Σελίδες

TRANSLATOR

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Μητροπολίτης Σεραφείμ για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας: Εάν προχωρήσει, απλά θα μπούμε στη Βουλή!


 


 

 

«Ραντεβού» στη Βουλή, έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, με αφορμή την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης, που συχνά έχει απασχολήσει στο παρελθόν με τις δηλώσεις του, ανέφερε: «Εάν η Εκκλησία παύσει να είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και μεταβληθεί σε μία ένωση προσώπων, θα έχουμε και το εκλέγεσθαι. Και νομίζω ότι 30.000 σταυρούς θα τους πάρω εύκολα στον Πειραιά για να είμαι στη Βουλή. Και όχι εγώ μόνο, αλλά και καμιά 50αριά μητροπολίτες. Για σκεφτείτε 50 μητροπολίτες στη Βουλή… Θα τα πούμε στη Βουλή».

Την ίδια στιγμή, αμείωτη παραμένει η ένταση μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας με αφορμή την ψήφιση για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ επιμένει στη στάση του και κρατά κλειστές τις πύλες των εκκλησιών του Πειραιά στους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών.

«Εμείς διακόπτουμε την επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς που εψήφισαν με αυτόν τον τρόπο είς βαρος της πίστεως. Αυτός ο άνθρωπος αποκόπτεται εκουσίως από το σώμα της εκκλησίας και γίνεται αναθεματισμενος. Αυτό το τραγικό έπεσε εις τα κεφαλάς αυτών οι οποίοι ψήφισαν με τόση ανοησία και αφέλεια ψήφισαν την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας» ανέφερε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Στην Κέρκυρα μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απαγόρευση στον εκκλησιασμό για τους βουλευτές Αυλωνίτη και Μπιάγκη, η ιερατική σύνοδος έκανε ένα βήμα πίσω λέγοντας ότι οι κληρικοί δεν είναι θυρωροί και πως η είσοδος ειναι ελεύθεροι για όλους υπό την προϋπόθεση να μετανοήσουν.

«Για την τοπική Εκκλησία ισχύει πάντοτε η πρόσκληση και η παραίνεση προς μετάνοια για θέματα που άπτονται της πίστεως, την οποία με χαρά θα αναμένουμε», τόνισε η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων.
Κανονικά ο Αρχιεπίσκοπος στη Λειτουργία της 25ης Μαρτίου στη Μητρόπολη

Στο μεταξύ μπορεί ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας μπορεί να μεταφέρθηκε στη Μονή Πετράκη

(Τελικά ποῦ ἀποσκοπεῖ ὁ ἑορτασμός τῆς Κυριακῆς τῆς Ὀρθοδοξίας στή Μονή Πετράκη καί ὄχι στόν Καθεδρικό Ναό Ἀθηνῶν;)

προκειμένου να εκφραστεί η δυσφορία της ιεραρχίας όμως στην γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει τη θεία Λειτουργία κανονικά στη Μητρόπολη. (Βλέπε:

Ἤξεις ἀφίξεις! Μιά ἔτσι μιά ἀλλοιῶς! Σπασμωδικές κινήσεις τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἑλλάδος χωρίς κανέναν συντονισμό καί καμμία σοβαρότητα στό πῶς θά ἀντιμετωπίζει τούς σοδομόφιλους πολιτικούς! Βίντεο)

 

 
Πηγή:
https://fimotro.gr/mitropolitis-serafeim-gia-diachorismo-kratous-ekklisias-ean-prochorisei-apla-tha-boume-sti-vouli/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)