Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

ΑΚΡΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ ΣE ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΝΩΤΗ, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΑΚΡΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ
 ΣE ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 
ΤΟΥ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΝΩΤΗ,
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου


http://1.bp.blogspot.com/-z15-AiR-QsA/U6xFMSvYEmI/AAAAAAAA3kw/v4dgbbaEzrA/s1600/pope.png

Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
__________________
Το πρόσφατο κείμενο του καθηγητή κ. Αριστείδη Πανωτή που τιτλοφορείται ‘’Περί ενισταμένων στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο’’ (amen.gr 14/6/2016), έχει το ίδιο ύφος  με το κείμενό του που τιτλοφορείται  «Πορευόμενοι ‘’προς την Σύνοδον’’» (vimaorthodoxias.gr 31/5/2016), το οποίο είχε τον ‘’επεξηγηματικό’’ συνοδευτικό ενθουσιαστικό επίτιτλο ‘’Ο προφητικός λόγος του Αριστείδη Πανωτή για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας’’ .

Θα σταθούμε με λύπη στην κατακλείδα του κειμένου του που τιτλοφορείται ‘’Περί ενισταμένων στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο’’, με την απαράδεκτη και πρόξενο λύπης αναφορά του,  ‘’ευχόμεθα οι αντισυνοδικές κουκουβάγιες να πάρουν το μάθημά τους’’.  Δεν είναι αντισυνοδικοί όσοι με Ορθόδοξη σοβαρότητα εκφράζουν την άποψή τους για συγκεκριμένα θέματα της δημοσιευθείσας απόφασης της Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.  Aντισυνοδικούς  θα έπρεπε να  καλέσει ο κ. Αριστείδης Πανωτής, όσους αγνοούν για παράδειγμα τη Σύνοδο που δικαίωσε τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και κατ’ επέκταση αρνούνται να θεωρήσουν ως αίρεση τον Παπισμό. 

Η κατακλείδα του κειμένου του με το ‘’επεξηγηματικό’’ συνοδευτικό ενθουσιαστικό επίτιτλο ‘’Ο προφητικός λόγος του Αριστείδη Πανωτή για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας’’, έχει την εξής κατάληξη  : «Γι’ αυτό μόνον δύο ομηρικές λέξεις αξίζει να αναλογίζονται : ‘’Αιδώς Αργείοι’’! (Ιλιάδα Ε΄ 787 και Ο΄ 502)».  Χρησιμοποίησε ο κ. Αριστείδης Πανωτής τα λόγια του Αίαντα προς τους Αργείους, με τα οποία τους είχε επιπλήξει, γιατί από φόβο ανέχτηκαν τους Τρώες να τους απειλούν να κάψουν τα καράβια τους. 
Σε αυτό το περιστατικό με τον Αίαντα, να θυμίσομε ότι αναφέρθηκε και ο ρήτορας Λυκούργος, στον ‘’Κατά Λεωκράτους λόγο’’ του  για τη λιποταξία του Λεωκράτη,   αλλά και ο κ. Αριστείδης Πανωτής τώρα, για όσους  με Ορθόδοξη σοβαρότητα εκφράζουν την άποψή τους για συγκεκριμένα θέματα της δημοσιευθείσας απόφασης της Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.  Δεν είναι λιποταξία η επιμονή στην ακρίβεια της Αληθινής Πίστης.
Θα προσθέσομε την κατάληξη του αποσπάσματος αυτού  με τον Αίαντα, που αναφέρει   «ως ειπών ότρυνε μένος και θυμόν εκάστου’’(Ιλιάδα Ο΄ 514)», επισημαίνοντας ότι το άλλο μένος επισύρουν τέτοιες απαξιωτικές εκφράσεις, οδηγώντας δυστυχώς σε ακρότητες.
Μελετώντας το κείμενο του καθηγητή κ. Αριστείδη Πανωτή κανείς, παρατηρεί ότι καμιά απαντητική αναφορά δεν γίνεται στην ουσία των διαφωνιών, που ως γνωστό πρωτεύοντα ρόλο έχουν οι επισημάνσεις Ιεραρχών, πανεπιστημιακών, της Αγιορείτικης Σύναξης κλπ.  Αντί απαξιωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών, είναι προτιμότερο να δώσει επί της ουσίας των θεμάτων που εγείρονται απαντήσεις. 

Αν επιθυμεί τον διάλογο ο κ. Αριστείδης Πανωτής, ας μη καταφεύγει σε τέτοιες απαξιωτικές ακρότητες και ας απαντήσει στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, στον Μητροπολίτη Πειραιώς, στον Μητροπολίτη Γλυφάδας,  στον Μητροπολίτη Κυθήρων, στον Μητροπολίτη Λεμεσού, καθώς και στους υπόλοιπους Ιεράρχες που έχουν κάνει σοβαρές θεολογικές επισημάνσεις στη δημοσιευθείσα απόφαση της Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ας απαντήσει στις επισημάνσεις της Αγιορείτικης Σύναξης. Ας απαντήσει στις θεολογικές επισημάνσεις του π. Θ. Ζήση, του π. Γ. Μεταλληνού, του καθηγητή κ. Δ. Τσελεγγίδη, αλλά και των άλλων θεολόγων κληρικών και λαϊκών.   Άλλο επιχειρηματολογία και άλλο απαξιωτική φλυαρία. 

Είναι πάντως αρωγός σε τέτοιες εντρυφήσεις και η ομολογιακή στάση του Αγίου Παϊσίου, που δυστυχώς για αρκετούς λογίζεται ως μηδέποτε υπάρξασα.  Προσευχή λοιπόν διάπυρος,  να καταλάβουμε και μεις,  αυτό που κατάλαβε ο σπουδαίος Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης, προσευχόμενος να του δείξει ο Κύριος τι είναι ο Οικουμενισμός που δεν γνώριζε, και ως απάντηση γι’ αυτό, ήταν αρκετή η δυσωδία που κατέκλυσε το κελί του. 

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)