TRANSLATOR

Σελίδες

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Οφειλόμενη απάντηση στις απειλές του τίτλω μεν διδάκτορος τρόπω δε δικτάτορος Νίκου Κουρεμένου



Οφειλόμενη απάντηση στις απειλές 
του τίτλω μεν διδάκτορος 
τρόπω δε δικτάτορος Νίκου Κουρεμένου

 https://0.academia-photos.com/470669/157025/6527956/s200_nikolaos.kouremenos.jpg
Ἐφρύαξαν οἱ οἰκουμενιστές ἐν ὄψει τῆς Συνόδου.
 Ἀπό τώρα σηκώνουν σημαία νίκης 
(κάτι θά ξέρουν ἐκ τῶν προτέρων καί ἐκ τῶν ἔσω...)
καί κάποιοι βλακωδῶς (ἤ πονηρῶς) διαφημίζουν
πώς ἡ ἐπερχόμενη Σύνοδος θά εἶναι νορμάλ,
καί πώς στό διαδίκτυο κυκλοφοροῦν "παραπολιτικά"
γιά τούς καημενούληδες 
τούς "σχετισθέντες τῷ ὑπολοίπῳ 'χριστιανικῷ κόσμῳ',
τῷ συγχρόνῳ κόσμῳ" καί τῷ Π.Σ.Ε...".
Ἤ κούνια πού τούς κούναγε,
ἥ κουνᾶν ἐμᾶς στήν κούνια γιά νά κοιμώμαστε...

Γράφει ὁ Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου

Ου πολλού δέω χάριν έχειν τω οικουμενιστή θεολόγω, ότι μοι παρεσκεύασε τον αγώνα τουτονί. Ο τίτλω μεν διδάκτωρ τρόπω δε δικτάτωρ –διότι ένας διδάκτωρ διδάσκει ορθά και δεν απειλεί – Νίκος Κουρεμένος αναδεικνύωντας τον πραγματικό απολυταρχικό και καταργώντα την εκ Χριστού χαρισάμενη ελευθερία χαρακτήρα των οικουμενιστών γράφει μέσα στα άλλα στο http://www.amen.gr/article/i-katadiki-tou-theologikou-fodamedalismou-i-istoriki-proklisi-tis-panorthodoksis-synodou: «...Μ’ αυτό το πρίσμα μπορούν να ερμηνευτούν οι έντονες και ακραίες αντιδράσεις μιας φωνασκούσας θεολογικής και εκκλησιαστικής μειοψηφίας, η οποία μετά το πέρας της Συνόδου δε θα έχει λόγο ύπαρξης, τουλάχιστον εντός των ορίων της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».
Ο με υποτροφία της Παπικής „Εκκλησίας“, συστάσει της Εκκλησίας της Ελλάδος μετεκπαιδευμένος στη Ρώμη, και λαβών Διδακτορικό Δίπλωμα στις Ανατολικές Εκκλησιαστικές Επιστήμες από το Ποντιφικό Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών, „ορθόδοξος θεολόγος“ γεμάτος παπική, οικουμενιστική „αγάπη“ προδικάζει και προαναγγέλει χαιρέκακα τον διωγμό των μη με τα προς συμφωνία συμμορφωθέντων ορθοδόξων πιστών μετά την σύνοδο της Κρήτης από τα όρια της Εκκλησίας. Σε όλο το κειμενό του δε δεν υπάρχει ούτε μία πατερική αναφορά που να θεμελιώνει τις απειλές του παρά μόνο μία βησσαριωνική θεολογία. Επειδή λοιπόν είναι Θεολόγος ας αφήσουμε τους Αγίους Πατέρες, τους οποίους συνειδητώς αγνοεί, μάλλον επειδή δεν σπούδασαν στο Βατικανό, να του απαντήσουν. Του απαντούν λοιπόν ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς και ο μαθητής του Ιωσήφ ο Καλοθετός σε ελεύθερη μετάφραση:
"Μας λένε όσοι αποκαλούν τους εαυτούς τους και καλούνται από τους άλλους ειδήμονες και ιερούς ότι θα μας κάνουν απόβλητους της Εκκλησίας. Από ποιά Εκκλησία θα μας κάνουν απόβλητους; Από Αυτήν των Αποστόλων; Από αυτήν των Ομολογητών; Αφού με αυτούς είμαστε σύμφωνοι. Άρα λοιπόν θα μας εκδιώξουν από την νέα εκκλησία με τα νεοφανή δόγματα. Γιατί που φαίνεται η ευσέβεια σε αυτήν την νεοφανή εκκλησία; Στις απειλές, στους λοιδωρισμούς, στο εναντίον των αγίων στασιακό φρόνημα, στο ψεύδος και στην παραποίηση των Ιερών Κανόνων, στον ισοσκελισμό Αγίων και βεβήλων; Η δική μας Εκκλησία, είναι αγνή, καθαρά, ειρηνική, απέχει του οποιοδήποτε φαύλου καί πονηρού καί κάθε κακίας, είναι ἐλευθέρα καί δεν αναμιγνύεται με ρύπους καί σπίλους, πρεσβεύει τά υγιά καί καθαρά καί απειλικρινημένα δόγματα των θεοφόρων ἀνδρῶν. Μόνη κεφαλή δέ της Εκκλησίας είναι ὁ Kύριος ημών Ιησούς Χριστός, μέλη δέ καί μέρη τῆς τοιαύτης Εκκλησίας είναι τό σύστημα καί η σύνοδος των ευσεβών και όχι των αυτοανακηρυχθέντων δεδικαιωμένων". (Από την Ἀναίρεσιν γράμματος Ἰγνατίου Ἀντιοχείας, ΕΠΕ 3, 606 και από Ἰωσήφ Καλοθέτου Συγγράμματα, παρά Δημητρίου Τσάμη, τόμος 1, σελ. 294-296)
Ας μήν πτοούμεθα, αδελφοί Χριστιανοί. Όπως έλεγε ο μακαριστός και αληθινός Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης παρά τις τόσες αμαρτίες μας «ας γίνετε μικροί Αθανάσιοι, μικροί Φώτιοι, μικροί Μάρκοι Ευγενικοί. Αν δεν είστε αγωνισταί είστε άχρηστοι». Πυξίδα μας είναι  – πάντα εντός της Εκκλησίας, η οποία ανήκει μόνο στον Χριστό και σε κανέναν άνθρωπο – οι Άγιες Γραφές, οι Άγιοι Απόστολοι, οι Άγιοι Πατέρες, οι Άγιοι μάρτυρες και Ομολογητές και όχι οι εκάστοτε βατικάνιοι λόγιοι. Aς μην ξενίζουν όμως και τέτοιες δηλώσεις διότι πας «ο θέλων ευσεβώς ζειν διωχθήσεται».

Αδαμάντιος Τσακίρογλου, Κλασσικός φιλόλογος, Ιστορικός.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)