Σελίδες

TRANSLATOR

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

O ΝΕΟΣ «ΜΕΣΣΙΑΣ»

O ΝΕΟΣ «ΜΕΣΣΙΑΣ» 

 

 


 

 

 

ΤΙ ΕΓΙΝΕ βρ κυρ-Αντώνη; Καλέσατε τν Κασσελάκη στ χωριό μας;

 

-μ τί ; Μόνο Χαρ Βέρα θ ρχεται; δ εμαστε προχωρημένο χωριό,πρώτο στ πανηγύρια κα στ γλέντια.Τώρα ρθε κα Κασσελάκης κα γινε χαμός!

-Κάνατε χάζι;

-Μόνο; Οτε λβις Πρίσλεϊ νά ΄τανε. Ν βλεπες κιόλας τς γυνακες πς κάνανε σν τν εδανε. Σν λυσσασμένες.

-Kαι δεν ζήλευε η ανδρίδα του;

-Τί είναι τούτο; Αυτό που ξέρω είναι πως  οτε τον Χριστ, ταν τν γυρόφενε κόσμος κα πήγαινε στ εροσόλυμα, δεν τον ακολούθαγε ο κόσμος με τόσο χαρά.Νέος Μεσσίας σου λέω.  Κα λο ν το φωνάζουνε μ οστρο τ θηλυκά :

-Τί ντρας εσαι ... μορφάντρα μου !!

-ντως συνέπνιγον ατόν; πως Τν Κύριό μας που «σνχουσ κα ποθλβουσι » ατν ο χλοι; 

Παραδοσιακοί θεσμοί σε κρίση. Εκδήλωση με ομιλήτριες την κ. Μαγδαληνή Τσολάκη και την κ. Ευγενία Σαρηγιαννίδη

 

http://kaiomenivatos.blogspot.com/

http://kaiomenivatos.blogspot.com/

Ὄχι κύριε Βαλλιανᾶτε, ἡ ψυχή σας ἑάλω, ὄχι ἡ Πόλις!

 

 

 
Γράφει:
 
 
 
 
Τάδε ἔφη γραπτῶς στά social του ὁ γνωστός δημόσια δηλωμένος ὁμοφυλόφιλος κ. Γρηγόρης Βαλλιανᾶτος, μόλις ἀνακοινώθηκε στήν Βουλή τό "ὑπέρ" Ν-ομοσχέδιο τῶν 175 ἀνόμων-ἀνόσιων συνεργούντων πολιτικῶν καί κάποιων δεκάδων ἀπόντων ριψάσπιδων καί δύο δηλωσάντων "παρών" πού ἔδειξαν ἁπλῶς τό μπόι τους, τό ὁποῖο ἐν τοῖς πράγμασιν ἀπεδείχθη πολύ χαμηλόν!
 
Τόν περιμένατε ἕναν τέτοιο Ν-όμο, ἐσεῖς καί οἱ παρόμοιοί σας αἱχμαλωτισμένοι ὑπό τοῦ ὁμοφυλοφιλικοῦ πάθους πῶς καί πῶς, γιά νά "παντρεύεσθε" καί νά ἔχετε παιδιά καί ἄλλα προνόμοια, νομίζοντας πώς ἔτσι "δικαιώνεσθε". 
Μά, ταλαίπωροί μας συνάνθρωποι, ὅσοι κοσμικοί Νόμοι καί νά δικαιώσουν τά ὁποιαδήποτε πάθη καί τίς ὁποιεσδήποτε ἁμαρτίες τοῦ καθενός μας, ὅταν αὐτά ἐναντιώνονται στίς ἐντολές καί στό θέλημα τοῦ Θεοῦ, οὔτε ἐξαγνίζονται, οὔτε ἀποποινικοποιοῦνται.

Ἡ Δ.Ι.Σ. κλείνει πόρτα στήν Σακελλαροπούλου μέ «λιτό» ἑορτασμό τῆς Κυριακῆς τῆς Ὀρθοδοξίας!

 





Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονας ανακοινώνοντας τις αποφάσεις της ΔΙΣ επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του orthodoxia.info σημειώνοντας πως: 

«Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.  Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός».

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η συνοδική Θ. Λειτουργία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Καθεδρικό των Αθηνών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου μετατρέπεται σε συλλείτουργο συνοδικών αρχιερέων χωρίς την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα παρακολουθήσει συμπροσευχόμενος.

Στο πλαίσιο του «λιτού» εορτασμού όπως χαρακτηρίστηκε από τον εκπρόσωπο της ΔΙΣ δεν θα υπάρξει παρουσία πολιτικών ενώ η ΔΙΣ και ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστούν στο καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει η προεδρία της Δημοκρατίας κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας προς τιμήν των μελών της Δ.Ι. Συνόδου.

Μητρόπολη Κερκύρας: Να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση οι βουλευτές που υπερψήφισαν τον γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών!


Μητρόπολη Κερκύρας: Να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση οι βουλευτές που υπερψήφισαν τον γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών
 Χωρίς ἀφορισμούς,
στό πνεῦμα τῶν Ἐπισκόπων Πειραιῶς καί Κυθήρων
καί ὁ Κερκύρας
κλείνει τήν πόρτα τῶν Ναῶν στούς πολιτικούς
πού ψήφισαν "ὑπέρ" στό σοδομικό Ν-ομοσχέδιο!

 

 

Γενική Ιερατική σύναξη διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, υπό την προεδρία του Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Κατ’ αυτήν ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Βελέτζας, διευθυντής προσωπικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος μίλησε με θέμα: «σύγχρονες ποιμαντικές προκλήσεις».

Ο ομιλητής επεσήμανε τις συνέπειες που η παγκοσμιοποίηση έχει επιφέρει στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, καθώς και τις ποικίλες ποιμαντικές προκλήσεις που η Εκκλησία αντιμετωπίζει.

Ανάμεσα σ’ αυτές είναι: η βία, η εκκοσμίκευση, η σύγχρονη τεχνολογία, τα ζητήματα βιοηθικής, το οικολογικό ζήτημα, η οικονομική κρίση και αδικία, η διάσπαση της Ορθοδοξίας, το δημογραφικό πρόβλημα, η απροθυμία για τεκνογονία, την κρίση στην οικογένεια, την αποδιοργάνωση της κοινωνίας, την αποθέωση της ύλης και των πάσης επιθυμιών, τη μάστιγα των ναρκωτικών, τη βία μεταξύ των εφήβων, τον ατομοκεντρισμό, τον καταναλωτισμό, τον δικαιωματισμό , τον συγκρητισμό και την επιρροή σύγχρονων επιρροών, της γιόγκα και των ανατολικών θρησκειών, τον αγνωστικισμό, την αθεΐα, τον αντικληρικαλισμό.

Ο ομιλητής πρότεινε την αφύπνιση των ιερέων, ώστε και με τον λόγο και με το παράδειγμά τους, να γίνουν τύπος για τους πιστούς. «Οι κληρικοί έχουμε ανάγκη να τρεφόμαστε διαρκώς από τα της πίστεως, να προσέχουμε πώς περιπατούμε, να αποκρινόμαστε «παντί τῷ αἰτοῦντι» με απλότητα, με αγάπη, με φόβο Θεού.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Γίνε βιαστής τῆς Βασιλείας τοῦ Θεοῦ!



https://orthodoxostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/p.-FILOTHEOS-ZERBAKOS.jpg

Γιά νά μπορέσουμε νά ἀγαπήσουμε τόν Θεόν,

πρέπει νά βιάσουμε τόν ἑαυτό μας,

γιατί τά καλά μέ κόπο καί πόνο ἀποκτῶνται.

Ὅσιος Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος 
FLOWER and butterfly - Free animated GIF

Γιά τό διαδίκτυο:
Ἱστόλόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ https://kaiomenivatos.blogspot.com/

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)