Σελίδες

TRANSLATOR

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Μήπως όμως ΞΕΧΑΣΑ ποιός είναι ο Πρόεδρος του Βατικανού;

 Μήπως όμως ΞΕΧΑΣΑ 

ποιός είναι ο Πρόεδρος του Βατικανού;

 

 papas fragkiskos

 

 

   Όποιος νομίζει ότι η ανακοίνωση της «ιεράς συνόδου των καθολικών» (Η Ιερά Σύνοδος (ΙΣΚΕ) «καλωσορίζει» μέ ἀνακοίνωση τον Πάπα Φραγκίσκο!...) θα έχει μεγάλη διαφορά από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου την Εκκλησιάς της Ελλάδος, πλανάται οικτρά. Είδη τα προσκείμενα ιστολόγια προαναγγέλλουν αυτό που θα γευτούμε ΟΛΟΙ σε λίγο. 

ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

                                                      

Ας πάρουμε μια γεύση:

   Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφτεί την Ελλάδα και την Κύπρο από τις 2 μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου, όπως έκανε γνωστό το Βατικανό το πρωί της   Παρασκευής.

Ειδικότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος θα ταξιδέψει στην Κύπρο από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου, επισκεπτόμενος την πόλη της Λευκωσίας, και στην Ελλάδα από 4 έως 6 Δεκεμβρίου, με επίσκεψη στην Αθήνα και τη Λέσβο.

Η επίσκεψή του γίνεται κατόπιν πρόσκλησης των πολιτικών και τοπικών εκκλησιαστικών αρχών, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα του ταξιδιού θα γίνει γνωστό εν ευθέτω χρόνο, σύμφωνα με δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι.

Υπενθυμίζεται πως ο 84χρονος είχε εκφράσει την έντονη επιθυμία του να επισκεφτεί ξανά τη Λέσβο μετά την τελευταία του επίσκεψη το 2015.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και, μεταξύ άλλων, με τους καθολικούς που ζουν στην Ελλάδα.

Πηγή: 
https://www.romfea.gr/diafora/46518-2-6

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ φωνάζαμε για την Κύπρο , ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ φωνάζουμε για τη Μακεδονία ………

Μήπως όμως ΞΕΧΑΣΑ ποιος είναι ο Πρόεδρος του Βατικανού;

Οι τελευταίες επίσημες «ευλογίες του»……

Βατικανό: ''Δεν είστε υποχρεωμένοι να καταγγέλλετε παιδεραστία''

Η Καθολική Εκκλησία λέει στους νέους επισκόπους ότι δεν είναι «απαραιτήτως» καθήκον τους να καταγγέλλουν στην αστυνομία περιστατικά παιδεραστίας από ιερείς και ότι μόνο τα θύματα ή οι οικογένειές τους πρέπει να λαμβάνουν την απόφαση να απευθύνονται στην αστυνομία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος έχει υποσχεθεί να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών παιδεραστίας.

Στο έγγραφο του Βατικανού σημειώνεται πώς θα πρέπει τα μέλη του ανώτερου κλήρου να αντιμετωπίσουν τις καταγγελίες για παιδεραστία.

Σε αυτό αναφέρεται ότι αν και πρέπει να γνωρίζουν τους νόμους του κράτους, το μόνο καθήκον των επισκόπων είναι να διαχειριστούν τις κατηγορίες αυτές εντός της Καθολικής Εκκλησίας.

«Σύμφωνα με το καθεστώς των νόμων κάθε χώρας όπου οι καταγγελίες είναι υποχρεωτικές, δεν είναι απαραίτητα καθήκον του επισκόπου να καταγγέλλει υπόπτους στις Αρχές, την αστυνομία ή τους εισαγγελείς, μόλις αντιλαμβάνεται τα εγκλήματα ή τις αμαρτωλές πράξεις» αναφέρει το έγγραφο.

 
Πηγή:
https://www.romfea.gr/diafora/6425-batikano-den-eiste-upoxreomenoi-na-kataggellete-paiderastia

 

Γαλλία: Από 2.900 έως 3.200 οι παιδεραστές στους κόλπους της καθολικής Εκκλησίας

Παραδίδεται την Τρίτη από την Ανεξάρτητη Επιτροπή για τις Σεξουαλικές Κακοποιήσεις στην Εκκλησία μια έκθεση 2.500 σελίδων για την παιδεραστία στην καθολική Εκκλησία της Γαλλίας

Υπήρξαν «από 2.900 έως 3.200 παιδεραστές», ιερείς ή άνθρωποι που ανήκαν στην καθολική Εκκλησία της Γαλλίας από το 1950, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζαν-Μαρκ Σοβέ, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής που ερευνά την παιδεραστία στην Εκκλησία.

«Πρόκειται για μια ελάχιστη εκτίμηση» στη βάση της καταγραφής και της καταμέτρησης από αρχεία (Εκκλησία, δικαιοσύνη, αστυνομία δίωξης του εγκλήματος και Τύπος) και των μαρτυριών που ελήφθησαν από την αρχή αυτή, πρόσθεσε. Είναι ένας αριθμός που αναφέρεται σε έναν γενικό πληθυσμό συνολικά 115.000 ιερέων ή ανθρώπων που ανήκαν στην καθολική Εκκλησία της Γαλλίας αυτήν την περίοδο των 70 ετών.

Έπειτα από δυόμιση χρόνια εργασιών, η Ανεξάρτητη Επιτροπή για τις Σεξουαλικές Κακοποιήσεις στην Εκκλησία (Ciase) παραδίδει την Τρίτη τα συμπεράσματά της σε μια έκθεση, η οποία, των παραρτημάτων περιλαμβανομένων, θα ανέρχεται συνολικά σε «2.500 σελίδες», διευκρίνισε.

Η έκθεση θα δίνει μια ποσοτική κατάσταση του φαινομένου, και ιδίως του αριθμού των θυμάτων. Θα αντιπαραβάλλει τη σεξουαλική βία στην Εκκλησία με εκείνην που έχει ταυτοποιηθεί σε άλλους θεσμούς (αθλητικούς συλλόγους, σχολεία...) και σε οικογενειακό κύκλο.

Η επιτροπή θα αξιολογεί επίσης τους «μηχανισμούς, κυρίως τους θεσμικούς και πολιτισμικούς» που ευνόησαν την παιδεραστία και θα παραθέτει 45 προτάσεις.

 

Πηγή:

https://www.protothema.gr/world/article/1167303/gallia-apo-2900-eos-3200-oi-paiderastes-stous-kolpous-tis-katholikis-ekklisias/

 

Ιστορική στροφή: «Ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Ήδη από την εποχή που ήταν αρχιεπίσκοπος στο Μπουένος Αϊρες, είχε ταχθεί υπέρ της πολιτικής ένωσης των ομόφυλων ζευγαριών ως εναλλακτική στον γάμο – είναι όμως η πρώτη φορά που αναφέρεται στο ζήτημα ως προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, βάζοντας έτσι στα σπίτια δισεκατομμυρίων πιστών το θέμα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Για πρώτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη μιας οικογένειας. Η αναφορά έγινε σε συνέντευξη του Φραγκίσκου σε ντοκιμαντέρ με θέμα τον ίδιο, το οποίο έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη στη Ρώμη, όπως ανέφερε το Associated Press, Το σχετικό απόσπασμα βρίσκεται περίπου στα μισά της ταινίας «Francesco», στην οποία ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μιλά για ζητήματα που τον απασχολούν στον δημόσιο λόγο του, όπως το περιβάλλον, η φτώχεια, η μετανάστευση και οι διακρίσεις. «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να είναι σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού. Κανένας δεν πρέπει να πετιέται έξω ή να τον κάνουν να αισθάνεται άσχημα. Αυτό πρέπει να  έχουμε είναι ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης, με τον τρόπο αυτό καλύπτονται νομικά». Ως σήμερα, σημειώνει η Washington Post, ο Φραγκίσκος εξέφραζε γενικά την υποστήριξή του στους ΛΟΑΤΚΙ και το ότι είναι ευπρόσδεκτοί, αλλά όχι στο πλαίσιο μιας πολιτικής. Και επιπλέον, πολλοί καθολικοί ιερωμένοι εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους ακόμη και για τα σύμφωνα συμβίωσης, ακολουθώντας το Βατικανό που από το 2003 ζητούσε από τους ιερωμένους να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σύμφωνα. Ηδη από την εποχή που ήταν αρχιεπίσκοπος στο Μπουένος Αϊρες, ως το 2013, ο Φραγκίσκος είχε ταχθεί υπέρ των συμφώνων ως εναλλακτική στον γάμο των ομοφύλων. Είναι όμως η πρώτη φορά που αναφέρεται στο ζήτημα ως Πάπας. O σκηνοθέτης Εβγκένι Αφινέφσκι με τον πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων (© Vatican Media / Photographic Service LOsservatore Romano) Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Εβγένι Αφινέφσκι, είναι μια εις βάθος ματιά στο Βατικανό. Ο δημιουργός του, όπως γράφει το AP, είχε πρωτοφανή πρόσβαση στον Πάπα, σε καρδινάλιους και στα αρχεία της τηλεόρασης του Βατικανού, αν και χρειάστηκε να «δωροδοκήσει» τον Πάπα με τσάι από την Αργεντινή και μπισκότα Alfajores. Και σε άλλες περιστάσεις στο παρελθόν, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε αναφερθεί στους ομοφυλόφιλους με πιο ευμενείς όρους, απομακρυνόμενος από τη θέση της «ηθικής διαταραχής». «Οταν ένας άνθρωπος στέκεται ενώπιον του Ιησού, ο Ιησούς σίγουρα δεν θα του πει: “Φύγε, επειδή είσαι ομοφυλόφιλος”» Λίγο μετά την εκλογή του, το 2013, είχε πει: «Αν ένας άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος και αναζητά τον Θεό και έχει καλή θέληση, ποιος είμαι εγώ για να τον κρίνω;». Τρία χρόνια αργότερα, παρατηρούσε πως «όταν ένας άνθρωπος στέκεται ενώπιον του Ιησού, ο Ιησούς σίγουρα δεν θα του πει: “Φύγε, επειδή είσαι ομοφυλόφιλος”». Το 2018, σε συνομιλία που είχε με Χιλιανό, είχε πει για την ομοφυλοφιλία του άνδρα: «Ο Θεός σε έκανε έτσι και σε αγαπάει έτσι και δεν έχει σημασία για μένα. Ο Πάπας σε αγαπάει όπως είσαι, πρέπει να είσαι χαρούμενος για αυτό που είσαι». Πιο πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο, είπε σε ομάδα γονιών ΛΟΑΤΚΙ παιδιών ότι «ο Θεός αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι» και ότι «η Εκκλησία αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι επειδή είναι παιδιά του Θεού».

 

Πηγή:
https://www.protagon.gr/epikairotita/istoriki-strofi-nai-sto-symfwno-symviwsis-twn-omofylofilwn-leei-o-papas-fragkiskos-44342148221

 

Ἐστάλη ἀπό τόν ἀδελφό ἐν Χριστῷ Γ.Π. στό Ἱστολόγιο ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ
 


Συναφῆ ἄρθρα:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ὁ Πάπας Φραγκίσκος ἀποκαλεῖ τόν Χριστό "υἱό τοῦ Ἑωσφόρου", οἱ παπικοί ἐξυμνοῦν τόν Ἑωσφόρο καί οἱ Ἐκκλησιαστικοί μας Ἡγέτες ἔφεραν τόν Πάπα στήν Ἑλλάδα καί συμπροσευχήθηκαν!!! (βίντεο & video in English with Pope Francis saying "Jesus is a man" and Catholic Mass chanting: "Flaming Lucifer, Christ is your son!") 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)