Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙΟΜΕΝΗΣ ΒΑΤΟΥ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο καθηγητής Λάμπρος Σιάσος αποκαλύπτει την μεθοδευμένη αλλοίωση του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ

Ο καθηγητής Λάμπρος Σιάσος 
αποκαλύπτει την μεθοδευμένη αλλοίωση 
του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘΣε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ιστολόγιο Ρωμαίικο Οδοιπορικό από κοινού με τον καθηγητή Δημήτριο Τσελεγγίδη ο καθηγητής Λάμπρος Σιάσος προχώρησε σε αποκαλυπτικές αναφορές για τις στοχευμένες κινήσεις των τελευταίων ετών που οδήγησαν στην αλλοίωση του θεολογικού περιεχομένου του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με τελευταία πράξη την υπερψήφιση της πρότασης για την ίδρυση Κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών στο Τμήμα αυτό.

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής Λάμπρος Σιάσος τόνισε:
«Παρακαλουθούμε οι παλαιότεροι καθηγητέςεδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον –ίσως και περισσότερα- κινήσεις ανεπαίσθητες μεν, πλην στοχευμένες. Δηλαδή, διεύρυνση γνωστικών αντικειμένων, προσθήκη νέων γνωστικών αντικειμένων που δεν κρίνονται, δεν ορίζονται ως κεντρικά θεολογικά γνωστικά αντικείμενα αλλά περιφερειακά. Και ενώ την εποχή που σπουδάζαμε εμείς τα περιφερειακά ήταν δύο-τρία, το πολύ τέσσερα και τα μείζονα και πλείονα ήσαν θεολογικά, φτάσαμε σήμερα τα περιφερειακά να είναι όχι απλώς συντριπτικώς πολυπληθέστερα κατά τον αριθμό, αλλά να δίνουν και τον τόνο στις σπουδές, τις κατ’ευφημισμόν θεολογικές σπουδές. Και φτάσαμε επίσης στο σημείο θεολογικά μαθήματα που ήσαν ο κορμός, το αδιαφιλονίκητο κέντρο των σπουδών μας, γιατί όχι και το καμάρι μας όσων δηλώνουμε θεολόγοι, σήμερα να επιβιώνουν οριακά, σήμερα να αγκομαχούν τα μαθήματα και οι δάσκαλοι και οι φοιτητές. Και σε πείσμα αυτών των δασκάλων τα άλλα μαθήματα να κυριαρχούν, τα άλλα μαθήματα να διεκδικούν τον μείζονα και χρόνο και τόπο μέσα στο πρόγραμμα σπουδών. Αυτό, κατά τη γνώμη μας, δεν έγινε τυχαία ούτε ήταν απαιτήσεις των καιρών. Επειδή ξέρουμε τους ανθρώπους που τα εκκίνησαν όλο αυτό το διάστημα, επειδή ξέρουμε τις ανεπαίσθητες κινήσεις, τις «χειρουργικές παρεμβάσεις» που εγένοντο κάθε φορά στο πρόγραμμα σπουδών  -ανεπαίσθητη προσθήκη ενός μαθήματος, μετά από έξι μήνες ανεπαίσθητη επιλογή προσωπικού που θα διακονήσει το αντίστοιχο μάθημα και φτάσαμε σήμερα στο απίστευτο για κάποιον που παρακολουθεί τα πράγματα με σχετική νηφαλιότητα, ένα μάθημα που πριν είκοσι χρόνια το διακονούσε ένας καθηγητής σε τρεις ώρες σήμερα να έχει τέσσερις διακόνους καθηγητές και δεκαέξι ώρες. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Ούτε μας ήρθαν επειδή άλλαξαν οι καιροί κατά πως λένε οι καλοί συνάδελφοι. Αυτό ήταν σχεδιασμένο από συγκεκριμένους κύκλους, τώρα, μέσα από τη σχολή; έξω από τη σχολή; είναι σε εκτέλεση προγράμματος και από πού προέρχεται; Θα είχαμε πολλά να πούμε αλλά αυτό θα χρειαστεί πολύς χρόνος.
Θα πρέπει να πάμε πολύ μακριά, ίσως θα πρέπει να φτάσουμε και στη μήτρα αυτών των ιδεολογημάτων που γεμίζουν αυτά τα μαθήματα. Kαι με άλλη αφορμή σε συνέδριο είχα υποστηρίξει ότι όποιος ψάξει την τύχη της προσθήκης του εμπλουτισμού αυτών των περιθωριακών ή  περιφερειακών μαθημάτων θα πρέπει να αναζητήσει υλικό επίσης, μεταξύ άλλων πηγών, να ερευνήσει και ένα συνέδριο που έγινε στην Αθήνα, στο οποίο ήταν μέγας πρύτανης Αμερικάνος μεγάλου πανεπιστημίου και το οποίο συνέδριο συνεκάλεσε η αμερικανική πρεσβεία και το επιχορήγησε τρανό ινστιτούτο εφοπλιστού της Ελλάδος. Και όπως διαβάσει εκεί τις σχετικές ανακοινώσεις, ιδίως την εισήγηση του Αμερικάνου πρυτάνεως, θα δει ότι εκεί σκιαγραφείται το μισό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματός μας περίπου, μπορεί να είναι και περισσότερο, κατά θεματικές ενότητες ακριβείας. Δηλαδή να γίνω σαφέστερος, πολυπολιτισμό, διαθρησκειακοί διάλογοι, σεβασμός του διαφορετικού, ανύψωση του μειονεκτικού ή μειονοτικού σε ισότιμο εταίρο, ανύψωση επίσης του μη Ορθοδόξου σε ισότιμο εταίρο – μάλιστα καθηγητής Δογματικής υποστήριξε ότι ενδεχομένως μπορεί παραπάνω από ισοτιμία να διεκδικήσει ο αιρετικός τάδε. Αυτά για τις σπουδές μας είναι πρωτόπειρα, δεν είναι τυχαία. Αυτά έχουν μια διαδρομή και έχουν μια κατάληξη.
Και είδαμε πολύ πρόσφατα τη συνέλευση του Τμήματος, την τελευταία, με ένα θέμα, την ίδρυση Κατευθύνσεως εισαγωγικής ισλαμικών σπουδών, που στην ουσία σημαίνει: ένα μάθημα, ένα γνωστικό αντικείμενο, που υπηρετείται από δύο καθηγητές ανυψώνεται σε μισό Τμήμα ή σε ολόκληρο Τμήμα. Αυτό έχει την προϊστορία του, έχει τις αιτιολογήσεις του, έχει ήδη δουλευτεί σε επίπεδο συνεργατών μέσης συνειδήσεως ακαδημαϊκής και τώρα ήρθε με τόση καλή υποστήριξη ψήφων, με τόση καλή υποστήριξη πολιτικών, με τόση καλή υποστήριξη –το εκπληκτικότερο για ένα δάσκαλο- επισκόπων! Οι οποίοι επίσκοποι για να περάσουν σε άλλη Μητρόπολη πρέπει να πάρουν γραπτή άδεια από τον οικείο Μητροπολίτη και εδώ δεν παρεμβαίνουν, δεν υποδεικνύουν, σχεδιάζουν σε άλλη Μητρόπολη! Έχουμε μείνει έκπληκτοι οι δάσκαλοι για τους νέους τρόπους, τα νέα ήθη των νέων δασκάλων, των παλαιών επισκόπων και των μεσήλικων πολιτικών».


Πηγή:  http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11679:o-kathigitis-lampros-siasos-apokalyptei-tin-methodevmeni-alloiosi-tou-programmatos-spoudon-tou-tmimatos-theologias-apth&Itemid=619

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)