TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ψήφισμα παράπονον (ν. 590/77) στην Ειρηνική συμπαράσταση του π. Νικολάου Μανώλη, προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο

Ψήφισμα παράπονον (ν. 590/77) 
στην Ειρηνική συμπαράσταση του π. Νικολάου Μανώλη, 
προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο 

  

ΕΙΜΑΣΤΕ χριστιανοί ορθόδοξοι, συνειδητά μέλη της Εκκλησίας, ενορίτες του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Άνω Πόλης, πνευματικά τέκνα και ακροατές των ομιλιών του πατρός Νικολάου.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τον άδικη δίωξη του πατρός Νικολάου, εφημερίου του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, από τον Μητροπολίτης μας κκ. Άνθιμο Θεσσαλονίκης.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί η αιτία της δίωξης του πατρός Νικολάου είναι η προσήλωσίς του στον πατριαρχικό και συνοδικό τόμο ὅπως ἥ τε ἁγία ἡμῶν Πίστις διατηρηθῇ ἐσαεὶ ἀλώβητος, καὶ οἱ κανόνες τῶν θείων Πατέρων ἀπαραβίαστοι καὶ ἀπαρασάλευτοι, ὥστε εἶναι πάντας ἡμᾶς, ὡς ἐν τῇ αὐτῇ πίστει και την Ιερά Παράδοση και ότι αντιτίθεται σ’ αυτήν δηλ.  ο αντιαιρετικός του αγώνας και ο δημόσιος λόγος του κατά της αίρεσης του Παπισμού και της παναίρεσης του Οικουμενισμού, που ενοχλεί Πατριάρχες και Επισκόπους και τους ηγέτες του κινήματος του οικουμενισμού.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι ο οικουμενισμός είναι η παγκοσμιοποίηση των θρησκειών, η ιδεολογία ότι κάθε θρησκεία μπορεί να σώσει τον άνθρωπο. Αυτό συνιστά ακύρωση της Θείας Οικονομίας. Αν κάθε πίστη και αίρεση σώζει τότε γιατί ο Χριστός ενανθρώπισε, στραυρώθηκε και ανέστη, γιατί οι Πατέρες δογμάτισαν και γιατί η μάρτυρες μαρτύρησαν;
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους ορθοδόξους  Αρχιερείς, Ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς να πάρουν θέση απέναντι στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Είναι καιρός να ελεγχθούν θεολογικά με βάση τη διδασκαλία των πατέρων Πατριάρχες, Αρχιερείς, κλήρος και Καθηγητές των Θεολογικών σχολών, για τα δογματικά τους σφάλματα και τις αιρετικές τους απόψεις. Δεν φερόμαστε με εμπάθεια ούτε εχθρότητα και δεν τους θεωρούμε εχθρούς, αλλά διαφορετικής θρησκευτικής τοποθέτησης που δεν συνάδει με την ορθοδοξία.
ΚΑΙ εμείς σαν ενορίτες που συμβάλαμε ακόμα και με την προσωπική μας εργασία, με την προτροπή και καθοδήγηση του Πατρός Νικολάου, στην αναβάθμιση του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλια Άνω Πόλης και όλων των εγκαταστάσεων του και μαζί με τον μέχρι τούδε εφημέριο έχουμε εξωσθεί απ’ όλα όσα έχουμε προσφέρει.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου του παπά της γειτονιάς μας που μιλάει στην καρδιά μας, αναβάθμισε πνευματικά και υλικά την ενορία και εμπλούτισε στα είκοσι πέντε χρόνια που υπηρετεί.  Η άδικη και κατασκευασμένη δίωξη του π. Νικολάου πρέπει ν’ ανακληθεί άμεσα.
Θ΄ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ  ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΕΡΑΣΕΙ.

   Φωτογραφίες  magnik@email.com ευχαριστούμε!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)