Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ J. ALLEN, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ π. Ι. ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ CRUX (Β΄ Μέρος), Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 
ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ  J. ALLEN
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΤΟΥ π. Ι. ΧΡΥΣΑΥΓΗ 
ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ CRUX
(Β΄ Μέρος),
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

Τό πρῶτο μέρος, ἐδῶ: Α΄

Διαβάστε καί τό συναφές ἄρθρο μας, ἐδῶ:
Σύμβουλος Βαρθολομαίου: Οἱ ἀποφάσεις τῆς Πανορθόδοξης θά δεσμεύουν καί ὅσους δέν συμμετάσχουν! Καί σχόλια ἀπό τό Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ
  

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
__________________
Ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Χρυσαυγής στη συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό ιστότοπο Crux στις 6 Ιουνίου 2016, στον  συντάκτη John L. Allen, σε κάποιο σημείο της συνέντευξης  έκανε αναφορά στις  μακρόχρονες διώξεις των Ορθοδόξων από το Οθωμανικό καθεστώς και τη συμπεριφορά των Ορθοδόξων απέναντι στους μουσουλμάνους με την προσφυγική κρίση και ακολούθως αναφέρθηκε στη συνοδικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.  Φυσικά ως συνεπακόλουθη ερώτηση θα έπρεπε να ήταν σχετική με τη συνοδικότητα.  Αντ’ αυτής η ερώτηση (που φυσικά δεν εκπλήσσει για την παπική μονομέρειά της) ήταν η ακόλουθη : «Συμφωνείτε δηλαδή με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος συναντήθηκε με τον μέγα ιμάμη του Al-Azhar, και είπε : ‘’η συνάντηση είναι το καθ’ αυτό μήνυμα’’;»


«Αναμφίβολα συμφωνώ με αυτό στην προκειμένη τουλάχιστον περίπτωση, και αυτό είναι σίγουρα η πεποίθηση και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο εργάστηκε 100 χρόνια τώρα για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου», απάντησε ο π. Ιωάννης και ακολούθως χωρίς να παρεμβληθεί άλλη ερώτηση, συνέχισε να μιλά για τη συνοδικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο συντάκτης John L. Allen, ‘’παρουσίασε’’ τα λεχθέντα του π. Ιωάννη ως εξής :  «Απηχώντας τον Πάπα Φραγκίσκο όταν πρόσφατα συναντήθηκε με τον ΄΄μέγα’’ ιμάμη του Al-Azhar, ο π. Χρυσαυγής συμφώνησε ότι, όταν πρόκειται για την Πανορθόδοξη Σύνοδο, ‘’η συνάντηση είναι το καθ’ αυτό μήνυμα’’».  Σχολίασε τα λεχθέντα με απόλυτη παπική μονομέρεια ο  συντάκτης John Allen.  Διακρίνει κανείς έντονη την παπική μονομέρεια στον τρόπο που ‘’εισάγει’’ αναφορές στον Πάπα. Με τη χρήση του ρήματος απηχώ δεν προσέδωσε απλά έκφραση συμφωνίας, αλλά απόλυτη απήχηση του  Παπικού ‘’μηνύματος’’.

Παρενθετικά να αναφέρομε ότι η συνάντηση που αναφέρεται ο  συντάκτης John Allen, είναι αυτή που πραγματοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος με τον σεΐχη Άχμετ αλ Ταγιέμπ, τον ‘’μεγάλο’’ ιμάμη της ανώτατης ισλαμικής αρχής της Αιγύπτου του Αλ Αζχάρ, το οποίο θεωρείται το σημαντικότερο κέντρο του σουνιτικού ισλάμ.  Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις με το Βατικανό οξύνθηκαν μετά  τις κατ’ επανάληψη αναφορές του Πάπα Βενέδικτου για το Ισλάμ το 2011, αλλά και από την προηγούμενη αναφορά του το έτος 2066 όπου συνέδεε το Ισλάμ με τη βία.

Φυσικά το Ισλάμ συνδέεται με τη βία. Αν προστρέξει κανείς στις κορανιακές προτροπές βίας θα αντιληφθεί ότι όντως το Ισλάμ συνδέεται με τη βία.  Να υπενθυμίσουμε όμως ότι ο Πάπας  Βενέδικτος XVI, προσευχήθηκε στο μουσουλμανικό τέμενος συνοδευόμενος από τον ‘’μεγάλο μουφτή της Πόλης Μουσταφά Cagrisi, στραμμένος προς την Μέκκα κατά την  επίσκεψη του το έτος  2006 στην Κωνσταντινούπολη.  Και σαν τέλειωσε την ‘’προσευχή του αυτή ο Πάπας Βενέδικτος,   έσκυψε το κεφάλι προς την κατεύθυνση της κόγχης  και είπε στον μουφτή ‘’ Σας ευχαριστώ γι’αυτή τη στιγμή της προσευχής.  Για τούτο η Τουρκική εφημερίδα Milliyet, εκείνες τις μέρες είχε τίτλο για την Παπική  κατάντια :  «Ως μουσουλμάνος».

Το μέγιστο ατόπημα του Πάπα Βενέδικτου XVI πριν οκτώ χρόνια στο Μπλε Τζαμί, το επανέλαβε πανομοιότυπα και ο Πάπας Φραγκίσκος το έτος  2014.  Ο Πάπας, χωρίς παπούτσια, με το κεφάλι σκυμμένο και τα χεριά ενωμένα, δίπλα από το ‘’μεγάλο’’ μουφτή Rahmi Yaran, άνοιξε τις παλάμες και απάγγειλε μια προσευχή.  ενός λεπτού σιγή μπροστά από την κόχη που δείχνει τη Μέκκα.  Να προσθέσομε και τη βλάσφημη  ‘’εξομοίωση’’ της Αγίας Βίβλου με το βλάσφημο κοράνι στις 3 Ιουνίου 2015, από τον Πάπα Φραγκίσκο, μπροστά στο κοινό της Πλατείας του Αγίου Πέτρου, από τον εξώστη του Βατικανού.

Συνεπώς η αναφορά του  Πάπα Φραγκίσκου ‘’η συνάντηση είναι το καθ’ αυτό μήνυμα’’,  είχε ως αυτοσκοπό την ειρήνη του κόσμου τούτου και όχι την ειρήνη του Χριστού.  Αυτό είναι το μήνυμα;  Η συνάντηση ως αυτοσκοπός και δη ερήμην της αλήθειας; 

Ήταν αχρειάστη λοιπόν η συμφωνία στην διαπίστωση-ερώτηση του συντάκτη John L. Allen, για ένα τέτοιο γεγονός.  Το παπικό μήνυμα ότι δηλαδή ‘’η συνάντηση είναι το καθ’ αυτό μήνυμα’’, αφορούσε τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον ιμάμη του Al-Azhar.   Αυτό εφευρέθηκε ως ‘’απήχηση’’ για τη σύγκλιση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου;


* Η αναφορά στη συνέντευξη έχει γίνει με βάση τη μετάφραση από τον διαδικτυακό ιστότοπο  romfea.gr

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)