Σελίδες

TRANSLATOR

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

UPDATE στό ἄρθρο: Απάντηση τοῦ Διονύσιου Μακρῆ στήν Κ.Ο. τῆς ΝΙΚΗΣ.

 



UPADATE σήμερα 24-3-24

πατστε δ


Το αισχρό Καθεστώς και τα φερέφωνά του εισήγαγαν ύπουλα τον αδόκιμο όρο "παιδοβιασμός" στη συνείδηση της μάζας, διαχωρίζοντας την παιδοφιλία σε... συναινετική και μη συναινετική!

 


Periklis Bozinakis

Θεωρώ θανάσιμο εχθρό μου οποιονδήποτε ανέχεται τέτοια σκουπίδια, και τέτοια "δικαιοσύνη" που συντηρεί αυτά τα σκουπίδια.

Ελένη Μαρία Νικολού: η δήθεν "εισαγγελέας" που προσπαθεί να ρίξει στα μαλακά το ένα από τα δύο γουρούνια της φωτογραφίας, αυτό δεξιά. Δεν υπήρξε βιασμός (!!!) λέει, ούτε και κανονική μαστροπεία (!!!) 

Η αλήθεια και η λογική όμως είναι αμείλικτες έννοιες: θα επιμένουν να φανερώνονται, μέχρις εσχάτων, μέχρι να επιβεβαιωθούν πλήρως όσοι τις υπερασπίζονταν με νύχια και με δόντια, κόντρα στους "κοπαδίτες, τους μουγκούς, τους σιωπηλούς πλειοψηφούντες", και μάλιστα με προσωπικό κόστος.

Περί μετανοίας μικρό σταχυολόγημα

 
 
 
 
Η μετάνοια είναι ένα ανεκτίμητο δώρο προς την ανθρωπότητα. Η μετάνοια είναι το Θείο θαύμα για την αποκατάστασή μας μετά την πτώση. Η μετάνοια είναι έκχυση θείας εμπνεύσεως πάνω μας, με τη δύναμη της οποίας ανεβαίνουμε προς τον Θεό, τον Πατέρα μας, για να ζήσουμε αιώνια στο φως της αγάπης Του. Με τη μετάνοια συντελείται η θέωσή μας. Αυτό είναι γεγονός με ασύλληπτο μεγαλείο.
Με τίποτε άλλο δεν γνωρίζει ο άνθρωπος τόσο καλά τον Θεό ως Πατέρα, όσο με τη μετάνοια. 

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΛΟΥΝ!

 

 

https://scontent.fskg4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/163786392_2949104328657198_4818026767691526459_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=vCsWOfG5hJMAX_NAztt&_nc_ht=scontent.fskg4-1.fna&oh=00_AfAWgOUjtRIfb8sfzL_1PKPGVtOTimFKSwl-Z_8vpfRH7w&oe=6623F356

 

 

 

π. Δημητρίου Μπόκου

 

 

Οι άγιες εικόνες χρησιμοποιούνται στους ναούς και στα σπίτια των Χριστιανών, επειδή, εκτός των άλλων, είναι και αυτές λόγος Θεού, άλλου είδους βέβαια. Διδάσκουν και αυτές, ευλογούν, αγιάζουν και οδηγούν τους ανθρώπους στη θεογνωσία. Ο Θεός μιλάει στους ανθρώπους όχι μόνο με τον φυσικό λόγο (προφορικό και γραπτό), αλλά και με όλα τα στοιχεία της δημιουργίας του. «Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα». Ιδιαιτέρως δε, μας μιλάει μέσω των αγίων εικόνων, γι’ αυτό και η Εκκλησία παρέλαβε, αγωνίστηκε, διατήρησε και μας παραδίδει την τιμή και προσκύνησή τους (Κυριακή της Ορθοδοξίας).

Και δεν είναι μόνο βιβλία των αγραμμάτων οι εικόνες, αλλά όλων μας. Μας κηρύττουν πάνω από όλα «την ένσαρκον του Θεού Λόγου παρουσίαν». Ομολογούμε τη σάρκωση του Χριστού με τον λόγο, τη γραφή (τα βιβλία), το στόμα, την καρδιά, τον νου μας, αλλά και με τις εικόνες. Και είναι απολύτως νόμιμο αυτό. Και αυτονόητο. Διότι, «ου την αόρατον εικονίζω θεότητα, αλλ’ εικονίζω Θεού την οραθείσαν σάρκα» (αγ. Ιω. Δαμασκηνός). Τί σημαίνει αυτό;

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ἄν μπορεῖς νά ἐπανεφέρεις αὐτόν πού πλανᾶται!

 
 
 
Ἐκεῖνος πού χαίρεται μέ τήν πτώση τοῦ εὐσεβῆ,
αὐτός θά πέσει·
ἐνῶ ἐκεῖνος πού ἐπαναφέρει ἕναν ἄνθρωπο
ἀπό τόν δρόμο τῆς πλάνης,
θά σωθεῖ.
Ἅγιος Ἐφραίμ ὁ Σύρος
gold flower - Free animated GIF 

 
 

Γιά τό διαδίκτυο:
Ἱστόλόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ https://kaiomenivatos.blogspot.com/

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)