Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Ὅλες οἱ Ἐκκλησίες τῆς Μέσης Ανατολῆς νά ἑνώσουμε τίς δυνάμεις μας''! Ἄρχισαν ΕΠΙΣΗΜΑ οἱ "ἑνώσεις" μέ τίς "χριστιανικές" αἱρέσεις, μετά τήν ψευδοσύνοδο Κρήτης!!!

kiprou-ma-1

Ξεκίνησαν οι εργασίες της 11ης Γενικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής που συγκαλείται από τις 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2016, στην Ιορδανική πρωτεύουσα, υπό την διοργάνωση και φιλοξενία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Το παρόν σε αυτή την Συνέλευσην έδωσαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ.Ιωάννης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ.Χρυσόστομος, ο Κόπτης Πατριάρχης Twandros Β΄ καθώς και οι λοιποί προκαθήμενοι των υπολοίπων χριστιανικών Εκκλησιών (Καθολική, Αρμενική, Συροϊακωβιτική και Ευαγγελική ) από τον χώρο της Μέσης Ανατολής, ενώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ.Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.Βενέδικτος.
Την Εκκλησία Κυπρου εκπροσωπούν η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο π. Ιωάννης Νικολάου και ο κ. Μιχάλης Σπύρου.

Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το Συμβούλιο κατά την διάρκεια αυτού το τριημέρου είναι:
Οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι Eκκλησίες στην Μέση Ανατολή.
  • Η αποστολή των χριστιανών στην Μέση Ανατολή και ο ρόλος τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
  • Η συνεργασία με τις Δυτικές Εκκλησίες και την Διασπορά.
  • Οι σχέσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου:


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΚΥΡΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Εν Κυρίω, αγαπητοί μου Αδελφοί και Σύνεδροι,
Με αισθήματα πολλής χαράς και συγκίνησης απευθυνόμαστε σήμερα στην 11η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, η οποία συνέρχεται σε μία πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο για την περιοχή μας.
Μέσα στην κρισιμότητα των καιρών που διερχόμαστε, κατά τους οποίους γινόμαστε μάρτυρες πράξεων βίας, θρησκευτικού φανατισμού, μισαλλοδοξίας και θρησκευτικών διακρίσεων στην ευρύτερη περιοχή, η εδώ παρουσία όλων μας τονίζει και επιμαρτυρεί τη μεγάλη σημασία και σπουδαιότητα, που έχει η Γενική αυτή Συνέλευση.
Έχουμε την ισχυρή άποψη ότι επέστη η ώρα, ώστε όλοι μαζί – όλες οι Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής με προμετωπίδα το Συμβούλιο – να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε συνειδητά προς επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων, που υπάρχουν στην περιοχή μας, κυρίως δε προς επικράτηση της ειρήνης, του ύψιστου αυτού αγαθού που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο.
Ως εκ τούτου, ως Θρησκευτικοί Ηγέτες, πρέπει να αφουγκραστούμε τα μηνύματα των λαών μας για Ελευθερία, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη και να εργαστούμε συνειδητά και μεθοδικά προς αυτήν την κατεύθυνση.
Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι και εγώ, ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα εδώ και 42 χρόνια.
Τα Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Νήσο μας, κατέκτησαν δια πυρός και σιδήρου το Βόρειο μέρος της Πατρίδος μου και τους Χριστιανούς κατοίκους αυτής εξεδίωξαν εκ των πατρογονικών αυτών εστιών.
520 Χριστιανικές Εκκλησίες παραμένουν αλειτούργητες. Πλείστες δε εξ αυτών εσυλήθησαν κατά τρόπο βάρβαρο. Οι δε πολύτιμοι θησαυροί αυτών επωλήθησαν στο εξωτερικό.
Έκτοτε αγωνιζόμαστε για την πολυπόθητη επιστροφή και για την επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης στο δύσμοιρο Νησί μας. Στον αγώνα αυτό επικαλούμαστε τη βοήθεια και την αρωγή όλων σας.
Το χρέος αυτό βέβαια εκτείνεται και για όλους τους Λαούς της Μέσης Ανατολής. Ο Λόγος του Χριστού για δικαιοσύνη, ειρήνη και αγάπη προς τον πλησίον ισχύει για όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής και όλου του κόσμου. (Σχόλιο Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ: Ὁ Κύριος πουθενᾶ καί ποτέ δέν διαπραγματεύεται τήν Ἀλήθεια τῆς Πίστεως, ἀντιθέτως δίνει τήν ἑξῆς ἐντολή, ὅσον ἀφορᾶ τόν ὑπόλοιπο κόσμο:
"καὶ προσελθὼν ὁ Ἰησοῦς ἐλάλησεν αὐτοῖς λέγων· ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς. πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμήν." (Ματθ. 28, 18-20).).
Μαζί με τους άλλους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, τον Σεπτέμβριο του 2012, συναντηθήκαμε με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.
Εκεί με μια φωνή ζητήσαμε την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών τους ελευθεριών.
Αυτό δεν θα διστάσουμε να το επαναλάβουμε όσες φορές και αν χρειαστεί μέχρι που ο υψηλός και χρεωστικός αυτός στόχος να γίνει πραγματικότητα.
Με αυτές τις γενικές σκέψεις και αυτούς τους οραματισμούς χαιρετίζουμε τις εργασίες της Συνέλευσης και ευχόμαστε εκ μέσης καρδίας ευόδωση των προσπαθειών μας, ώστε σύντομα το πνεύμα της χριστιανικής αγάπης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης να εδραιωθεί στις χώρες και στους λαούς μας.
Eκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κύριο κύριο Θεόφιλο, για τη φιλοξενία της Γενικής Συνέλευσης, και σε όλους όσοι συντέλεσαν στην προετοιμασία της∙ χάριτας οφείλουμε και στον Γενικό Γραμματέα καθώς και στην Εκτελεστική Επιτροπή για την προσφορά τους κατά την περασμένη τετραετία.
Επίσης, από κέντρου καρδίας ευχόμαστε καρποφόρες εργασίες στη Εκτελεστική Επιτροπή, τους Προέδρους καθώς και στον Γενικό Γραμματέα, που θα εκλεγούν από τη Γενική αυτή Συνέλευση.

Μετ’ ευχών εγκαρδίων
Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Πηγή: 
http://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/10241-kuprou-oles-oi-ekklisies-tis-mesis-anatolis-na-enosoume-tis-dunameis-mas

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)