Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙΟΜΕΝΗΣ ΒΑΤΟΥ.

TRANSLATOR


" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)
Σχόλια υβριστικά, κακεντρεχή, αγενή, ασεβή, προσβλητικά, αναπόδεικτα, χωρίς χριστιανικό ήθος ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ!

Σελίδες

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ .........Σε αργία ιερείς - αρνητές του κορωνοϊού της Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως!

 


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ .........

Σε αργία ιερείς - αρνητές του κορωνοϊού της Μητρόπολης 

Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως!

 

Στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Χαρδαλιάς- Αρκουμανέας  (Φωτ.)

 Ὑπῆρχαν καί ὑπάρχουν ἐθνικοί καί Ρωμαῖοι,
ἀλλά ὑπῆρχαν καί ὑπάρχουν Γραμματεῖς καί Φαρισαῖοι
καί Ἰοῦδας!
...

Δήλωναν στο ποίμνιο ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ήταν ενάντια στον εμβολιασμό, ενώ κάποιοι απαγόρευαν την είσοδο σε όσους πιστούς φορούσαν μάσκα


Δραστικά μέτρα σε βάρος ιερέων – αρνητών του κορωνοϊού και των εμβολίων, οι οποίοι επιμένουν να τραβούν τον δικό τους δρόμο, αγνοώντας τις σχετικές οδηγίες και συστάσεις της επίσημης Εκκλησίας, λαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Voria.gr, η εν λόγω Ιερά Μητρόπολη έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις σε βάρος τουλάχιστον δύο ιερέων ενώ το προσεχές διάστημα, ανάλογα πειθαρχικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν και σε βάρος άλλων, εφόσον εξακολουθήσουν να τηρούν την ίδια στάση.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση των συγκεκριμένων ιερέων. Όπως αναφέρει στη Voria.gr αρμόδια πηγή, όλα ξεκίνησαν μετά το Πάσχα όταν διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι ιερείς είχαν αγνοήσει τις οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της Ανάστασης και έκαναν του κεφαλιού τους. Παράλληλα, ορισμένοι εξ αυτών συνέχισαν με προκλητικό τρόπο να δηλώνουν προς το ποίμνιό τους ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός και ότι όλα είναι κατασκεύασμα κάποιων επιτήδειων. Ορισμένοι μάλιστα, απαγόρευαν την είσοδο στους ιερούς ναούς σε όσους εκ των πιστών φορούσαν προστατευτικές μάσκες. Την ίδια αντικοινωνική συμπεριφορά εμφάνιζαν και απέναντι στην εκστρατεία εμβολιασμού, προτρέποντας το ποίμνιό τους να μην εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ραντάρ της Μητρόπολης μπήκαν συνολικά δέκα ιερείς οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία. Όπως εξηγεί αρμόδια πηγή "κάποιοι εξ αυτών επέδειξαν μεταμέλεια, κατάλαβαν το σφάλμα τους και ζήτησαν συγγνώμη, ορισμένοι, όμως, παρέμειναν αμετανόητοι". Ένας εξ αυτών, μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε ως έγγραφη απολογία ένα χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο έγραφε "Χριστός Ανέστη"!

Αξιολογώντας τη στάση και τη συμπεριφορά αυτών των ιερέων ο μητροπολίτης Βαρνάβας προχώρησε στην επιβολή κάποιων κυρώσεων, προς το παρόν σε βάρος δύο συγκεκριμένων ιερέων, οι οποίοι εμφανίζουν την πλέον προκλητική συμπεριφορά. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων και σε βάρος ορισμένων ακόμη, με τις σχετικές αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα στο προσεχώς διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ποινές προσωρινής αργίας επιβλήθηκαν σε βάρος των ιερέων στις ενορίες Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στη Νέα Ευκαρπία και Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στα Πεύκα. Οι συγκεκριμένοι ιερείς, πέραν του ότι έκαναν του κεφαλιού τους, τελώντας τη λειτουργία της Αναστάσεως στις 12 το βράδυ, παρά τις αντίθετες οδηγίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την αρχή της πανδημίας, αλλά και έως τώρα, αμφισβητούσαν συστηματικά την ύπαρξη του κορωνοϊού, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, ως και να απαγορεύσουν ή να βγάλουν εκτός της εκκλησίας πιστούς οι οποίοι φορούσαν προστατευτική μάσκα.

Μεταξύ των κυρώσεων που μπορεί να επιβληθούν και σε άλλους ιερείς είναι η αφαίρεση κάποιων αρμοδιοτήτων ή και η μετάθεσή τους σε άλλα πόστα. "Υπήρξαν ιερείς οι οποίοι επέδειξαν ταπεινότητα και μεταμέλεια, αναγνωρίζοντας ότι έσφαλαν. Γι' αυτούς δεν πρόκειται να υπάρξει καμία κύρωση, εκτός εάν επαναλάβουν τα ίδια σφάλματα", αναφέρει στη Voria.gr αρμόδια πηγή.

Ο μητροπολίτης Βαρνάβας, από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η πανδημία, ήταν από τους ιεράρχες οι οποίοι προέτρεπαν το ποίμνιό τους να υπακούουν στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και να τηρούν τα μέτρα τα οποία αποφάσιζε η πολιτεία. Η στάση του αυτή έγινε περισσότερο επίμονη και πιεστική προς τον κλήρο, μετά την απώλειες ιερέων, ιεροψαλτών και μελών εκκλησιαστικών συμβουλίων, αλλά και δεκάδων πιστών εξ αιτίας του κορωνοϊού που θρήνησε η Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως.

Όπως εξήγησε στη Voria.gr o κ. Βαρνάβας η Μητρόπολη έχει θρηνήσει τέσσερις κληρικούς, όλοι νέοι σε ηλικία, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. "Μάλιστα με πετυχαίνετε μόλις τελείωσε η λειτουργία χειροτονίας του νέου ιερέα, στην ενορία του Αγίου Ιωάννη Μετεώρων, στη θέση του πατήρ Δημητρίου ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εκοιμήθη, στο πρώτο ακόμη κύμα της πανδημίας". Ο μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι πράγματι υπήρξαν ζητήματα με ορισμένους ιερείς "αλλά τα λύσαμε κατά τρόπο πνευματικό, όπως αρμόζει στην Εκκλησία".
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης απομάκρυνε από τη θέση του στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, επί της οδού Εγνατίας, τον πατέρα Αντώνιο ο οποίος λειτουργούσε εκεί τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του ήταν τα κηρύγματά του περί του κορωνοϊού, ενώ και το Πάσχα ο εν λόγω ιερέας είχε τελέσει την αναστάσιμη λειτουργία στις 12 τα μεσάνυχτα, αντί στις 9, όπως όριζε η σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.


Πηγή: https://www.voria.gr/article/se-argia-ieris--arnites-tou-koronoiou-tis-mitropolis-neapoleos-stavroupoleos 

 

Συναφῆ ἄρθρα:
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)