TRANSLATOR

Σελίδες

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Διωγμός αντιαιρετικών κληρικών και επερχόμενες σοβαρές εκκλησιαστικές εξελίξεις!

Διωγμός αντιαιρετικών κληρικών 
και επερχόμενες σοβαρές εκκλησιαστικές εξελίξεις!

Είναι φανερό ότι κάποιοι, προκειμένου να επιβάλουν τα σχέδιά τους, φιμώνουν κάθε φωνή αντίδρασης χωρίς να κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα. Ας δούμε μερικές περιπτώσεις:

  • Πριν λίγες ημέρες ιερομόναχος εξ Άνδρου, δέχθηκε δημοσίως απειλές για τιμωρία από τον μητροπολίτη Σύρου επειδή έλεγξε τον συνεχιζόμενο εναγκαλισμό της μητρόπολης του με τους Παπικούς αλλά και την στάση του Ορθοδόξου τοπικού μητροπολίτη κατά την ενθρόνιση του καθολικού μητροπολίτη Σύρου και ανάμεσα σε πολλά άλλα, τις επευφημίες του "Άξιος" (για τον καθολικό μητροπολίτη). Διαβάστε αναλυτικά εδώ
Φωτογραφία: Ο μονοφυσίτης Πατριάρχης εντός του Ιερού του μητροπολιτικού ναού Αγ.Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης

  • Επειδή το Ιστολόγιο Κατάνυξης έλεγξε τον μητροπολίτη Άνθιμο για την παρουσία του Πατριάρχη των μονοφυσιτών (Αρμενίων) εντός του Αγίου Βήματος  στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ) καθώς και για την παρουσία αιρετικού ιερωμένου κατά την χειροτονία του μητροπολίτη Γρεβενών π.Δαυϊδ στον Αγ.Δημήτριο Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ), εκτοπίζεται στα υπόγεια ιερέας του οποίου προβάλλονται οι ομιλίες -ως βίντεο- στο ιστολόγιο Κατάνυξης! Παράλληλα του καταργούν την εφημερία εντός του ναού -αν και υπεύθυνος του κηρυκτικού και του πνευματικού έργου της ενορίας- και του απαγορεύουν να μιλάει εντός του ναού! Όλα αυτά με προφορική εντολή(!) 

  • Ρουμάνος πολύτεκνος ιερέας στην Μητρόπολη Βεροίας, καλείται -και πάλι με προφορική εντολή (!)- να βρει άλλη μητρόπολη επειδή συνόδευσε τον μητροπολίτη Πειραιώς στην Ρουμανία ως μεταφραστής σε επίσημη συμμετοχή του σε αντιοικουμενιστικό συνέδριο. Όπως πληροφορηθήκαμε την εβδομάδα που μας πέρασε οι άνωθεν απαιτήσεις υλοποιήθηκαν και ο σεβάσμιος και πολύτεκνος ιερέας υποχρεώθηκε τελικά να μετακινηθεί σε άλλη μητρόπολη.

Είναι φανερό ότι οι πτώσεις διαδέχονται η μία την άλλη και η  κατάσταση χειροτερεύει. Την ίδια ώρα οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος ασχολούνται -συναλλάσσονται για την ακρίβεια- με τις εκλογές νέων μητροπολιτών, διοργανώνουν εκκλησιαστικές "φιέστες" και συλλείτουργα και υπακούν τυφλά στις άνωθεν εντολές -που όλοι ξέρουμε από που πηγάζουν- για να φανούν καλοί. Και επειδή προσεχώς αναμένονται νέες εικόνες Οικουμενιστικής ντροπής και προδοσίας, θα επαναλάβουμε την δέσμευσή μας ότι θα σταθούμε πλάι σε κάθε αγνό αγωνιστή ιερέα, μοναχό ή επίσκοπο. Στην εποχή του διαδικτύου, έφτασε η ώρα να πληροφορηθεί ο πιστός λαός τι συμβαίνει.

Παραθέτουμε 2 αξιόλογα κείμενα που αναφέρονται τόσο στις πρόσφατες διώξεις αντιοικουμενιστών ιερέων στη Β.Ελλάδα, όσο και στις σοβαρότατες εξελίξεις που αναμένονται στο τέλος Νοεμβρίου 2014, με την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι.
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η εικόνα με τους δύο ιερείς που τιμωρήθηκαν φαίνεται να ξεκαθαρίζει.

Ο ένας είναι ο π. Νικόλαος Μανώλης, ο οποίος αποκλείστηκε από το ναό και από την αίθουσα του ναού και κάνει ομιλίες σε υπόγειο χώρο πολύ περιορισμένης χωρητικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια περίπτωση πολλοί πιστοί υποχρεώθηκαν να τον ακούν υπό βροχή με ομπρέλες έξω από την αίθουσα που μιλούσε.
Ορθόδοξος ιερέας, σκύβει να φιλήσει το χέρι του αιρετικού Πατριάρχη ... Εικόνες ντροπής.
ο Πατριάρχης των μονοφυσιτών εισέρχεται μαζί με τον μητροπολίτη Άνθιμο εντός του Ιερού και μάλιστα από την Ωραία Πύλη!

Ο Σεβ. Θεσσαλονίκης -ο οικείος ιεράρχης- ενήργησε απαράδεκτα επειδή ο π. Νικόλαος τον έλεγξε όταν παραβίασε ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες κατά την υποδοχή του Μονοφυσίτη Πατριάρχη με τρόπο μάλιστα που οδηγεί έμμεσα στην αποδοχή της προδοτικής για την Ορθοδοξία Συμφωνίας του Σαμπεζύ.

Και τι έπρεπε, δηλαδή, να πει ο π. Νικόλαος; Οτι ο μονοφυσίτης πρέπει να εισέρχεται στο Αγιο Βήμα και να προσκυνά την Αγία Τράπεζα και το Αγιο Ευαγγέλιο λες και είναι ορθόδοξος επίσκοπος;

Επειδή ένας κληρικός έπραξε το χρέος του είναι λόγος να τιμωρείται;

Δεν ξέρω αν ο Σεβ. Θεσσαλονίκης το έκανε επειδή πήρε εντολές ή αν απλά θίχτηκε επειδή τον έλεγξε κάποιος κληρικός του. Εις εκατέραν των περιπτώσεων ενήργησε μη κατά Θεόν και οφείλει να επανορθώσει αμέσως τα ημαρτημένα.

Η φωτογραφία από το ιστολόγιο Κατάνυξης
Ο π. Νικόλαος είναι αυθόρμητος και ορμητικός χαρακτήρας αλλά είναι έντιμος και αγωνιστής. Οσα είπε στο Σεβασμιότατο για τις δεινές παραβάσεις του κατά την επίσκεψη του μονοφυσίτη πατριάρχη αποτελούν, όχι προσωπικές απόψεις του π. Νικόλαου, αλλά θέσεις και πίστη της Εκκλησίας.

Ο δεύτερος ιερέας που τιμωρήθηκε είναι Ρουμανικής καταγωγής και συνόδευσε τον Σεβ. Πειραιώς κατά την πρόσφατή του μετάβαση στη Ρουμανία για να μεταφράζει τις ομιλίες του.

Τέθηκε προφορικά σε αργία από τον Σεβ. Βεροίας κ. Παντελέημονα -στη Μητρόπολη του οποίου διακονεί- με σκοπό να εξαναγκαστεί να αναζητήσει απολυτήριο για άλλη Μητρόπολη. 

Είναι παράνομη η προφορική δίωξη κάθε κληρικού και εντελώς απαράδεκτη η εχθρική διάθεση του Σεβασμιότατου. 

Ο Σεβασμιότατος Βεροίας οφείλει να τιμωρήσει και να απομακρύνει από τις τάξεις του κλήρου της Μητροπόλεως του όποιον κληρικό έχει κώλυμα ιερωσύνης ή δεν ορθοδοξεί. Οχι ένα αγωνιστή κληρικό.

Σχόλιο Φωτογραφίας: ο κόσμος κυριολεκτικά "παστωμένος" μέσα στο υπόγειο για να μπορέσει να ακούσει τον π.Νικόλαο Μανώλη
Σχόλιο Φωτογραφίας: προσέξτε πόσο πυκνός είναι ο κόσμος στο υπόγειο

 

Σχόλιο φωτογραφιών: Αγιασμός με το υπόγειο ασφυκτικά γεμάτο κόσμο. Οι υπόλοιποι ευλαβείς ενορίτες παραμένουν έξω στη βροχή. Η μεγάλη αίθουσα του ναού φέτος είναι άδεια και κλειστή την ώρα που οι ενορίτες υποχρεώνονται να στοιβαχθούν στο υπόγειο. (Πηγή φωτογραφίας)




ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ 
ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

  Όλοι είμαστε αγανακτισμένοι με την άδικη τιμωρία που επέβαλαν οι Σεβ. Θεσσαλονίκης Ανθιμος και Βεροίας Παντελεήμονας στους δύο αντι-οικουμενιστές κληρικούς τους.

Χρειάζεται όμως πολύ προσεκτικός και ψύχραιμος χειρισμός του θέματος για να μην παίξουμε το παιχνίδι των Οικουμενιστών.

Συγκεκριμένα τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες συνεχών πολυεπίπεδων προκλήσεων εκ μέρους των Οικουμενιστών.

Αυτές οι προκλήσεις έχουν πολλές αιτίες. 

Είναι καταρχήν καρπός του δεσποτισμού και της αυθαιρεσίας που χαρακτηρίζουν πολλούς επισκόπους μας.

Είναι επίσης απόδειξη πόσο πολύ αποθρασύνθηκε ο Οικουμενισμός. Οι εκπρόσωποι και οι μη συνειδητοί συνοδοιπόροι του έχουν το θράσος, όχι μόνον να μη λαμβάνουν υπόψη τους παραδοσιακούς κληρικούς που διαμαρτύρονται για τις οικουμενιστικές τους ασχημίες, αλλά και τιμωρούν με σκαιότητα όσους τους ελέγχουν για τις παραβιάσεις των Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων και των Ορων της πίστης μας.

Η τιμωρία των δύο αντιοικουμενιστών κληρικών είναι προπαντός απειλή για όσους αντιτίθενται στις συγκρητιστικές ενέργειες και δηλώσεις με στόχο να περισταλούν οι αντιδράσεις τους.

Ορθότατα υπήρξε μεγάλη αντίδραση για τον τρόπο που οι Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και προπαντός ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκαν τον Αρμένιο Μονοφυσίτη Πατριάρχη κατά την πρόσφατή του επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο τρόπος που τον υποδέχτηκαν έδειξε ότι παρόλον ότι θεωρητικά απορρίφθηκε από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες η προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Σαμπεζύ- στην πράξη έγινε εν πολλοίς αποδεκτή αφού στο Πατριαρχείο Αντιοχείας -και όχι μόνον- υπάρχει πλήρης διακοινωνία Ορθοδόξων και Μονοφυσιτών. Η πρόσφατη επίσκεψη του Αρμένιου μονοφυσίτη Πατριάρχη έδειξε ότι οι εκπρόσωποι της Ελληνόφωνης Ορθοδοξίας δείχνουν ότι  αναγνωρίζουν τον μονοφυσίτη Πατριάρχη ως κανονικό επίσκοπο με έγκυρη χειροτονία και αποστολική διαδοχή.

Πολύ ορθά, επομένως, αντιδράσαμε στις πιο πάνω οικουμενιστικές αήθειες. Πρέπει να θυμόμαστε, όμως, ότι οι χειρότερες θα ακολουθήσουν σε τρεις βδομάδες στην Κωνσταντινούπολη όταν η Συμφωνία του Μπαλαμάντ αυτή τη φορά, που αναγνωρίζει αποστολική διαδοχή και έγκυρα μυστήρια στους Παπικούς -τουτέστιν που δέχεται τη φοβερή κακοδοξία της “διηρημένης Εκκλησίας”-, θα επικυρωθεί στην πράξη με τις οικουμενιστικές ασχημίες που θα πραγματοποιηθούν κατά την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου με τη μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι.

Προσοχή λοιπόν!
Ούτε τον π. Νικόλαο Μανώλη και τον Ρουμάνο ιερέα θα αφήσουμε ανυπεράσπιστους, ούτε όμως θα προβούμε σε σπασμωδικές ή ακραίες ενέργειες που θα δώσουν την ευκαιρία στους Οικουμενιστές να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά ούτε θα φοβηθούμε τις απειλές και τις τιμωρίες και θα σιωπήσουμε για όσα φοβερά θα γίνουν το τέλος Νοεμβρίου στη Βασιλεύουσα.

Η συμμετοχή του Πάπα στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου δεν είναι απλά προχωρημένη συμπροσευχή, αλλά επικύρωση -στο πιο ψηλό επίπεδο- της προδοτικής Συμφωνίας του Μπαλαμάντ, ότι η Εκκλησία είναι δήθεν διηρημένη.

Είναι επιβεβλημένος και απολύτως συμβατός με την πίστη μας ο διάλογος που γίνεται χωρίς συμπροσευχές για να δίνεται η μαρτυρία της Ορθοδοξίας.

Οι συμπροσευχές ορθοδόξων με αιρετικούς και με αλλόθρησκους σε διαλόγους που υπογράφονται κακόδοξα κείμενα είναι απαράδεκτες.

Είναι ασύγκριτα χειρότερο όμως να επικυρώνεται η κακοδοξία στην πράξη με την παρουσία Ορθόδοξων στις Θρονικές Εορτές των αιρετικών και το αντίθετο. 

Και αυτό ακριβώς είναι που θα συμβεί το τέλος Νοεμβρίου στο Φανάρι προς κρίμα και κατάκριμα,  καταισχύνη και αιώνιο όνειδος όσων θα συμμετάσχουν, αλλά και όσων θα ανεχτούν την οικουμενιστική φρενίτιδα που θα παρατηρηθεί αδιαμαρτύρητα.

1 σχόλιο:

  1. Ὁ κ.Χειλαδάκης μᾶς ζήτησε νά ἀναρτήσουμε τό ἑξῆς σχόλιό του στό παραπάνω ἄρθρο:

    Η οικουμενιστική κατρακύλα προχωρεί σαν το δηλητήριο στις φλέβες της ελληνικής εκκλησίας. Αφού δεν έχουν φόβο Θεού, τουλάχιστον θα έπρεπε να αισχύνονται για τις φασιστικές μεθόδους των διώξεων κατά ιερέων που πράττουν το ελάχιστο, να μένουν πιστοί στους Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και στο Πιστεύω, που κηρύττει ρητά πως υπάρχει μόνο Μια, Αγιά, Καθολική και Αποστολική εκκλησία.
    Το σκοτεινό σχέδιο είχε αρχίσει από την δεκαετία του πένητα όταν οι νεοταξικοί συνωμότες είχαν φυτεύσει εν μια νυχτί, ξεπερνώντας όλες τις κανονικές διαδικασίες, τον Αθηναγόρα στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης.
    Σήμερα οι πλείστοι ιεράρχες, με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκτελούν τις οικουμενιστικές επιταγές της Νέας Τάξης και να αποκοιμίζουν το ποίμνιο στην έσχατη προδοσία του γένους μας.

    Είναι θλιβερή η εικόνα τους να χαριεντίζονται με όλους αυτούς που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία και να βλέπουν αδιάφοροι την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας ικανοποιημένοι που θα δώσουν ένα πιάτο φαγητό με την πεποίθηση ότι έκαναν το καθήκον τους
    Αμελείς και αναίσθητοι οι πνευματικοί-εκκλησιαστικοί ηγέτες έχουν χάσει την επαφήν των με την πραγματικότητα και δεν διδάσκονται από τους Αγίους μας, οι οποίοι «τους βαρείς ήλασαν και λοιμώδεις λύκους» (Όρθρος Αγ. Πατέρων Δ΄ και Ζ΄ Οικουμενικών Συνόδων). Αδιάφοροι εις τα πνευματικά των καθήκοντα, αφήνουν το ποίμνιον να κατασπαράσσεται υπό των λύκων, των κακόδοξων και αιρετικών και ταυτόχρονα αρνούνται να κινήσουν τον δάκτυλο των, όχι προς «ευλογίαν» αλλά εναντίον όσων αδικούν και «πίνουν το αίμα» των απλών ανθρώπων του λαού και δη των νέων ανθρώπων που αποτελούν την ελπίδα της Εκκλησίας και του Έθνους.

    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)