TRANSLATOR

Σελίδες

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ‘’ΠΑΘΩΝ ΑΤΙΜΙΑΣ’’ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΤΗ ΝΗΣΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ‘’ΠΑΘΩΝ ΑΤΙΜΙΑΣ’’
 ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΤΗ ΝΗΣΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ 
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

 http://i2.wp.com/www.avmag.gr/av/wp-content/uploads/2015/04/pride_site_logo.png 
http://i1.wp.com/www.avmag.gr/av/wp-content/uploads/2015/02/10599567_1545614325689170_6532567978617578577_n.jpg?resize=120%2C120 
Του  Β. Χαραλάμπους,  θεολόγου
_____________________
Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε  την πρόθεση της διοργάνωσης του Φεστιβάλ της Ντροπής ή όπως τούτο εκάλεσαν Φεστιβάλ υπερηφάνειας (Cyprus Pride). Το Φεστιβάλ των ‘’παθών ατιμίας’’  θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2015.  Τις εκδηλώσεις αυτές της ντροπής, προγραμματίζει η Οργάνωση ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ) ατόμων.


Προς τούτο κάποιοι βουλευτές δήλωσαν υποστήριξη στο Φεστιβάλ των ‘’παθών ατιμίας’’ .  Θεωρούμε τη στήριξη τούτη τόσο επιπόλαιη, καθότι αν τούτο το πάθος, συνέβαινε σε κάποιο δικό τους, η επακόλουθη μεγάλη λύπη τους,  θα τους υπεδείκνυε το βαθύτερο ήθος, ότι τούτο δηλαδή  είναι πράξεις «παρά φύσιν», όπως διδάσκει η Εκκλησία μας.

Πρόκειται για την   ανθρωπάρεσκη αδιαφορία κάποιων, που συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη διοργάνωση τέτοιων απαράδεκτων ‘’φεστιβάλ’’.  

Όσο αφορά τη θεσμοθέτηση σχετικών «νόμων», ή την πολυδιαφημιζόμενη απειλή περί  ποινικοποίησης της «ομοφοβικής ρητορικής», έχω την βέβαιη πεποίθηση ότι ο λαός της Κύπρου, δεν θα πάψει να εκφράζεται με αληθείας λόγους, για τις «παρά φύσιν» πράξεις. 

Απλά να υπενθυμίσουμε σε αυτούς που προσπαθούν και θεσμικά να αλλάξουν τα Ορθόδοξα ήθη αυτού του λαού, ότι η Αντιγόνη στη γνωστή Τραγωδία του Σοφοκλέους, παρά την απαγόρευση του Κρέοντα, ενταφειάζει το νεκρό αδελφό της Πολυνείκη, αψηφώντας τους Κρεόντειους νόμους και αντιτάσσοντας  το νόμο της ηθικής απέναντι στην πολιτική εξουσία.

H θέση της Εκκλησίας μας, για τα φοβερά τούτα αμαρτήματα είναι ξεκάθαρη, όπως και η αγάπη της προς τους ομοφυλόφιλους «πάσχοντες» συνανθρώπους μας.  Ο Απόστολος Παύλος στην Προς Ρωμαίους επιστολή του, ξεκάθαρα αναφέρει ότι πρόκειται για πράξεις «παρά φύσιν».

Δεν αντιλαμβάνονται όσοι συνηγορούν στη διοργάνωση τέτοιων απαράδεκτων ‘’φεστιβάλ’’, ότι προσβάλλουν το ήθος που διαφυλάττει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας; 

Οι ισχυρισμοί που κατ’ επανάληψη ακούομε, περί υποστήριξης από τη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, άθελα μας οδηγούν στο συλλογισμό, ότι εκτός από «Τραπεζικό Κούρεμα», υπάρχει και «Κούρεμα Ηθικών Αξιών», για τούτο η απαράδεκτη ανοχή για τούτη  την «αλλόκοτον λύσσαν», κατά τον Άγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)