Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙΟΜΕΝΗΣ ΒΑΤΟΥ.

TRANSLATOR


" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)
Σχόλια υβριστικά, κακεντρεχή, αγενή, ασεβή, προσβλητικά, αναπόδεικτα, χωρίς χριστιανικό ήθος ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ!

Σελίδες

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Γραφένιο κατασκευασμένο με λέιζερ για φορητές συσκευές υγείας!

Γραφένιο κατασκευασμένο με λέιζερ 

για φορητές συσκευές υγείας!

 

 

by Gabrielle Stewart, Pennsylvania State University

 

Το γραφένιο - ένα ενιαίο στρώμα ατόμων άνθρακα σε διάταξη εξαγώνου, με ανώτερη ευκαμψία και υψηλή αγωγιμότητα - μπορεί να προάγει τα εύκαμπτα ηλεκτρονικά σύμφωνα με μια διεθνή ερευνητική ομάδα υπό την ηγεσία του Penn State.

Ο Huanyu "Larry" Cheng, Career Development Professor στο Dorothy Quiggle στο Τμήμα Μηχανολογίας και Μηχανικής (ESM) του Penn State, είναι επικεφαλής της συνεργασίας, η οποία δημοσίευσε πρόσφατα δύο μελέτες που μπορούν να συνεισφέρουν στην έρευνα και την ανάπτυξη μελλοντικών συσκευών για ανίχνευση κίνησης, αφής και για την παρακολούθηση της υγείας.


Διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η επεξεργασία με λέιζερ επηρεάζει τη μορφή και τη λειτουργία του γραφενίου

Διάφορες ουσίες μπορούν να μετατραπούν σε άνθρακα έρτσι ώστε να δημιουργηθεί γραφένιο, μέσω ακτινοβολίας λέιζερ. Το παραγόμενο προϊόν που ονομάζεται γραφένιο επαγόμενο με λέιζερ (LIG) μπορεί να έχει συγκεκριμένες ιδιότητες που καθορίζονται από το αρχικό υλικό. Η ομάδα δοκίμασε αυτή τη διαδικασία και δημοσίευσε τα αποτελέσματά της στο "SCIENCE CHINA Technological Sciences".

Δείγματα από πολυαμίδιο, ένα είδος πλαστικού, ακτινοβολήθηκαν μέσω σάρωσης με λέιζερ. Οι ερευνητές διαφοροποίησαν την ισχύ, την ταχύτητα σάρωσης, τον αριθμό των περασμάτων και την πυκνότητα των γραμμών σάρωσης.

«Θέλαμε να εξετάσουμε πώς οι διαφορετικές παράμετροι της διαδικασίας επεξεργασίας με λέιζερ δημιουργούν διαφορετικές νανοδομές», δήλωσε ο Cheng. «Η μεταβολή της ισχύος μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε γραφένιο από λέιζερ (LIG) σε δομή ινών ή σε δομή αφρού».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα χαμηλότερα επίπεδα ισχύος, από 7,2 watt έως περίπου 9 watt, οδήγησαν στο σχηματισμό ενός πορώδους αφρού με πολλά υπερλεπτά στρώματα. Αυτός ο αφρός γραφενίου από λέιζερ (LIG) παρουσίασε ηλεκτρική αγωγιμότητα και ικανοποιητική αντοχή στην θερμική αλλοίωση - και οι δύο αυτές ιδιότητες είναι χρήσιμες για τα εξαρτήματα των ηλεκτρονικών συσκευών.

Η αύξηση της ισχύος από περίπου 9 watts σε 12,6 watts άλλαξε το μοτίβο σχηματισμού γραφενίου (LIG) από αφρό σε δέσμες μικρών ινών. Αυτές οι δέσμες μεγάλωναν σε διάμετρο όσο αυξανόταν η ισχύς του λέιζερ, ενώ η υψηλότερη ισχύς προωθούσε την ανάπτυξη ενός δικτύου ινών που έμοιαζε με ιστό. Η ινώδης δομή παρουσίασε καλύτερη ηλεκτρική αγωγιμότητα από τον αφρό. Σύμφωνα με τον Cheng, αυτή η αυξημένη απόδοση σε συνδυασμό με τη μορφή της ίνας θα μπορούσε να διευρύνει τις δυνατότητες των συσκευών ανίχνευσης.

«Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι ένα αγώγιμο πλαίσιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή άλλων εξαρτημάτων», δήλωσε ο Cheng. «Εφόσον η ίνα είναι αγώγιμη, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως ικρίωμα και να κάνουμε πολλές μεταγενέστερες τροποποιήσεις στην επιφάνεια για να ενεργοποιήσουμε έναν αριθμό αισθητήρων, όπως έναν αισθητήρα γλυκόζης στο δέρμα ή έναν ανιχνευτή μόλυνσης για πληγές».

Η μεταβολή της ταχύτητας σάρωσης με λέιζερ, της πυκνότητας και των περασμάτων για το γραφένιο (LIG) που σχηματίστηκε σε διαφορετικά επίπεδα ισχύος επηρέασε επίσης την αγωγιμότητα και την επακόλουθη απόδοση. Η μεγαλύτερη έκθεση στο λέιζερ είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερη αγωγιμότητα, αλλά τελικά μειώθηκε λόγω της υπερβολικής απανθράκωσης από την καύση.


Επίδειξη αισθητήρα γραφενίου (LIG) χαμηλού κόστους

Χρησιμοποιώντας την προηγούμενη μελέτη ως βάση, ο Cheng και η ομάδα του ξεκίνησαν να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να δοκιμάζουν έναν εύκαμπτο αισθητήρα πίεσης γραφενίου (LIG). Ανέφεραν τα αποτελέσματά τους στο "SCIENCE CHINA Technological Sciences".

«Οι αισθητήρες πίεσης είναι πολύ σημαντικοί», δήλωσε ο Cheng. «Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε όχι μόνο στα νοικοκυριά και στα κατασεκυαστικά, αλλά και στην επιφάνεια του δέρματος για να μετρήσουμε πολλά σήματα από το ανθρώπινο σώμα, όπως ο σφυγμός. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη διεπαφή ανθρώπου-μηχανής για την ενίσχυση της απόδοσης των προσθετικών άκρων ή την παρακολούθηση των σημείων πρόσδεσής τους».

Η ομάδα δοκίμασε δύο σχέδια. 

Για το πρώτο, τοποθέτησαν ένα λεπτό στρώμα αφρού γραφενίου (LIG) ανάμεσα σε δύο στρώματα πολυαμιδίου που περιείχαν ηλεκτρόδια χαλκού. Όταν ασκήθηκε πίεση, το γραφένιο (LIG) παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια. Τα κενά στον αφρό μείωσαν τον αριθμό των διαδρόμων για να ταξιδέψει ο ηλεκτρισμός, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό της πηγής πίεσης, και φάνηκε να βελτιώνουν την ευαισθησία σε λεπτά αγγίγματα.

Αυτό το πρώτο σχέδιο, όταν συνδεόταν στο πίσω μέρος του χεριού ή στο δάχτυλο, ανίχνευε τις κινήσεις κάμψης και τεντώματος του χεριού - καθώς και τα χαρακτηριστικά κρουστικά, παλινδρομικά και διαστολικά κύματα του καρδιακού παλμού. Σύμφωνα με τον Cheng, αυτή η μέτρηση του σφυγμού θα μπορούσε να συνδυαστεί με μια μέτρηση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος για να προκύψουν μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης χωρίς περιχειρίδα.

Στο δεύτερο σχέδιο, οι ερευνητές ενσωμάτωσαν νανοσωματίδια στον αφρό γραφενίου (LIG). Αυτές οι μικροσκοπικές σφαίρες δισουλφιδίου του μολυβδαινίου, ενός ημιαγωγού που μπορεί να λειτουργήσει ως αγωγός και μονωτής, αύξησαν την ευαισθησία και την αντίσταση του αφρού στις φυσικές δυνάμεις. Αυτός ο σχεδιασμός ήταν επίσης ανθεκτικός στην επαναλαμβανόμενη χρήση, παρουσιάζοντας σχεδόν πανομοιότυπες επιδόσεις πριν και μετά από σχεδόν 10.000 χρήσεις.

Σύμφωνα με τον Cheng, και τα δύο σχέδια ήταν οικονομικώς αποδοτικά και επέτρεπαν την απλή απόκτηση δεδομένων.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να συνεχίσουν να εξετάζουν τα σχέδια ως αυτόνομες συσκευές για την παρακολούθηση της υγείας ή σε συνδυασμό με άλλο υπάρχοντα εξοπλισμό.


 
 
Πηγή:
https://oaskhths.blogspot.com/2021/09/blog-post_16.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)