Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Παρέμβαση στον εγκέφαλο περιορίζει την πίστη στο Θεό και την "προκατάληψη" απέναντι στους μετανάστες!

Παρέμβαση στον εγκέφαλο
 περιορίζει την πίστη στο Θεό
 και την "προκατάληψη" 
απέναντι στους μετανάστες!


 
Ἡ ἐπιστήμη στά χέρια ἐπικίνδυνων ὀργάνων τοῦ διαβόλου! 

Μια καινούρια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Social Cognitive and Affective Neuroscience» υποστηρίζει ότι η απενεργοποίηση ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου μέσω διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης (TMS) μπορεί να μειώσει την πίστη ενός ατόμου στον Θεό αλλά και την αρνητική διάθεση προς τους μετανάστες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διακρανιακή μαγνητική διέγερση (TMS) μειώνει την πίστη στον Θεό, τους αγγέλους και τον παράδεισο.
Η έρευνα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα σε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ στη Βρετανία και σε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA).
Η TMS είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται στις μέρες μας για τη θεραπεία της κατάθλιψης.
Λειτουργεί με τη χρήση μαγνητικής ενέργειας η οποία διεγείρει τα νευρικά κύτταρα σε περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη διάθεση.
Ωστόσο, σε αυτή τη μελέτη ο δρ Keise Izuma από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Γιορκ και οι συνάδελφοί του αποφάσισαν να δοκιμάσουν την TMS σε μια άλλη περιοχή του εγκεφάλου:
τον οπίσθιο μέσο μετωπιαίο φλοιό, ο οποίος συμμετέχει στον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων.
Σύμφωνα με τον δρα Izuma, ο σκοπός της μελέτης ήταν να καθοριστεί αν η στόχευση μιας περιοχής του εγκεφάλου που συνδέεται με την επίλυση των προβλημάτων μπορεί να σχετίζεται με την ιδεολογία, δεδομένου ότι πολλά άτομα στρέφονται στην ιδεολογία όταν έρχονται αντιμέτωπα με ορισμένα διλήμματα ή απειλές.
Συγκεκριμένα, η ομάδα επικεντρώθηκε στον τρόπο που η εφαρμογή της TMS στον οπίσθιο μέσο μετωπιαίο φλοιό μπορεί να επηρεάσει τις θρησκευτικές και εθνικιστικές πεποιθήσεις ενός ατόμου.
Όσοι υποβλήθηκαν σε TMS είχαν λιγότερες πιθανότητες να πιστεύουν στον Θεό, τους αγγέλους και τον παράδεισο.
Οι ερευνητές συγκέντρωσαν 39 μαθητές για τη μελέτη τους και τους χώρισαν σε 2 ομάδες.
Στην πρώτη ομάδα χορηγήθηκε «εικονική» θεραπεία που δεν επηρέασε τον εγκέφαλο, ενώ στη δεύτερη εφαρμόστηκε TMS σε επίπεδα που μείωσαν τη δραστηριότητα στον οπίσθιο μέσο μετωπιαίο φλοιό.
Στη συνέχεια, η ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τις πεποιθήσεις τους όσον αφορά τον διάβολο, τους δαίμονες και την κόλαση, καθώς και τις πεποιθήσεις τους όσον αφορά τον Θεό, τους αγγέλους και τον παράδεισο.
«Αποφασίσαμε να θίξουμε το ζήτημα του θανάτου επειδή η προηγούμενη έρευνα έδείξε ότι οι άνθρωποι στρέφονται προς τη θρησκεία για παρηγοριά όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τον θάνατο», σημειώνει ο δρ Izuma.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να διαβάσουν 2 εκθέσεις που συντάχτηκαν από μετανάστες εκ των οποίων η μία ήταν επικριτική απέναντι στις ΗΠΑ ενώ η άλλη περιείχε κολακευτικά σχόλια για τη χώρα.
Ο δρ Izuma αναφέρει:
«Πιστεύουμε ότι αν κάποιος ακούσει επικριτικά σχόλια για τις αξίες της χώρας στην οποία ανήκει και ιδιαίτερα από κάποιον ξένο, ιδεολογικά αυτό καταχωρείται ως μια μορφή απειλής.
Ένας τρόπος για την αντιμετώπιση τέτοιων απειλών είναι η ενίσχυση των αξιών και η αρνητική αντίδραση στα επικριτικά σχόλια».
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν πριν από το πείραμα προκειμένου να καθοριστούν οι θρησκευτικές και εθνικιστικές πεποιθήσεις τους.
Σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που έλαβαν εικονική θεραπεία, όσοι υποβλήθηκαν σε TMS παρουσίασαν μείωση κατά 32,8% όσον αφορά την πίστη τους στον Θεό, τους αγγέλους και τον παράδεισο.
«Όπως ήταν αναμενόμενο, βρήκαμε ότι όταν πειραματικά απενεργοποιήσαμε τον οπίσθιο μέσο μετωπιαίο φλοιό, οι άνθρωποι ήταν λιγότερο διατεθειμένοι να ζητήσουν παρηγοριά στη θρησκεία παρά το γεγονός ότι θίχτηκε το ζήτημα του θανάτου», εξηγεί ο δρ Izuma.
Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η TMS οδήγησε σε αύξηση κατά 28,5% της θετικής στάσης απέναντι στους μετανάστες και της επικριτικής τους έκθεσης.
«Παρατηρήσαμε μια λιγότερο αρνητική και λιγότερο ιδεολογική αντίδραση τόσο στους συγγραφείς των σχολίων όσο και στις απόψεις τους», συνεχίζει ο δρ Izuma.
Η επιστημονική ομάδα ισχυρίζεται ότι τα ευρήματά της δείχνουν ότι ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί την ίδια νοητική διαδικασία ανεξαρτήτως από τα προβλήματα ή τις απειλές που ενδέχεται να αντιμετωπίσει.
Ο επικεφαλής της μελέτης δρ Colin Holbrook από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA), προσθέτει:
«Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ εντυπωσιακά και συνάδουν με την αντίληψη ότι οι μηχανισμοί του εγκεφάλου που εξελίχθηκαν για τις λειτουργίες απειλής-αντίδρασης αναδιαμορφώθηκαν για την παραγωγή ιδεολογικών αντιδράσεων».
Ωστόσο, οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση ως προς τον λόγο που η TMS μπορεί να επηρεάσει τις θρησκευτικές και εθνικιστικές πεποιθήσεις ενός ατόμου.
Ελπίζουμε βέβαια ότι τα πειράματα αυτά γίνονται για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς και όχι ως ανάπτυξη μεθόδων «θεραπείας»…(Σχόλιο ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ: νά εἶστε σίγουροι ὅτι ἡ Νέα Ἐποχή θέλει νά "πειράξει" καί τίς θρησκευτικές καί τίς ἐθνικές συνειδήσεις, διότι ἀποτελοῦν τά σημαντικότερα ἐμπόδια καί τίς σημαντικότερες ἀντιστάσεις στήν πορεία της! Ἐξάλλου τό κάνει ἤδη μέ τόσα ὕπουλα σχέδια καί τόσες ὕπουλες μεθόδους. Τί λέτε; Ἄν βρεῖ καί "φάρμακα" γιά τήν καταστολή καί ἐξουδετέρωσή τους δέν θά τά ρίχνει στόν καφέ μας;...)
  
Πηγή: http://enoriakatsifarianon.blogspot.gr/2015/11/blog-post_446.html

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)