Η εφαρμογή για κινητά
που θα ιχνηλατεί τον κορωνοϊό
στην Ελλάδα
και πώς θα λειτουργεί!
Οι χρήστες θα μπορούν να “κατεβάσουν” στο κινητό τους, εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών κορωνοϊού, να την ενεργοποιήσουν και να ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα για το εάν βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση με κάποιον που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό τις προηγούμενες 14 ημέρες. Μετά το διάστημα αυτό τα δεδομένα θα διαγράφονται, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.
Πρόκειται για την εφαρμογή tracing app, η οποία θα είναι διαθέσιμη για smartphones με λογισμικό IOS ή Android και θα λειτουργεί αποκλειστικά με την τεχνολογία Bluetooth, καθώς όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες εντοπισμού επιτρέπουν την ταυτοποίηση του χρήστη.
Τη συγκεκριμένη εφαρμογή δημιούργησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το συγκεκριμένο app θα ενημερώνει μόνο για επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία βρέθηκαν σε απόσταση έως δύο μέτρων από τον κάτοχο του κινητού και για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 λεπτών.
Προϋπόθεση για την επιτυχία της tracing app είναι να τη χρησιμοποιούν όλοι, καθώς η αποτελεσματικότητά της είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πλήθος των χρηστών που θα την “κατεβάσουν”, παρέχοντας ουσιαστικά προστασία μόνο στην περίπτωση που χρησιμοποιείται τουλάχιστον από το 60% του πληθυσμού. Δεν αρκεί, δηλ. οι πολίτες να διαθέτουν smartphone και να την έχουν “κατεβάσει” στις συσκευές τους. Απαιτείται οπωσδήποτε να την έχουν ενεργοποιήσει και να κρατούν ανοιχτό το Bluetooth του τηλεφώνου τους.
Σε σχέση με την ενεργοποίησή της, κύκλοι του υπουργείου σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, αναφέρουν ότι “αυτή τη στιγμή πρωταρχική μέριμνα αποτελεί ο περιορισμός της πανδημίας και πως ανακοινώσεις για την εφαρμογή θα υπάρξουν όταν έρθει η ώρα του ανοίγματος”.
Πηγή:
tanea/ enikos/ photo pexels
Και με τα bluetooth ανοιχτά συνέχεια, θα γίνονται πιο εύκολα και οι υποκλοπές των κινητών μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι σε όλα . Μόνο αν τα πετάξουμε θα ελευθερωθουμε ! Μόνον τότε θα σταματήσουν οι "ιοί" και η παγκόσμια δικτατορία.Ειναι δυνατόν να έχουμε στα χέρια μας εργαλεία του εχθρού και να νομίζουμε ότι δεν πειράζει το ένα δεν πειράζει το άλλο;Για να είναι η τεχνολογία καλή πρέπει να ελέγχεται ή να ανήκει σε φορείς που είναι της εμπιστοσύνης....
ΑπάντησηΔιαγραφή