TRANSLATOR

Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια! Το ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Κ. Ζουράρης από ΑΝ.ΕΛ.!

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια!
 Το ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ 
και Κ. Ζουράρης από ΑΝ.ΕΛ.!

 Ἔτσι, γιά νά γνωρίζουμε 
ποιοί συμβάλλουν στήν εὐκολώτερη ἰσλαμοποίηση τῆς Ἑλλάδος.
Καλά ὅλοι οἱ ἄλλοι, ἀναμενόμενο...
καί ὁ Ζουράρης πού μᾶς ἔβγαλε λόγο κατά τῶν Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν στό Α.Π.Θ.;
ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μαζί με τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, το καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Με 172 «ναι» θετικές ψήφους εγκρίθηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ.

Υπέρ τάχθηκαν 172 βουλευτές, κατά 91 βουλευτές, ενώ τέσσερις δήλωσαν «παρών».
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Ζουράρης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του κόμματός του.


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μαζί με τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, το καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ και τροποποιήσεις στον Μεταναστευτικό Κώδικα.


Τι προβλέπει;

Με τις προωθούμενες διατάξεις επανακαθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, λόγω γέννησης και φοίτησης ή φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, προωθούνται σημαντικές μειώσεις στα πρόστιμα για τους εποχικά εργαζόμενους από τρίτες χώρες και τους εργοδότες τους.

Παρέχεται το δικαίωμα σε εργαζόμενους κατόχων ενιαίας άδειας διαμονής και σε εποχικά εργαζόμενους να απεργούν ή να αναλαμβάνουν συνδικαλιστική δράση.

Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι, την ελληνική ιθαγένεια αποκτούν:

-Τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση εγγραφής και φοίτησης σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νόμιμης συνεχούς παραμονής ενός εκ των γονέων τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

-Ανήλικοι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση, είτε εννέα τάξεων, είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτοι ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ εφόσον διαθέτουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.

Για χορηγήσεις σε πολίτες τρίτων χωρών ενιαίων αδειών ενιαίας διαμονής και εργασίας:

-Μειώνεται σε 50 ευρώ από 150 ευρώ, που είναι σήμερα το τέλος που καταβάλλει ο εργοδότης για κάθε εποχικό εργαζόμενο. Επίσης ο εργοδότης προκαταβάλλει στον ΟΓΑ ασφαλιστικές εισφορές ενός μήνα – και όχι δύο που ισχύει σήμερα – και για το υπόλοιπο διάστημα προκαταβάλλει τα ποσά από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

-Ο εργοδότης οφείλει να παρέχει κατάλληλο κατάλυμα  στον εποχικά εργαζόμενο και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν παρέχεται καθόλου κατάλυμα ή ότι αυτό δεν πληροί τις προδιαγραφές, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ και οι λοιπές διοικητικές κυρώσεις.

-Μειώνεται σε 150 ευρώ από 3.000-1.500 ευρώ που ισχύει σήμερα, το πρόστιμο για ανακριβείς δηλώσεις ή βεβαιώσεις  στο πλαίσιο απαιτήσεων του κώδικα, καθώς και στους πολίτες τρίτων χωρών που παρέχουν εξαρτημένη εργασία, υπηρεσία ή έργο χωρίς να διαθέτουν άδεια διαμονής.


Πηγή

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)