Σελίδες

TRANSLATOR

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Κασσελάκης: "Οἱ χριστιανικές ἀξίες συμβαδίζουν μέ τήν πολιτική μου ἄποψη"! Πατριάρχης Βαρθολομαῖος: "Μάλιστα!"! Ἡ μεγάλη συνάντηση Βίντεο-Φωτό

 Κασσελάκης: 

"Οἱ χριστιανικές ἀξίες συμβαδίζουν 

μέ τήν πολιτική μου ἄποψη."!

Πατριάρχης Βαρθολομαῖος: 

"Μάλιστα!...

Χαίρομαι πού τό ἀκούω..."!

Βίντεο-Φωτό

 

Στέφανος Κασσελάκης / Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο -  Τι συζήτησαν | Αυγή

Τώρα, πῶς συμβαδίζουν οἱ χριστιανικές ἀξίες
μέ τήν πολιτική τοῦ κ. Κασσελάκη
δέν τό καλάβαμε.
Ξαφνικά οἱ χριστιανικές ἀξίες
εὐλογοῦν τήν ὁμοφυλοφιλία 
καί τίς ἐλεύθερες σχέσεις (πορνεία);
 Μᾶλλον ὁ Πατριάρχης κ. Βαρθολομαῖος
συμφωνεῖ μέ τήν πολιτική τοῦ κ. Κασσελάκη,
πού βασίζεται στήν γνωστή "ἀγάπη" 
χωρίς τόν Θεό καί τίς ἐντολές Του προφανῶς
καί χωρίς κώλυμα τίς χριστιανικές ἀξίες,
προφανέστατα!
Σκέφτομαι ἄν Πατριάρχης ἦταν 
ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς
ἤ ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος
θά συνέχιζε ὁ κ. Κασσελάκης νά κάθεται
στόν καναπέ δίπλα τους
καί θά τοῦ ἔλεγαν "Μάλιστα!";
... 

 

Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη με Οικουμενικό Πατριάρχη


Τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο είχε την ευκαιρία να συναντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Στέφανος Κασσελάκης επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη απαντητική επιστολή στην συγχαρητήρια επιστολή του και τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία.

Παράλληλα, συνομίλησαν για τη σημασία που έχουν οι πρωτοβουλίες για ειρήνη και σεβασμό του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, για τις διαχρονικές προσπάθειες του κ.κ. Βαρθολομαίου για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και για το ισχυρό μήνυμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής που έδωσε τον Απρίλιο 2016 από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Επίσης, συνομίλησαν για τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gJgQVD10H7E&t=64s


Φωτογραφικό ὑλικό ἐδῶ:

Συναφές ἄρθρο:

8 σχόλια:

  1. ♰ Τολμᾷ τις ὑμῶν, πρᾶγμα ἔχων πρὸς τὸν ἕτερον, κρίνεσθαι ἐπὶ τῶν ἀδίκων καὶ οὐχὶ ἐπὶ τῶν ἁγίων;

    Τολμά κάποιος από εσάς, όταν έχει θέμα αντιδικίας ενάντια στον άλλο, να κρίνεται μπροστά στους αδίκους και όχι μπροστά στους αγίους; Ή δεν ξέρετε ότι οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο; Και αν από εσάς κρίνεται ο κόσμος, ανάξιοι είστε για κριτήρια δίκης ελάχιστα; Δεν ξέρετε ότι αγγέλους θα κρίνουμε, και δεν μπορούμε κάποιες βιοτικές διαφορές; Αν, λοιπόν, έχετε δίκες για βιοτικές διαφορές, τους εξουθενωμένους μέσα στην εκκλησία, αυτούς καθίζετε κριτές; Για ντροπή σας το λέω. Έτσι, δεν υπάρχει μεταξύ σας κανείς σοφός που θα δυνηθεί να διακρίνει ανάμεσα στους αδελφούς του; Αλλά αδελφός κρίνεται μαζί με αδελφό και αυτό μπροστά σε άπιστους; Ήδη πράγματι, λοιπόν, είναι για σας εντελώς πνευματική ήττα το ότι έχετε δίκες μεταξύ σας. Γιατί μάλλον δεν αδικείστε; Γιατί μάλλον δεν αποστερείστε; Αλλά εσείς αδικείτε και αποστερείτε, και αυτό το κάνετε σε αδελφούς. Ή δεν ξέρετε ότι οι άδικοι τη βασιλεία του Θεού δε θα την κληρονομήσουν; Μην πλανάστε. ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι ούτε αρσενοκοίτες ομοφυλόφιλοι, ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες δε θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και αυτά ήσασταν μερικοί. αλλά απολουστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με το Πνεύμα του Θεού μας.
    Δοξάσατε τον Θεόν με όλην σας την προσωπικότητα, με το σώμα σας και με το πνεύμα σας, τα οποία είναι του Θεού.

    Προς Κορινθίους Ά επιστολή
    Κεφ.6,1-11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ♰ Ύἱὲ ἀνθρώπου, σκοπὸν δέδωκά σε τῷ οἴκῳ Ἰσραήλ, καὶ ἀκούσῃ ἐκ στόματός μου λόγον καὶ διαπειλήσῃ αὐτοῖς παρ᾿ ἐμοῦ……

      Ἄνθρωπε, σὲ ἔχω ἐγκαταστήσει μεταξὺ τῶν ἀπογόνων τοῦ Ἰσραὴλ ὡς ἄλλον σκοπόν «φρουρόν».Θὰ ἀκούσῃς ἀπὸ τὸ στόμα μου λόγον καὶ μὲ αὐτὸν θὰ τοὺς ἀπειλήσῃς ἐκ μέρους μου.
      Ἐὰν λοιπὸν ἐγὼ ἀπειλῶ τὸν παράνομον ἄνθρωπον καὶ τοῦ λέγω θὰ τιμωρηθῇς ὁπωσδήποτε μὲ θάνατον, καὶ σύ, ὁ ἐκπρόσωπός μου, δὲν τὸν ἐνημερώνῃς καὶ δὲν διαμαρτύρεσαι, οὔτε ὁμιλῇς διὰ νὰ τὸν παρακινήσῃς εἰς μετάνοιαν, ὥστε νὰ ἀπομακρυνθή ἀπὸ τὴν ζωὴν τῆς ἁμαρτίας καὶ ἀνομίας καὶ νὰ ζήσῃ, ὁ παράνομος ἐκεῖνος ἄνθρωπος θὰ ἀποθάνῃ ἀμετανόητος μὲ τὰς ἁμαρτίας του. Τὴν εὐθύνην ὅμως διὰ τὴν κατάληξίν του αὐτὴν θὰ τὴν ζητήσω ἀπὸ σέ, ὁ ὁποῖος δὲν τὸν ἐβοήθησες νὰ μετανοήσῃ. (Ιεζεκιήλ Κεφ.3)
      Γι’ αυτό και ο Αποστ. 58 ορίζει όποιος Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος αμελεί και δεν διδάσκει τα δόγματα και τα έργα της ευσεβείας, ας αφορίζεται μέχρι να διορθωθεί. Εάν επιμένει στην αμέλεια και ραθυμία του, ας καθαιρείται ως της επισκοπής και του πρεσβυτερίου ανάξιος.

      Διαγραφή
  2. ♰ Έξω οἱ κύνες καὶ οἱ φαρμακοὶ καὶ οἱ πόρνοι καὶ οἱ φονεῖς καὶ οἱ εἰδωλολάτραι καὶ πᾶς ὁ φιλῶν καὶ ποιῶν ψεῦδος……….

    Ἔξω καὶ μακρὰν ἀπὸ τὴν πόλιν οἱ ἀδιάντροποι σὰν τὰ σκυλιὰ καὶ οἱ μάγοι καὶ οἱ πόρνοι καὶ οἱ φονεῖς καὶ οἱ εἰδωλολάτραι καὶ καθένας, ποὺ ἀγαπᾷ καὶ πράττει τὴν πλάνην καὶ τὸ ψεῦδος τῆς ἁμαρτίας.
    ἘΓΏ Ὁ ἸΗΣΟΎΣ ἔστειλα τὸν ἄγγελόν μου διὰ νὰ μαρτυρήσῃ εἰς σᾶς ὅλα αὐτά, ποὺ περιέχονται εἰς τὸ βιβλίον, διὰ νὰ ἈΝΑΓΝΩΣΘΟΎΝ καὶ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ εἰς τὰς ἘΚΚΛΗΣΊΑΣ.

    Αποκάλυψις Ιωάννου 22,15-16

    ♰ Λέγει ὁ μαρτυρῶν ταῦτα· Ναὶ ἔρχομαι ταχύ. Ἀμήν, ναὶ ἔρχου, Κύριε Ἰησοῦ.

    Λέγει ο Χριστός, ο οποίος μαρτυρεί την απόλυτον αλήθειαν των προφητειών του βιβλίου. “Ναι, έρχομαι γρήγορα”. Και ο Ιωάννης μαζή με όλην την Εκκλησίαν απαντούν· “αμήν· ναι, έλα, Κυριε Ιησού”.

    Αποκάλυψις Ιωάννου 22,20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ╬ Και γεννιέται το ερώτημα: Πως θα προφυλαχθούν οι πιστοί στους έσχατους καιρούς και απο τούς λυκοποιμένες; Στο ερώτημα αυτό απαντά πρώτος Ο Ίδιος Ο Ιησούς Χριστός, λέγοντας «Εγώ Ειμί η Θύρα των προβάτων» Ιωάν.10,7
    Όποιος δηλ. μείνει σταθερός στα όσα δίδαξε Ο Θεάνθρωπος και δεν παρεκτραπεί άπο την αλήθεια του Ευαγγελίου Του, όχι μόνο θα πορεύεται στη σωτηρία του, αλλά θα εισέλθει μέσα στη χάρη και θα τρέφεται συνεχώς άπό τον ουράνιο άρτο και το ποτήριο της ζωής που είναι ο Ίδιος Ο Κύριός μας.
    Αυτή τη σταθερότητα της πίστεώς μας την έχουν εξασφαλίσει οι Θεοφόροι Πατέρες, οι οποίοι με την Αγία ζωή τους και τη σοφία τους έχουν καταγράψει στην παράδοση της Έκκλησίας μας όλο το ανόθευτο περιεχόμενο της διδασκαλίας των Αγίων Προφητών και Αποστόλων, καθώς και των Θείων Λόγων Του Ευαγγελίου Του Χριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐσεῖς ὡραῖα τά γράφετε.
      Οἱ πιστοί ἀντιλαμβάνονται ὅτι πρέπει νά ἐρευνοῦν τίς Γραφές;
      Εἶναι ἐντολή ἐξάλλου!

      Χωρίς τήν μελέτη τῶν Γραφῶν καί τῶν Πατέρων πῶς θά γνωρίζουν τό θέλημα τοῦ Θεοῦ γιά νά τό ποιοῦν κιόλας καί πῶς θά ἀντιλαμβάνονται τήν ἀλήθεια ἀπό τήν πλάνη; Καί πῶς θά ξεχωρίζουν τόν ἀληθινό ποιμένα ἀπό τόν ἐκτραπέντα, σφάλλοντα κι ἀκόμη χειρότερα τόν λαοπλάνο;

      Ἄν οἱ εἰδωλολάτρες ἀρχαῖοι πρόγονοί μας ἔλεγαν· "σύν Ἀθηνᾶ καί χεῖρα κίνει", τί πρέπει νά κάνουμε ἐμεῖς πού ὁ ἴδιος ὁ Ἁληθινός μᾶς ἐντέλλεται· "ἐρευνᾶτε τάς Γραφάς"!

      Διαγραφή
    2. ♰ Ὁ μὲν θερισμὸς πολύς, οἱ δὲ ἐργάται ὀλίγοι· δεήθητε οὖν τοῦ κυρίου τοῦ θερισμοῦ ὅπως ἐργάτας ἐκβάλῃ εἰς τὸν θερισμὸν αὐτοῦ.

      Ελεγε δε εις αυτούς· “ο μεν θερισμός είναι πολύς, οι δε εργάται ολίγοι.(Πολλοί δηλαδή είναι εκείνοι, που έχουν την αγαθή διάθεσιν να ακούσουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου, ολίγοι όμως είναι οι εργάται του Ευαγγελίου). Παρακαλέσατε, λοιπόν, τον Κυριον του θερισμού, τον Θεόν, να στείλη εργάτας στον θερισμόν του.

      Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον
      Κεφ.10,2

      Διαγραφή
  4. ♰ Διαμαρτύρομαι οὖν ἐγὼ ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ καὶ τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ...

    Σε εξορκίζω, λοιπόν, εγώ ενώπιον του Θεού και του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο οποίος κατά την Δευτέραν αυτού Παρουσίαν και την ένδοξον βασιλείαν του μέλλει να κρίνη ζώντας και νεκρούς, κήρυξε τον λόγον του Θεού· συμπαράστεκε και επίβλεπε με αγάπην και προσοχήν τους πιστούς όχι μόνο εις ευκαιρίας καταλλήλους, αλλά και εις περιστάσεις που φαίνονται απρόσφοροι, ελέγξε, επίπληξε, παρηγόρησε και ενίσχυσε με κάθε μακροθυμίαν και κατάληλον διδασκαλίαν.
    Διότι θα έλθη καιρός, που οι άνθρωποι δεν θα ανέχωνται την υγιά και αγίαν διδασκαλίαν, αλλά σύμφωνα με τας κλίσεις και τας επιθυμίας της αμαρτωλής καρδίας των θα επισωρεύουν στον εαυτόν τους ποικίλους ψευδοδιδασκάλους, ώστε να ακούουν από αυτούς διάφορα και παράδοξα, που θα τέρπουν τα αυτιά των.
    Και την μεν αλήθειαν δεν θα την προσέχουν, αλλά θα γυρίζουν αλλού τα αυτιά των. Θα εκτραπούν δε και θα στραφούν εις μυθολογίας και ψευδολογίας.
    Συ όμως πρόσεχε άγρυπνος εις όλα όσα διδάσκει ο Θεός και επιβάλλει το καθήκόν σου. Κοπίασε και ταλαιπωρήσουν εις την διακονίαν σου, κάμε έργον κήρυκος του Ευαγγελίου, εκπλήρωσε εις τέλειον βαθμόν την υπηρεσίαν, που ανέλαβες εν τη Εκκλησία.

    Επιστολή Β' προς Τιμόθεον
    Κεφ.4, 1-8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ♰ Καὶ ὃς ἐὰν μὴ δέξηται ὑμᾶς μηδὲ ἀκούσῃ τοὺς λόγους ὑμῶν....

      Και όποιος δεν θα σας δεχθή και δεν θα θελήση να ακούση το κήρυγμά σας, όταν βγαίνετε από το σπίτι εκείνο η από την πόλιν εκείνην, τινάξατε τελείως την σκόνην που έχει καθίσει εις τα πόδια σας (δια να δείξετε έτσι ότι δεν έχετε πλέον καμμίαν επικοινωνίαν με αυτούς).
      Σας διαβεβαιώνω ότι περισσότερον επιεικής θα είναι η τιμωρία, κατά την μεγάλην εκείνην ημέραν της κρίσεως, δια τους κατοίκους της χώρας των Σοδόμων και Γομόρρας, παρά δια τους κατοίκους της πόλεως εκείνης, που αρνήθηκε να σας δεχθή.

      Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον
      Κεφ.10,14-15

      Διαγραφή

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)