Ισχυρός επιφανειακός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος ανήμερα του Ευαγγελισμού
Του Ευαγγελισμού; Πάλι «έτυχε» ή πάλι «πέτυχε;»
Μεγάλη αναστάτωση και ζημιές σε κονάκια, σκήτες και κελιά στο Άγιο Όρος προκάλεσε ο επιφανειακός ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 25/3, στο Άγιον Όρος, με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καρυών και εστιακό βάθος μόνο 10,6 χιλιομέτρων. Ο Σεισμός σημειώθηκε στις 21:09.
Όπως αναφέρει το voria.gr, στις Καρυές, προκλήθηκαν ρωγμές σε παλιά κτήρια, ενώ ξεκόλλησε ένα κομμάτι του πολυέλαιου στον Ναό του Αντιπροσωπείου της νόμιμης αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Σημειώνεται ότι την ώρα του σεισμού στον Ναό τελούνταν η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα με μοναχούς και προσκυνητές να βγαίνουν έντρομοι έξω από το κτήριο.


