CLUB» η οποία θα χρησιμοποιείται στο ταμείο του σουπερμάρκετ. Οι συνταξιούχοι θα κάνουν τις αγορές τους στα σουπερμάρκετ, έχοντας μαζί τους την σχετική κάρτα και ένα αποδεικτικό ταυτότητας (Αστυνομική Ταυτότητα, διαβατήριο κλπ). Το τελικώς δαπανηθέν ποσό θα παρακρατείται άτοκα από τη σύνταξη του επόμενου μήνα.
Τι κερδίζει ο συνταξιούχος

Οι περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι που εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ, είναι, κατά κύριο λόγο, χαμηλοσυνταξιούχοι που ξοδεύουν το ποσό της σύνταξής τους πριν από το τέλος του μήνα. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι αποκτούν τώρα πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης σε όλη τη διάρκεια του μήνα, ακόμα και αφού καταναλωθεί η σύνταξή τους. Πρόκειται κυρίως για το κομμάτι των συνταξιούχων που δεν έχουν τη δυνατότητα έκδοσης τραπεζικής πιστωτικής κάρτας, καθώς βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος λόγω ηλικίας και ύψους εισοδήματος ή ακόμα και λόγω χρεών. Η χρήση της κάρτας είναι άτοκη, ενώ τα σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος θα προσφέρουν ειδικές τιμές για τους πελάτες άνω των 65 ετών. Επίσης, έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν στους κατόχους της κάρτας «ΕΛΤΑ CLUB» επιπλέον προνομιακές τιμές για τις αγορές με χρήση της κάρτας τους.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)