TRANSLATOR

Σελίδες

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Πῶς ἔμαθα νά ἀποκεφαλίζω ἀνθρώπους»: Ἕνας τζιχαντιστής μιλάει στό Reuters

 «Πῶς ἔμαθα νά ἀποκεφαλίζω ἀνθρώπους»:
Ἕνας τζιχαντιστής μιλάει στό Reuters

Ρατσιμός δέν εἶναι νά σχολιάζεις τό κακό πού συμβαίνει,
ἀλλά ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ εἰς βάρος τοῦ καλοῦ!

Εναν χρόνο. Τόσο χρειάστηκε ο Γιούνες για να γίνει ένας καλός ελεύθερος σκοπευτής, να μάθει να χρησιμοποιεί βαρύ οπλισμό και να αποκεφαλίζει κρατουμένους με τη σωστή τεχνική. Γι’ αυτό άλλωστε άφησε την αριστοκρατική γειτονιά του στο Κάιρο. Για να πολεμήσει στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και να κάνει μία μέρα το όνειρό του πραγματικότητα:
να επιστρέψει στην πατρίδα του και να υψώσει τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, όπως ακριβώς οι σύντροφοί του τζιχαντιστές σε μεγάλα τμήματα του Ιρακ και της Συρίας.


Σταδιακά, οι αιγύπτιοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα ανατρέψουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου, την οποία στηρίζουν οι ΗΠΑ, και θα επεκτείνουν το χαλιφάτο στο μεγαλύτερο αραβικό έθνος, υποστηρίζει ο Γιούνες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters μέσω του Facebook. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μάλλον ελάχιστες. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους που ελλοχεύει η μετάβαση των πολιτών της στο εξωτερικό για τέτοιου είδους σκοπούς και συνθλίβει πάσης φύσεως οργανώσεις ανταρτών τη μία μετά την άλλη. Η επιστροφή της βίας όμως και ο κίνδυνος μίας νέας αποσταθεροποίησης της χώρας παραμένει πάντα ανοιχτός.

Ο Γιούνες (που για ευνόητους λόγους ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το επίθετό του) ήταν 22 χρονών, φοιτητής στο ιστορικό Πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ του Καΐρου, όταν αποφάσισε να ενταχθεί στους κόλπους του σκληροπυρηνικού Ισλαμικού Κράτους. Ελαβε μέρος στις διαδηλώσεις που έβαλαν τέλος στην τριακονταετή δικτατορία του Χόσνι Μουμπάρακ, το 2011. Απέρριψε όμως και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και θεωρεί τον Μοχάμεντ Μόρσι αποστάτη, επειδή «πλησίασε» δυτικές ιδέες, όπως η διεξαγωγή εκλογών, αντί να εφαρμόσει απευθείας τον Ισλαμικό Νόμο.

Οπως και οι περισσότεροι που στρατολογούνται στο Ισλαμικό Κράτος, ο Γιούνες ταξίδεψε στη Συρία επειδή αποτελεί πλέον κόμβο για μαχητές από όλο τον κόσμο που σκοπεύουν να «καθαρίσουν τις χώρες τους από το βδέλυγμα των τυράννων». Η ένταξή του δεν ήταν εύκολη υπόθεση. «Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι σαν τις άλλες οργανώσεις», υπογραμμίζει. «Δε δέχεται κανέναν εάν δεν έχει την έγκριση κάποιου μέλους».

Εν τέλει, ο Γιούνες εκπαιδεύτηκε από έναν ομοεθνή του, ηγετικό μέλος της οργάνωσης. Πολέμησε σε μεγάλες μάχες στο γειτονικό Ιράκ και έγινε εξπέρ στους αποκεφαλισμούς. Δεν αποκαλύπτει ούτε ποια ήταν τα θύματά του ούτε πόσα κεφάλια έχει πάρει. Είναι ήσυχος
(?) όμως . «Αυτή ήταν η μοίρα που τους άξιζε – τονίζει – επειδή συμμετείχαν στους σκοτωμούς μουσουλμάνων» (Σχόλιο δικό μας: τά χιλιάδες ἀποκεφαλισμένα θύματα εἰρηνικῶν χριστιανῶν ὀρθοδόξων ἀνδρῶν καί ἀμάχων γυναικόπαιδων πού σφαγιάζονται καθημερινά γιά τήν πίστη τους, σέ ποιούς σκοτωμούς κατά τῶν μουσουλμάνων συμμετέχουν;... Ἐπίσης καί τά χιλιάδες ἄμαχα καί εἰρηνικά θύματα τῶν τρομοκρατικῶν ἐπιθέσεων τῶν ἰσλαμιστῶν ἀνά τόν κόσμο;...Ἄς μήν εἴμαστε ἀφελεῖς περί Ἰσλάμ)! 
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)