Σελίδες

TRANSLATOR

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Αίσχος: Βεβήλωσαν τον ΙΝ του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα οι «υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»! Φωτό


 


 

 

 

 

 

 

 

 Τί ἄλλο περιμένουν νά δοῦνε οἱ Ἱεράρχες μας
γιά νά ἀποφασίσουν ἀφορισμούς
καί νά τό ἀνακοινώσουν 
ΠΡΙΝ ψηφισθεῖ τό Νομοσχέδιο;!
Αὐτοί οἱ "ἄνθρωποι" ζητοῦν νά μεγαλώσουν παιδιά...


Είναι πραγματικά εφιαλτικό το θέαμα που αντίκρισαν οι πιστοί πριν από την έναρξη της Αγίας λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλείου στην Λάρισα…

Οι υποτιθέμενοι – κατά τον Μητσοτάκη – υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βεβήλωσαν την εκκλησία με αδιανόητες ύβρεις κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας!

Γράφει σχετικά ο Κωσταντίνος Αργυρόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Συκοφαντική επίθεση απο το Facebook σε λογαριασμούς και δειγμα πως θα σε βασανιζουν με τα Τεχνολογικά τους μεσα!!! Η νεα Ψηφιακή τους Κοινωνια με τα Τεχνολογικά Μεσα αυτόματης "Νοημοσύνης" Τιμωρίας -Απειλής και εκβιασμού..


 

 

 

Το τελευταίο διάστημα πολλοί χρήστες και ομάδες στην Πλατφόρμα του facebook δέχονται απαράδεκτες επιθέσεις  γιατι ανέβασαν μια φωτογραφία με πρόγνωση αγώνων ποδοσφαίρου η γιατι ανέβασαν ενα κερδισμένο δελτίο..

Αυτόματα εχουν θεσει σε έλεγχο τους χρήστες με Τεχνολογικά Μεσα που διαθέτουν και μάλιστα δεν σε αφήνουν στις περισσότερες φορες να ζητήσεις ουτε επανέλεγχο δείγμα της ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ τους συμπεριφοράς..

Καθημερινά ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ Προφίλ και ομαδες με  περιορισμούς ωστε να μην μπορείς να δημοσιεύουν οι χρήστες τέτοιες Φωτογραφίες η video με αποτέλεσμα  και παράλληλα θέτουν ΤΙΜΩΡΙΕΣ οπως  απαγόρευση αναρτήσεων κοινοποιήσεων και τιμωρία χαμηλής ροής των αναρτήσεων απο τους χρήστες.

«Έχεις τον Θεοφόρον Ευθύμιον» - P.G. 114, σελ. 595-733» (Ο Όσιος Συμεών ο Στυλίτης προς Βασίλισσα Ευδοκία)


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


 

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 


Οφείλει (πιστεύω) ο πιστός να εμβαθύνει στη Θεολογία και να ερευνά την Εκκλησιολογία και σε επίπεδα ιστορικά, σε σχέση δηλ. με την στάση των Αγίων εν καιρώ θεολογικών κινημάτων εναντίον των αιρέσεων, προς υπεράσπιση της Ορθοδόξου Πίστεως όπως, για παράδειγμα, την στάση του Μεγάλου Ευθυμίου στην περίοδο (377 – 20 Ιαν. 473 μ. Χ.).

Αφού περάσει ο σχετικός χρόνος αφομοίωσης μετά τη μελέτη του «Βίου και Πολιτείας του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ευθυμίου του Μεγάλου (Συμεών του Μεταφραστού) – P.G. 144», τότε ο πιστός έχει νοητά μπροστά του το νόημα και την έκφραση της εν Χριστώ Ζωής, Πίστεως και Ομολογίας, που τόσο έντονα έζησε (ως Μοναχική εμπειρία) ο Άγιος Ευθύμιος. Αυτή η εμβάθυνση – έρευνα προσιδιάζει (εσωτερικά) στη συνείδησή μας, διότι το παράδειγμα των Αγίων κατευθύνει την Ορθόδοξη δραστηριότητά μας∙ είναι ένα ζωντανό νεύρο της Χριστιανικής φιλοσοφίας.

Εάν η φιλοσοφική αναζήτηση είναι, σύμφωνα με τον Ρώσο φιλόσοφο Σέργιο Τρουμπετσκόϊ, η «επιδίωξη του όλου», η αναζήτηση του ιδεώδους του Αληθούς, τότε τι δικαιολογία θα έχουμε στο Βήμα του Χριστού για τις σημερινές ωφελιμιστικές αρνήσεις – αντιρρήσεις ως προς την Ομολογία (έμπρακτης) της Πίστεως, όπως μας την εδίδαξαν (την ομολογία) οι Άγιοι, ως απαραίτητο όρο της πνευματικής ζωής;

ΣΟΦΙΑ Ή ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ;




 

 

π. Δημητρίου Μπόκου 

 

Η οψιμότητα του Πάσχα φέτος μετατοπίζει αισθητά και την έναρξη του Τριωδίου και της Μεγάλης Σαρακοστής, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν πλέον τα κανονισμένα αναγνώσματα των Κυριακών του Λουκά. Για τις επόμενες τρεις Κυριακές λοιπόν, καταφεύγουμε στα πλεονάζοντα για τον σκοπό αυτό αναγνώσματα των Κυριακών του Ματθαίου.

Έτσι, σήμερα (Κυριακή ΙΕ΄ Ματθαίου), βλέπουμε κάποιον νομικό, γνώστη δηλαδή, ερμηνευτή και διδάσκαλο του μωσαϊκού νόμου, να θέτει ένα ερώτημα στον Χριστό: Ποια είναι η μεγαλύτερη εντολή κατά τον μωσαϊκό νόμο; Ο νομικός υπέβαλε στον Χριστό την ερώτηση «πειράζων αυτόν». Ο Χριστός απάντησε αμέσως ότι πρώτη σε σπουδαιότητα εντολή είναι η αγάπη προς τον Θεό και δεύτερη ισάξιά της η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Μήν ἁμαρτάνεις καί θά ἀποκτήσεις "καρδίαν καθαράν"!

 

 Ιερώνυμος

Καθαροί στήν καρδιά εἶναι ἐκεῖνοι,

τούς ὁποίους δέν ἐλέγχει ἡ συνείδηση

γιά κανένα παράπτωμα.

Ἅγιος Ἱερώνυμος
 Free Leaves GIF and Leaf GIF

Γιά τό διαδίκτυο:
Ἱστόλόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ https://kaiomenivatos.blogspot.com/

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)