TRANSLATOR

Σελίδες

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ Νίκος Χειλαδάκης



ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Νίκος Χειλαδάκης

Εμφάνιση Τουρκικό δημοσίευμα.jpg


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε νέες σοβαρές προκλήσεις μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ αναμένεται να προχωρήσουν οι Τούρκοι, με την νέα μεγάλη αεροναυτική τους άσκηση που θα αρχίσει από τις 6 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 του μηνός στην ανατολική Μεσόγειο και στις επίμαχες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ. Αλλά το πιο εξοργιστικό στις αναμενόμενες νέες τουρκικές προκλήσεις, είναι ότι οι τουρκικές ασκήσεις θα γίνουν υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ και με την  συμμετοχή πολλών χωρών της βορειοατλαντικής συμμαχίας, η οποία έχει αφήσει τελείως ακάλυπτη την ελληνική πλευρά στην τουρκική προκλητικότητα. Αυτά, για να μαθαίνουν όσοι ακόμα έχουν «μεσάνυχτα» ποιοι είναι οι πραγματικοί μας σύμμαχοι και ποιοι μας στηρίζουν έναντι της άλλης πλευράς του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, από τις 6 Νοεμβρίου θα αρχίσει στην ανατολική Μεσόγειο η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση με την ονομασία, «Mavi Balina», δηλαδή, «Γαλάζια Φάλαινα», η οποία έχει χαρακτηριστεί από τον τουρκικό τύπο σαν, «sıcak tatbikat»,  δηλαδή, «θερμή άσκηση», χαρακτηρισμός που προοιωνίζει τις τουρκικές προθέσεις για την διενέργεια νέων σοβαρών προκλήσεων που θα αμφισβητήσουν την κυπριακή κυριαρχία στις περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου. Με λίγα λόγια οι Τούρκοι και με την συμπαράσταση χωρών του ΝΑΤΟ και του φιλοτουρκικού Πακιστάν, στέλνουν νέα μηνύματα πως γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις ελληνικές διαμαρτυρίες για τις καταφορές παραβιάσεις της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως αναφέρεται, στην άσκηση αυτή θα πάρει μέρος μια τεράστια δύναμη του τουρκικού ναυτικού. Συγκεκριμένα στην άσκηση Mavi Balina θα μετέχουν από τον τουρκικό στόλο τρεις φρεγάτες, δυο κορβέτες, 4 υποβρύχια, (εδώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή), 3 καινούργια υπερσύχρονα πλοία  καταδίωξης, δυο ελικόπτερα του ναυτικού, ένα πλοίο λογιστικής υποστήριξης  και δυο πλοία του αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Την άσκηση θα διευθύνει ο αντιναύαρχος, Bülent Bostanoğlu, ενώ θα συμμετάσχουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, καθώς και το άκρως φιλικό προς την Τουρκία, Πακιστάν. Στην άσκηση έχουν κληθεί σαν παρατηρητές οι χώρες Μπαχρέιν, Μπαγκλαντές, Χιλή, Γεωργία και Λίβανος, γεγονός που δείχνει πως οι Τούρκοι θέλουν να δώσουν μήνυμα  σε ευρεία κλίμακα ότι είναι ανυποχώρητοι στις προκλητικές τους διεκδικήσεις. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού Επιτελείου Ναυτικού, στην μεγάλη αυτή αεροναυτική άσκηση θα  λάβουν μέρος οι γνωστές τουρκικές κορβέτες, Büyükada, (Πρίγκηπος), Gediz, Göksu και Gökçeada, (Ίμβρος) και οι φρεγάτες, Anafartalar, Çanakkale, Atılay και Batıray.

Όλα αυτά δείχνουν πως η τουρκική πλευρά προχωρεί απτόητη στην κατοχύρωση της τουρκικής κυριαρχίας σε καθαρά ελληνικό και κυπριακό εθνικό χώρο και με την, αν όχι ενεργό, τουλάχιστον σιωπηλή συγκατάθεση των μεγάλων «συμμάχων» της Ελλάδας, δηλαδή χωρών του ΝΑΤΟ. Σε μας απομένει αφού κάποτε συνέρθουμε, να κατανοήσουμε επιτέλους ποιοι είναι με το μέρος μας και ποιοι μας στηρίζουν. Οι περίφημοι μεγάλοι μας «σύμμαχοι» αποδεικνύεται συνεχώς πως είναι αυτοί που σε κάθε ελληνοτουρκική διένεξη, εξ’ αιτίας της τουρκικής προκλητικότητας, κλείνουν το μάτι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου εγκαταλείποντας ουσιαστικά τις δουλικές και προδοτικές ελληνικές κυβερνήσεις.


Κατά τα άλλα ανήκουμε στην Δύση, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή ανήκουμε σε… αυτούς που ευαγγελίζονται την εθνική καταστροφή μας . Μπράβο μας και εις Ανώτερα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)