Σελίδες

TRANSLATOR

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026

Μοναχοί διαφορετικών χριστιανικών παραδόσεων συναντήθηκαν στην Αλσατία!

 

https://orthodoxia.info/news/wp-content/uploads/2026/07/55382779436_f6828eba6d_b.jpg







ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟ (σ.σ.: ...οἰκουμενιστκό! Ἄλλη μία ὀργανωμένη ἐπιχείρηση... γιά τήν ἕνωση τῶν θρησκειῶν-Οἰκουμενισμός/Πανθρησκεία, ἐν προκειμένῳ τῶν αἱρέσεων μέ τήν Ὀρθοδοξία δυστυχῶς, τῆς Παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων τοῦ Ἀντιχρίστου!).

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι εδώ και δεκαετίες λειτουργεί ένας διεθνής σύνδεσμος, στον οποίο συναντώνται μοναχοί και μοναχές από διαφορετικές χριστιανικές παραδόσεις. Δεν διαπραγματεύονται θεολογικές συμφωνίες ούτε υποκαθιστούν τους επίσημους διαλόγους των Εκκλησιών. Συζητούν, όμως, για όσα απασχολούν ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον Θεό: τη λατρεία, την προσευχή, την ελπίδα και τη μαρτυρία του μοναχισμού μέσα σε έναν κόσμο διαρκών κρίσεων.

Η 40ή συνάντηση του οργανισμού Synaxe, (σ.σ.: καί τό ὄνομα τῆς ὀργάνωσης· "Σύναξη". Μαζεύονται τά δαιμόνια τῶν αἱρέσεων καί δυστυχῶς συμμετέχουν καί Ὀρθόδοξοι Μοναχοί καί Μοναχές "ταῖς εὐλογίαις" Μητροπολιτῶν!) γνωστού ως Διεθνής Σύνδεσμος Μοναχών και Μοναζουσών, πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 7 Ιουλίου στην Αλσατία και φιλοξενήθηκε από την Προτεσταντική κοινότητα της Sainte Marie aux Mines.

Ο σύνδεσμος ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σηλυβρίας Αιμιλιανό Τιμιάδη και τον Ισπανό πρεσβύτερο Julian Hernando. Η αφετηρία τους ήταν ότι η προσέγγιση των χριστιανικών ομολογιών δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε επιτροπές και θεολογικά κείμενα. Χρειάζεται και η προσωπική γνωριμία ανθρώπων που, παρά τις διαφορές των παραδόσεών τους, μοιράζονται την εμπειρία της αφιερωμένης ζωής.

Μπορεί η λατρεία να γεννήσει ελπίδα; (σ.σ.: ἡ λατρεία ψεύτικων θεῶν καί αἰρετικῶς τοῦ Ἀληθινοῦ Θεοῦ παραμορφωμένου, ΟΧΙ!).

Το ερώτημα που απασχόλησε τη φετινή συνάντηση συμπυκνώθηκε στο θέμα «Η Θεία Λειτουργία ως πηγή ελπίδος». (σ.σ.: "ἐργάζονται"  γιά τό κοινό ποτήριο, ὅπως ἀντιλαμβάνεσθε). Οι συμμετέχοντες συζήτησαν πώς η λειτουργική ζωή μπορεί να απαντήσει στην ανασφάλεια, την απογοήτευση και τις κοινωνικές μεταβολές της εποχής. (σ.σ.: "ἀγαπουλίστιικα" προσχήματα γιά τήν μιαρή ψευδοένωση τῶν "ἐκκλησιῶν"!).

Ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Μίλτος παρουσίασε την εκκλησιολογική και οικουμενική διάσταση της Θείας Ευχαριστίας. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Φιλιώτης ανέπτυξε πώς η ορθόδοξη λειτουργική εμπειρία δεν εξαντλείται μέσα στον ναό, αλλά καλείται να μεταμορφώσει την καθημερινή ζωή, να οδηγήσει στη διακονία και να διατηρήσει ζωντανή την προσδοκία της Βασιλείας του Θεού.

Για τους Ορθοδόξους συμμετέχοντες τελέστηκε ξεχωριστή Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα, ο οποίος είχε διατελέσει επί τρεις δεκαετίες πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την έγκριση νέου καταστατικού και την προετοιμασία της επόμενης διοργάνωσης, η οποία προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2028.

 

 

 

 

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)