TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΝΑ ‘’ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ’’ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ 
ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ 
ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ 
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΝΑ ‘’ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ’’ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, 
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

http://s.kathimerini.gr/resources/2014-06/patmos1-thumb-large.jpg 
(Εξ αφορμής ειδήσεων ότι θα δοθεί Ιερος Ναός στην Πάτμο σε αιρετικούς Παπικούς)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
__________________
Γιατί να δοθεί Ιερος Ναός στην Πάτμο σε αιρετικούς Παπικούς;  Σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα patmostimes (www.patmostimes.gr) πιθανώς να δοθεί  η Αγία Ειρήνη του Χοχλακά αντί ο Άγιος Φωκάς.  Το ερώτημα δεν είναι  ποιος θα δοθεί αλλά γιατί να δοθεί σε αιρετικούς Παπικούς.

Στην Αγία Τράπεζα όπου κατά τον εγκαινισμό του Ιερού Ναού έχουν τοποθετηθεί Άγια Λείψανα, θα ‘’λειτουργεί’’ αιρετικός;   Είναι μεγάλη κατάντια να δοθεί Αγία Τράπεζα να λειτουργεί αιρετικός.

Εις την Ακολουθία των Εγκαινίων Ναού μετά το ‘’Ευλογητός’’, ψάλλονται τα τροπάρια «Οι Μάρτυρες σου Κύριε εν τη αθλήσει αυτών»«Αθλοφόροι Κυρίου, μακαρία η γη η πιανθείσα τοις αίμασν υμών και άγιαι αι Σκηναί αι δεξάμεναι τα σώματα  υμών», «Τους Μάρτυρας Χριστού, ικετεύσωμεν πάντες», το Δοξαστικόν «Ως απαρχάς της φύσεως, τω φυτουργώ της κτίσεως, η οικουμένη προσφέρει σοί Κύριε τους θεοφόρους Μάρτυρας», καθώς και στο ‘’και νυν’’ το «Θεοτόκε συ ει η άμπελος».   Μετά την Απόλυσιν  «Καταρτίσας ο Αρχιερεύς τα Άγια Λείψανα, εισφέρει ταύτα μετά του Κλήρου εν ετέρω ενθρονιασμένω Ναώ προ του Εσπερινού.  Και τίθησιν αυτά εν τη Αγία Τραπέζη και άπτει Κηρός δι’ όλης της νυχτός».

Σκεφτήκατε ποτέ αν στα Άγια Λείψανα της Αγίας Τράπεζας, υπήρχαν Άγια Λείψανα του  Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά ή Αγίων Μαρτύρων αναιρεθέντων υπό αιρετικών Παπικών Λατίνων (όχι φυσικά πως για τα άλλα Άγια Λείψανα ήταν επιτρεπτό.  Για τονισμό της απαράδεκτης αυτής ενέργειας αναφέρεται).  Είναι λυπηρό να δοθεί Αγία Τράπεζα να λειτουργεί αιρετικός. 

Γιατί όμως αιρετικός;  Ποιός το λέγει αυτό;  Όχι φυσικά κάποιοι ακραίοι, κατά τον χαρακτηρισμό αυτών που ανέχονται να παραβιάζονται Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας μας, αλλά κατά τον μεγάλο Ομολογητή Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό ο οποίος την Εκκλησία έσωσε από τη λύμη των αιρετικών Παπικών. 

«Ως αιρετικούς αυτούς απεστράφημεν και δια τούτο αυτών εχωρίσθημεν» και «αιρετικοί εισίν άρα και ως αιρετικούς αυτούς απεκόψαμεν», λέγει ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός Είναι απαράδεκτο λοιπόν σε εγκαινισμένη Αγία Τράπεζα από Επίσκοπο της Μίας Αγίας Εκκλησίας, να ‘’λειτουργήσει’’ αιρετικός.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)