Ο Αθηνών Ιερώνυμος καταγγέλει τον Μόρφου Νεόφυτο για

 “ποιμαντική εισπήδηση” 

στην Εκκλησία Ελλάδος!

 


Διαμαρτυρία της Εκκλησίας  Ελλάδος με επιστολή του κ. Ιερώνυμου προς τον Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Ο Αθηνών  στην Λευκωσία για τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα. 

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ ήταν πρόσφατα στην Αμερική για ιατρικές εξετάσεις , έφθασε στο γραφείο του επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας  Ελλάδος. Θέμα της επιστολής, για την ύπαρξη της οποίας ήταν ενήμερος ο ageliaforos.com ,   οι ομιλίες και δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για τα ζητήματα των προφητολογιών και της πανδημίας του κορονοϊού, οι οποίες αναρτώνται από την Μητρόπολη στην ιστοσελίδα της και τυγχάνουν εκμετάλλευσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Αρχιεπίσκοπος προβληματιζόταν ιδιαίτερα κατά πόσο θα έθετε την επιστολή ενώπιον της σημερινής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου. Τις προηγούμενες μέρες κάποιος Ιεράρχης φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο ότι τα όσα υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Μόρφου και με τον τρόπο που τοποθετείται δημοσίως ” δεν συνιστούν έκφραση προσωπικής άποψης, αλλά εγγίζουν τα όρια της αίρεσης”.

Τελικώς, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ , παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του, αποφάσισε και ενημέρωσε σήμερα την Σύνοδο για την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Ωστόσο, έγινε προσπάθεια το θέμα να μείνει εντός της Συνόδου.