TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Γιόγκα στα σχολεία με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έχουν γνώση οι φύλακες ή λένε ΝΙΤΣΕΒΩ*; (καί βίντεο)

Γιόγκα στα σχολεία 
με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας 
και Θρησκευμάτων. 
Έχουν γνώση οι φύλακες ή λένε ΝΙΤΣΕΒΩ*; 
(καί βίντεο)

Συνταχθέν υπό των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις

Άλλη μια τάση της νέας εποχής που παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια, λέγεται «μαθήματα θεραπευτικής Yoga». Δεν θα μας απασχολούσε καθόλου αν δεν αντιλαμβανόμασταν ότι επιχειρείται από την πολιτεία να μπει αυτός ο διάβολος στα σπίτια μας, στις οικογένειές μας μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης.
Από καιρό παρακολουθούμε κυρίως στο facebook τις σχετικές ενημερώσεις που καθημερινά εμφανίζονται και προτείνουν τη γιόγκα ως λύση στα προβλήματά μας, μάλιστα γίνονται συναντήσεις, ομιλίες, μαθήματα για δασκάλους γιόγκα κλπ. Τι θα πει μαθήματα για δασκάλους; Τόσοι δάσκαλοι γιόγκα τι μας χρειάζονται; «Ρωτήσαμε» λοιπόν στο διαδίκτυο όπου ως γνωστό με μια απλή αναζήτηση βρίσκει κανείς τις πληροφορίες που θέλει για κάθε θέμα.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι ύποπτες κινήσεις της πολιτείας αλλά και οι αντιδράσεις εντοπίζονται από το 2009 και εξής.

Διαβάζουμε σε σχετικό forum (http://truth.freeforums.org/topic-t4735.html):

«Μετά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εισάγουν τη θρησκεία της ΓΙΟΓΚΑ στην εκπαίδευση!

Αρχίζουν πρώτα από τους εκπαιδευτικούς ΚΑΙ συνέχεια θα έχουν τα παιδιά μας;

Κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) εισάγεται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως η θρησκεία της Γιόγκα. Μετά τον οργανωμένο πόλεμο κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών και την υποβάθμισή του και πριν ακόμα καταλάβουμε τι έχει γίνει με τη λεγόμενη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, το Υπουργείο έδωσε εντολή, για σεμινάρια προς τούς εκπαιδευτικούς. Ήδη εστάλησαν από τα Γραφεία των Συμβούλων προς τούς Διευθυντές των σχολείων οι σχετικές οδηγίες (4 σελίδες).


Στο πρώτο έγγραφο σημειώνεται: Παρακαλούμε να προωθηθούν τα συνημμένα σε όλα (δική τους ή υπογράμμιση) τα σχολεία αρμοδιότητάς σας.

Στο δεύτερον έγγραφο σημειώνεται: Σεμινάρια για όλους τούς εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Η Yoga στην Εκπαίδευση.

Στο τρίτον έγγραφο σημειώνονται οι ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ και οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ.

Και στο τέταρτον έγγραφο παρουσιάζεται το Πρόγραμμα Σεμιναρίων (Φιλοσοφία της γιόγκα, ο ρόλος της αναπνοής, Hatha Yoga, αναπνευστικές ασκήσεις (Prananayama) – Στάσεις (Asana) και βαθιά χαλάρωση κ.λπ…

Και όλα αυτά τα παρουσιάζουν ως ασκήσεις δήθεν του σώματος, ώστε να εξαπατούν τούς αφελείς ότι πρόκειται για γυμναστικές ασκήσεις. Η Yoga είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ κύριε Υπουργέ

ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΕΠΟΧΙΤΙΚΑ SITES ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ:

...Συστήματα ανάλογα με αυτό της Γιόγκα, βρίσκουμε να χρησιμοποιούνται ως συστήματα εκπαίδευσης, σε όλους τους μυητικούς ναούς όπου τελούνταν μυστήρια, σε όλες τις εποχές και τους παραδοσιακούς πολιτισμούς. Μπορούμε να πούμε ότι η μυστηριακή γνώση έχει ως περιεχόμενό της όλη τη μεθοδολογία της ένωσης του ανθρώπου με τον εαυτό του μέσω των λεγόμενων Μικρών Μυστηρίων και του Εαυτού με τη Θεότητα μέσω των Μεγάλων Μυστηρίων.

Η Γιόγκα λοιπόν, ως μια τέτοια μυητική γνώση, είναι η μέθοδος για την ανάπτυξη της συνείδησης και την εναρμόνιση όλων των φορέων μεταξύ τους και αυτών με το Σύμπαν, τη Θεότητα. Δεν είναι, όπως λανθασμένα θεωρείται, ένα σύστημα γυμναστικής, χαλάρωσης ή αναπνοών αλλά μια φιλοσοφία και μια επιστήμη που η γνώση και η πρακτική της εξάσκηση δίνουν στον άνθρωπο τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον εαυτό του…»

Και υπάρχει συνέχεια στο άρθρο με λεπτομέρειες που μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να διαβάσει.

Αντιδράσεις υπήρξαν, δόξα τω Θεώ, από την Ι.Μητρόπολη Πειραιώς (http://www.oodegr.com/oode/anatolikes/budismos/gioga_mitr_peiraia_1.htm), από την Ι.Μητρόπολη Ρόδου και η Ι.Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά (http://ellinonea.blogspot.gr/2009/11/blog-post_26.html), από ορθόδοξα ιστολόγια 

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Χίου Μάρκος εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία χαρακτηρίζει «ασυμβίβαστη τη χρήση ινδουιστικών θρησκευτικών πρακτικών σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής των χριστιανών ορθοδόξων» και καλεί τους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν αντιχριστιανικές πρακτικές. http://www.ipaper.gr/?p=30791

Τι είναι γιόγκα μας εξηγεί στην ομιλία του ο π. Κ. Στρατηγόπουλος στη Σχολή Γονέων Κατερίνης με θέμα «Θεολογική προσέγγιση και κριτική εναλλακτικών θεραπευτικών μεθοδολογιών» (http://anavaseis.blogspot.gr/2010/09/reiki.html) και η κ. Ελένη Ανδρουλάκη σε σχετικό άρθρο της με θέμα Γιόγκα και Διαλογισμός: Νεοεποχίτικη θρησκευτική πρακτική με το μανδύα της άσκησης (http://www.oodegr.com/oode/anatolikes/budismos/gioga2.htm)

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι αγνοούν τον πραγματικό κίνδυνο και επιμένουν. Με λύπη αλλά και με αγανάκτηση είδαμε στη σελίδα στο facebook του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος Θεσσαλονίκης την εξής ανακοίνωση:
2 Οκτωβρίου 2013 στις 9:01 μ.μ.

Αγαπητές μαμάδες,
ο εξαιρετικά απαιτητικός ρόλος της μητέρας σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους που επιφορτίζουν μια γυναίκα έχουν ως αποτέλεσμα να μένει ελάχιστος ή και καθόλου χρόνος για την ίδια.
Επειδή λοιπόν τα παιδιά για να είναι ευτυχισμένα χρειάζονται ευτυχισμένες μαμάδες σκεφτήκαμε τις Κυριακές το απόγευμα να αφιερώνουμε 1 ώρα στον εαυτό μας, κάνοντας θεραπευτική γιόγκα. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο σχολείο, παράλληλα με τα μαθήματα σκάκι από την Κατερίνα Καραγιάννη πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας στον Αθλητισμό, Παντείου Πανεπιστημίου με πανελλαδικές και διαβαλκανικές διακρίσεις στον αθλητισμό. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 5 ευρώ το μήνα. Παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως-έως τις 7 Οκτωβρίου 2013- το ενδιαφέρον σας, για την ταχύτερη έναρξη λειτουργίας των τμημάτων.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ YOGA
Ονοματεπώνυμο γονέα.....................................................................................................
Τηλέφωνα επικοινωνίας...................................................................................................
Ηλεκτρονική διεύθυνση.......................................................................
Υπογραφή......................................
Από αυτή την πλάνη, αυτή την κατρακύλα, την διακοσμημένη με τη λέξη «ευτυχία» ή «ευεξία» ή ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιήσει ο διάβολος ως περιτύλιγμα, ποιος θα μας προστατέψει;

Το λιγότερο που θα θέλαμε είναι μια απάντηση από τους αρμοδίους. Είναι ενήμερη η ενορία στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο σχολείο; Είναι ενήμερη η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης; Τι κάνει ο Μητροπολίτης για το απαράδεκτο αυτό θέμα; Τι κάνει το αντιαιρετικό γραφείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης; Έχουν γνώση οι φύλακες ή λένε ΝΙΤΣΕΒΩ*;
   
Οι διαχειριστές του Ιστολογίου Κατάνυξις
Πηγή:http://www.katanixis.blogspot.gr/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)